Fovitec SPK10-037 Softbox Lighting Kit Review: helder en veelzijdig

Inhoudsopgave:

Fovitec SPK10-037 Softbox Lighting Kit Review: helder en veelzijdig
Fovitec SPK10-037 Softbox Lighting Kit Review: helder en veelzijdig
Anonim

Bottom Line

De Fovitec SPK10-037 Softbox continue verlichtingsset is een goedkope maar veelzijdige fotografieverlichtingsset. Met twee heldere koppen met vijf lampen en een arm met één lamp levert hij voldoende licht voor elk onderwerp dat je fotografeert.

Fovitec SPK10-037 3-Light 2500W fluorescerende softbox-verlichtingsset

Image
Image

We hebben de Fovitec SPK10-037 Softbox-set voor continue verlichting gekocht, zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Fovitec is een populaire, bekende fabrikant van verlichtingsproducten en de Fovitec SPK10-037 Softbox continue verlichtingsset is een van de betere verlichtingssets die we hebben beoordeeld. Met twee rechte statieven (elk met vijf lampen) en een enkele lamp boven het hoofd, geeft dit systeem veel licht.

We hebben eerder Fovitec-verlichting gebruikt voor foto's en video - hun Square EZ Set-up Softbox Light Kit is het afgelopen jaar onze go-to geweest en deze nieuwe kit is een mooie upgrade. We gaan kijken naar het ontwerp, het installatieproces, de draagbaarheid en de prestaties van deze kit om te zien of het een goede investering is voor de prijs.

Image
Image

Ontwerp: geweldige verlichting, goedkope stands

De Fovitec SPK10-037 Softbox-set voor continue verlichting bevat twee rechte statieven met een instelbare hoogte van 32 tot 90 inch en twee softboxen met vijf sockets, evenals een standaard met dezelfde hoogteaanpassingen, een 30- tot 58- inch verstelbare giekarm en één lampkop. Ook inbegrepen is een grote draagtas en een zandzak-contragewicht voor de giek.

De giekarm heeft een grote verstelhendel en een metalen ring aan het ene uiteinde om een contragewicht van een zandzak te bevestigen. Er werd niets meegeleverd om het contragewicht daadwerkelijk aan de giek te bevestigen, dus gebruikten we een sleutelring waar we mee rondliepen.

De stands zijn het zwakste onderdeel van deze verlichtingsset. De twee rechte lampen zijn erg topzwaar vanwege de grote fitting en het aantal lampen - wanneer de hoogte boven de 70 inch wordt uitgeschoven, wordt de goedkoopheid van de stands erg duidelijk en wiebelen ze veel. Als je de softbox in dezelfde richting plaatst als een van de poten, stabiliseert de standaard een beetje.

De boomstandaard is een ander verhaal. Het contragewicht is bijna essentieel, tenzij de softbox heel dicht bij de rest van de standaard wordt geplaatst. En zelfs met het contragewicht op zijn plaats, is de standaard erg wiebelig en niet erg stevig.

Als je op verschillende locaties wilt fotograferen maar toch de voordelen van een bovengrondse giek wilt, dan is dit systeem de juiste keuze.

De giek zou echt hebben geprofiteerd van een zwaardere standaard met een bredere basis, zoals de StudioFX 2400W Large Softbox Lighting Kit die we ook hebben getest. Hoewel de lengte van de giekarm op de Fovitec kan worden aangepast, ontdekten we dat zelfs met een contragewicht van drie pond de standaard zou kantelen als deze meer dan halverwege zou worden uitgeschoven.

Alle instelknoppen zijn gemakkelijk te gebruiken en hebben een behoorlijk formaat, maar ze voelen absoluut goedkoop aan, net als de plastic stukjes op elk afstelpunt. De giekarm heeft een grote verstelhendel en aan de bovenkant van elke standaard bevindt zich een metalen bevestigingspunt met een plastic dop. We moesten de dop van de giek verwijderen om het afstelstuk van de giek goed op zijn plaats te krijgen.

De zandzak heeft twee compartimenten en is gemaakt van wat lijkt op een goedkoop, dun nylon materiaal. We merkten meteen scheuren tussen de stof en de metalen ring aan de bovenkant. Het gebruik van klittenband om de twee compartimenten af te dichten maakt het gebruik van echt zand een no-go omdat het heel gemakkelijk ontsnapt - we kozen uiteindelijk voor een paar pols- en enkeloefengewichten die we hadden, zodat we geen rommel maakten.

De contactdozen voor de twee softboxen met rechte standaard zijn goed gebouwd, met afneembare stroomkabels, een stevige handgreep en drie stroomschakelaars om verschillende configuraties voor de vijf lampen te selecteren. De overhead voor de giek heeft een vast bedrade stroomkabel met een in-line stroomschakelaar. Het heeft een enkele fitting en gebruikt dezelfde maat lamp als de andere.

Het eigenlijke softbox-materiaal is dikker en duurzamer dan het zandzakmateriaal. De twee softboxen met rechte standaard gebruiken afneembare staven om het materiaal aan de inbuskop te bevestigen, hebben een stoffen diffusor aan de binnenkant die wordt bevestigd met metalen clips en een diffusor aan de buitenkant die met klittenband aan de voorkant wordt bevestigd. De giek-softbox heeft geen diffusor aan de binnenkant en het softbox-materiaal is aan de inbuskop bevestigd, zodat er geen staven nodig zijn.

De gevoerde draagtas is groot en behoorlijk duurzaam en kan alle apparatuur gemakkelijk met ruimte naar de ruimte vervoeren. Hij ligt comfortabel genoeg in de hand en heeft een grote ritssluiting die van goede kwaliteit lijkt te zijn.

Image
Image

Instelproces: zoveel lampen

De setup voor deze Fovitec-kit kan tijdrovend zijn met het aantal lampen en staven in de softboxen. Met wat oefening kunt u de installatie en afbraak waarschijnlijk tot ongeveer 15 minuten of minder krijgen. Maar als je nog niet eerder een verlichtingsset hebt gebruikt, kun je hier een leercurve verwachten.

Er zitten 11 gloeilampen in deze kit en je moet behoorlijk wat montage doen om de softboxen te bouwen. Een ding om op te merken is dat de stoffen diffusors er enigszins losjes overheen passen, maar u hoeft zich geen zorgen te maken omdat dit de functionaliteit van de lichten niet beïnvloedt.

Zodra de softboxkoppen zijn opgesteld, kunnen ze eenvoudig aan de standaards en de boomarm worden bevestigd. U moet ook het contragewicht van de zandzak aan de ring aan het uiteinde van de giekarm bevestigen, en hiervoor is niets in de doos inbegrepen. We gebruikten een sleutelhanger, maar we denken dat een karabijnhaak beter zou werken en gemakkelijker aan en uit te trekken zou zijn.

Image
Image

Prestaties: Werkt geweldig

Dit was de helderste kit die we hebben beoordeeld en over het algemeen presteerde hij erg goed. De drie aan/uit-schakelaars op de softbox-koppen met rechte standaard hebben diagrammen voor lampconfiguraties, zodat u gekoppelde aangrenzende lampen en de middelste lamp in elke configuratie zelf kunt inschakelen. Dit is handig als je al behoorlijk licht hebt of als je in een situatie verkeert waarin alle lichten aan zouden zijn, het onderwerp of de achtergrond zou verbleken.

Zoals alle CFL-lampverlichtingssets, produceren deze softboxen wel wat warmte, maar ze zijn in staat om gedurende lange tijd onafgebroken te werken. We hebben deze kit vier uur lang continu getest in een grotere studiosituatie en de hitte viel mee. Als je echter in een kleine ruimte fotografeert, kunnen ze het na een tijdje onaangenaam warm maken.

Deze softboxen produceren wel wat warmte, maar ze kunnen gedurende lange tijd continu draaien.

De boom gebruikt maar één lamp en produceert niet veel licht in vergelijking met de andere softboxen. Dit is waarschijnlijk voor de meeste mensen oké vanwege de brede lichtverdeling en helderheid van de vijf socket-koppen. Je kunt ook een van die koppen verwisselen met de giek als je meer lichtverdeling van bovenaf wilt.

Over het algemeen presteerde deze kit erg goed en we waren blij met de resultaten.

Image
Image

Draagbaarheid: gemakkelijk in één tas te verpakken

Deze kit is zeer draagbaar - hij weegt slechts ongeveer 26 pond en alles past mooi in de meegeleverde tas met wat ruimte over.

De standaards vouwen zeer snel op en de softbox-koppen kunnen snel worden ingeklapt. Als je op verschillende locaties wilt fotograferen, maar toch de voordelen van een bovengrondse giek wilt, dan is dit systeem de juiste keuze.

Het meest tijdrovende onderdeel van het opzetten en afbreken van dit systeem is het aantal lampen. Bewaar de dozen en het piepschuim waarin ze zijn binnengekomen om ze te beschermen in de draagtas.

Image
Image

Prijs: een geweldige prijs

Voor $ 189,95 (adviesprijs) is de Fovitec SPK10-037 Softbox-set voor continue verlichting een beetje aan de dure kant. We denken dat het de prijs waard is, hoewel we zouden willen dat de stands wat zwaarder waren. Hoe dan ook, deze kit is nog steeds een vrij grote waarde en we denken dat het een blijvertje is.

Als dit je eerste verlichtingsset is en je een beginner bent, wil je misschien een goedkopere tweedelige set bekijken, aangezien de boomlamp voor de meeste toepassingen niet nodig is. Voor iedereen die specifiek een giek wil, is deze kit echter geprijsd waar hij zou moeten zijn.

Concurrentie: Fovitec SPK10-037 vs. StudioFX 2400W Softbox Lighting Kit

Een iets minder dure concurrent van de Fovitec SPK10-037 is de StudioFX 2400W Large Softbox Lighting Kit en we kregen de kans om ze naast elkaar te testen.

De StudioFX is ook een 11-lamps systeem, maar gebruikt een grotere 85W 5500k CFL-lamp voor zijn giek-softbox. Het heeft een zwaardere giekstandaard en twee contragewichten die erg handig zijn. De koppen met vijf lampjes profiteren ook van een set van vijf stroomschakelaars waarmee u elke lamp afzonderlijk kunt in- en uitschakelen.

De StudioFX-softbox-kit kost $ 149,99 (adviesprijs), maar is niet zonder problemen. Dit systeem wordt verpakt in twee draagtassen die lang niet in de buurt komen van de kwaliteit en duurzaamheid die de Fovitec-kit biedt. Het is ook veel moeilijker om alle onderdelen van de set in de draagtassen te passen, en het afstellen van de giekarm is frustrerend.

Na enkele uren testen kwamen we tot de conclusie dat de zwaardere standaards de problemen die we hadden met de aanpassingen aan de giek niet compenseerden - uiteindelijk zouden we de Fovitec SPK10-037 verkiezen boven de StudioFX-verlichtingskit.

Bekijk onze gids voor de beste LED-lichtsets op de markt.

Een veelzijdige verlichtingsset voor het middenniveau die niet de meest duurzame is, maar toch van grote waarde is

Of je nu een upgrade uitvoert van een kleinere kit, direct naar fotografie op het middenniveau springt of je videokwaliteit probeert te verbeteren, we denken dat deze Fovitec SPK10-037 Softbox-set voor continue verlichting een solide keuze is.

Specs

  • Productnaam SPK10-037 3-Light 2500W fluorescerende softbox-verlichtingsset
  • Product Merk Fovitec
  • MPN SPK10-037
  • Prijs $189.95
  • Gewicht 26,1 lbs.
  • Productafmetingen 29 x 12 x 17 inch.
  • Kleur Zwart
  • Lichtkleurtemperatuur 5500K
  • Watt 2500 Watt
  • Stand 3
  • Softboxen 3
  • Aantal lampen 11
  • Garantie 30 dagen

Aanbevolen: