Synchroniseer je iPhone en iPad in een paar simpele stappen

Inhoudsopgave:

Synchroniseer je iPhone en iPad in een paar simpele stappen
Synchroniseer je iPhone en iPad in een paar simpele stappen
Anonim

Wat te weten

  • Ga op elk apparaat naar Instellingen > iCloud > schakel de app-categorieën en inhoud in die u met iCloud wilt synchroniseren.
  • iCloud werkt met de meeste Apple, inclusief iPhones en iPad en is toegankelijk op Windows-apparaten en het web.
  • De iCloud-service is gratis en wordt geleverd met 5 GB opslagruimte.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw iPhone en iPad kunt synchroniseren met de iCloud-service. Instructies zijn van toepassing op iPhones en iPads met iOS 12 of iOS 11.

Kun je iPhone niet rechtstreeks met iPad synchroniseren?

Het is niet mogelijk om uw iPhone en iPad op dezelfde manier te synchroniseren als waarop u uw iOS-apparaten synchroniseert met uw computer (door de twee apparaten met een kabel aan te sluiten of te synchroniseren via Wi-Fi en gegevens heen en weer te verplaatsen tussen de apparaten). Hier zijn een aantal redenen voor:

  • Apple heeft de apparaten of iOS niet ontworpen om op die manier te werken. Een van de fundamentele concepten van de manier waarop mobiele iOS-apparaten gegevens beheren, is dat ze toegang hebben tot gegevens in de cloud, op internet of met vaste computers. Dat is waar een webgebaseerde server, cloudopslag of uw thuiscomputer in beeld komt.
  • Geen enkele fabrikant maakt een kabel die u kunt gebruiken om de twee apparaten met elkaar te verbinden.

De oplossing: iCloud

Als je de gegevens op je iPhone en iPad synchroon wilt houden, gebruik dan Apple iCloud om al je apparaten te allen tijde synchroon te houden. Zolang beide apparaten verbinding maken met internet en dezelfde iCloud-instellingen hebben - en je ze opent met dezelfde Apple ID - blijven ze gesynchroniseerd.

Hier leest u hoe u iCloud instelt:

  1. Open de Instellingen app op één apparaat, tik op je naam om het Apple ID-scherm te openen en selecteer vervolgens iCloud.

    Image
    Image
  2. Schakel de tuimelschakelaars in naast elke categorie app en inhoud die u wilt synchroniseren tussen de iPhone en iPad. Herhaal dit proces met het tweede apparaat.

    De instellingen moeten op beide apparaten identiek zijn ingesteld om de synchronisatie te laten werken.

    Image
    Image
  3. Ga naar Instellingen > Wachtwoorden en accounts en zorg ervoor dat de e-mailaccounts op beide apparaten hetzelfde zijn ingesteld.

    Image
    Image
  4. Ga naar Instellingen > iTunes & App Store en schakel automatische downloads in voor Muziek, Apps, Books & Audiobooks en Updates op beide apparaten door de tuimelschakelaars ernaast te bewegen naar de Aan/groene positie.

    Image
    Image

Nadat je iCloud op beide apparaten hebt ingesteld, blijven ze gesynchroniseerd. Deze aanpak zorgt ervoor dat het grootste deel van uw informatie op beide apparaten identiek blijft. De iCloud is toegankelijk op iOS-, macOS- en Windows-apparaten, en het houdt uw gegevens veilig wanneer deze zich in de opslag bevinden en onderweg zijn.

Verkrijg extra iCloud-opslagruimte

De iCloud-service is gratis van Apple en wordt geleverd met 5 GB opslagruimte. De hoeveelheid gebruikte iCloud-opslag wordt boven aan het iCloud-instellingenscherm weergegeven. Als dit niet genoeg ruimte voor u is, of als u uw limiet nadert, kunt u abonnementen van 50 GB, 200 GB of 2 TB bij Apple kopen vanaf $ 0,99 per maand. Ga naar het iCloud-instellingenscherm en tik op Opslag beheren > Opslagplan wijzigen

Image
Image

FAQ

    Hoe zet ik de synchronisatie tussen mijn iPhone en iPad uit?

    Log uit bij uw Apple ID op beide apparaten om de synchronisatie tussen uw iPad en iPhone te stoppen. Als alternatief kunt u iCloud-synchronisatie per app uitschakelen in de iCloud-instellingen van uw iPad.

    Hoe synchroniseer ik muziek van mijn computer naar mijn iPhone?

    Om muziek van uw computer naar uw iPhone te synchroniseren, sluit u de iPhone aan met de USB-kabel en opent u vervolgens iTunes op de computer. Om automatisch over te zetten, selecteert u het iPhone pictogram > Music > Sync Music Om handmatig over te zetten, selecteert uSamenvatting > Handmatig muziek en video's beheren

Aanbevolen: