Excel DSUM-functiehandleiding en voorbeeld

Inhoudsopgave:

Excel DSUM-functiehandleiding en voorbeeld
Excel DSUM-functiehandleiding en voorbeeld
Anonim

De DSOM-functie wordt gebruikt om de waarden in een kolom met gegevens die voldoen aan de ingestelde criteria op te tellen of op te tellen.

Deze instructies zijn van toepassing op Excel 2019, 2016, 2013, 2010, Excel 2019 voor Mac, Excel 2016 voor Mac, Excel voor Mac 2011, Excel voor Microsoft 365 en Excel Online.

DSUM Functieoverzicht

De DSUM-functie is een van de databasefuncties van Excel. Een database heeft meestal de vorm van een grote tabel met gegevens, waarbij elke rij in de tabel een afzonderlijk record opslaat. Elke kolom in de spreadsheettabel bevat een ander veld of type informatie voor elk record.

Databasefuncties voeren basisbewerkingen uit, zoals telling, max en min, maar ze stellen de gebruiker in staat om criteria op te geven, zodat de bewerking alleen naar geselecteerde records kijkt en andere records in de database negeert.

DSUM-syntaxis en argumenten

De syntaxis voor de DSUM-functie is:

De drie vereiste argumenten zijn:

  • Database s specificeert het bereik van celverwijzingen die de database bevatten. U moet de veldnamen in het bereik opnemen.
  • Field geeft aan welke kolom of welk veld door de functie in zijn berekeningen moet worden gebruikt. Voer het argument in door de veldnaam tussen aanhalingstekens te typen, zoals Radius, of door het kolomnummer in te voeren, zoals 3.
  • The Criteria argument is het celbereik dat de voorwaarden bevat die door de gebruiker zijn gespecificeerd. Het bereik moet ten minste één veldnaam uit de database bevatten en ten minste één andere celverwijzing die de voorwaarde aangeeft die door de functie moet worden geëvalueerd.

De DSUM-functiehandleiding van Excel gebruiken

Deze tutorial gebruikt om de hoeveelheid sap te vinden die is verzameld zoals vermeld in de kolom Productie van de voorbeeldafbeelding. De criteria die worden gebruikt om de gegevens in dit voorbeeld te filteren, zijn het type esdoorn.

Image
Image

Om de hoeveelheid sap te vinden die alleen is verzameld van zwarte en zilveren esdoorns, voert u de gegevenstabel in zoals te zien in de voorbeeldafbeelding in cellen A1 tot E11 van een leeg Excel-werkblad. Kopieer vervolgens de veldnamen in cellen A2 tot E2 en plak ze in cellen A13 tot E13 De veldnamen in A13 naar E13 zal deel uitmaken van het Criteria-argument.

De criteria selecteren

Om ervoor te zorgen dat DSUM alleen naar gegevens voor zwarte en zilveren esdoorns kijkt, voert u de boomnamen in onder de naam van het veld Maple Tree.

Om gegevens voor meer dan één boom te vinden, voert u elke boomnaam in een aparte rij in.

  1. Typ in cel A14 de criteria, Black.
  2. Typ in cel A15 de criteria Silver.

    Image
    Image
  3. Typ in cel D16 de kop Gallons of Sap om de informatie aan te geven die de DSUM-functie levert.

De database een naam geven

Het gebruik van een benoemd bereik voor uitgebreide gegevensbereiken, zoals een database, kan het niet alleen gemakkelijker maken om een argument in de functie in te voeren, maar het kan ook fouten voorkomen die worden veroorzaakt door het selecteren van het verkeerde bereik.

Benoemde bereiken zijn handig als u hetzelfde cellenbereik vaak gebruikt in berekeningen of bij het maken van grafieken of diagrammen.

  1. Markeer cellen A2 tot E11 in het werkblad om het bereik te selecteren.
  2. Klik op het naamvak boven kolom A in het werkblad.
  3. Typ Trees in het naamvak om het genoemde bereik te maken.

    Image
    Image
  4. Druk op de Enter toets op het toetsenbord om de invoer te voltooien.

Het DSUM-dialoogvenster gebruiken

Het dialoogvenster van een functie biedt een gemakkelijke methode voor het invoeren van gegevens voor elk van de argumenten van de functie.

Het openen van het dialoogvenster voor de databasegroep met functies wordt gedaan door op de knop Functiewizard (fx) naast de formulebalk boven het werkblad te klikken.

De uiteindelijke functie ziet er als volgt uit:

=DSOM(Bomen, "Productie", A13:E15)

Excel Online heeft geen functiedialoogvensters. U moet de functie handmatig invoeren wanneer u Excel Online gebruikt.

  1. Klik op cel E16, dit is de locatie waar de resultaten van de functie worden weergegeven.
  2. Klik op de Functie invoegen (fx) knop links van de formulebalk om het dialoogvenster Functie invoegen te openen.
  3. Typ DSUM in het vak Zoeken naar een functie bovenaan het dialoogvenster.

    Image
    Image
  4. Klik op de Go knop om naar de functie te zoeken. Het dialoogvenster zou DSUM moeten vinden en het moeten vermelden in het venster Selecteer een functie.

  5. Klik op OK om het dialoogvenster DSUM-functie te openen. Zodra het DSUM-dialoogvenster is geopend, kunt u de argumenten aanvullen.

    Image
    Image
  6. Klik op de Database regel van het dialoogvenster.
  7. Typ de bereiknaam Trees in de regel.
  8. Klik op de Field regel van het dialoogvenster.
  9. Typ de veldnaam "Productie" in de regel. Zorg ervoor dat u de aanhalingstekens opneemt.
  10. Klik op de Criteria regel van het dialoogvenster.
  11. Sleep geselecteerde cellen A13 naar E15 in het werkblad om het bereik in te voeren.
  12. Klik op OK om het dialoogvenster DSUM-functie te sluiten en de functie te voltooien.

Het resultaat is 152, wat het aantal liters sap aangeeft dat is verzameld van zwarte en zilveren esdoorns, en zou moeten verschijnen in cel E16.

Als je op cel C7 klikt, verschijnt de volledige functie (=DSUM (Bomen, "Productie", A13:E15 ) in de formulebalk boven het werkblad.

Om de hoeveelheid sap te vinden die voor alle bomen is verzameld, kunt u de normale SOM-functie gebruiken, omdat u geen criteria hoeft op te geven om te beperken welke gegevens de functie bevat.

Aanbevolen: