Sony ICD-UX560 Review: audio-opname onderweg

Inhoudsopgave:

Sony ICD-UX560 Review: audio-opname onderweg
Sony ICD-UX560 Review: audio-opname onderweg
Anonim

Bottom Line

Sony ICD-UX560 is een ultracompacte digitale audiorecorder die perfect is voor het opnemen van lezingen, gesprekken, toespraken en seminars met hoogwaardige 16-bits audio.

Sony ICDUX560BLK

Image
Image

We hebben de Sony ICD-UX560 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Er zijn tegenwoordig enorme hoeveelheden audio-opnameapparaten op de markt. De meeste beschikbare opties zijn groot, onhandig en hebben functies die misschien niet handig zijn voor de gemiddelde gebruiker. Maar de Sony ICD-UX560 handheld recorder is anders: het is een van de kleinste beschikbare audiorecorders en biedt de mogelijkheid om hoogwaardige audio op te nemen binnen handbereik.

We hebben de Sony ICD-UX560 getest om te zien of het kleine ontwerp nog steeds voldoet aan de functies die we verwachten.

Image
Image

Ontwerp: meer dan compact, het is klein

Met afmetingen van 1,44 x 4 x 0,41 inch is de Sony ICD-UX650 vrij klein en ligt hij compact in de hand. Het is ongeveer zo dun als een smartphone en past perfect in een borstzak.

De Sony ICD-UX560 is gemaakt van duurzaam plastic en voelt stevig aan in je handpalm en heeft knoppen die prettig aanvoelen en gemakkelijk toegankelijk zijn met je duim. Ondanks zijn forse bouw, voelt hij ook een beetje kwetsbaar aan vanwege zijn kleine formaat. Maar door het compacte en rechttoe rechtaan ontwerp van de recorder is hij uitstekend geschikt voor zakelijke professionals.

De Sony ICD-UX560 heeft 4 GB interne opslag met de mogelijkheid voor microSD-kaartuitbreiding (er bevindt zich een kaartsleuf aan de linkerkant van het apparaat). Aan de rechterkant bevinden zich de aan / uit- en volumeknoppen die mooie zachte klikken hebben wanneer ze worden ingedrukt. Aan de onderkant van de volumeregeling bevindt zich de externe USB-connector die rechtstreeks op uw laptop of desktop kan worden aangesloten voor directe overdracht van bestanden.

Het compacte en ongecompliceerde ontwerp van de recorder maakt hem ideaal voor zakelijke professionals.

Configuratieproces: zet hem aan en hij is klaar voor gebruik

Na het inschakelen van de Sony ICD-UX560, konden we zien dat deze uit de doos een beetje batterijvermogen had. We moesten eerst de tijd en datum instellen en gelukkig hadden we de mogelijkheid om piepmeldingen uit te schakelen bij het navigeren door menu's (de piepmeldingen zijn luid).

Met de knoppen voor terugspoelen en vooruitspoelen op de Sony ICD-UX560 kan de gebruiker gemakkelijk door de menu's navigeren. Door het toolbox-pictogram in het menu te selecteren, krijgt u toegang tot de instellingen - u kunt de audiokwaliteit van MP3 naar 16-bits WAV schakelen en de microfoongevoeligheid, ruisonderdrukking en laagfrequente onderdrukking aanpassen. U hebt ook toegang tot de opslagopties voor mappen.

Image
Image

Bottom Line

Het OLED-scherm van de Sony ICD-UX560 meet ongeveer één vierkante inch met een monochroom scherm. Een zwarte achtergrond met contrasterende witte menu's maakt het gemakkelijker om te lezen terwijl je door opties en instellingen bladert.

Batterijlevensduur: meer dan 24 uur gebruik op één lading

De Sony ICD-UX560 kan tot 27 uur meegaan, afhankelijk van de gebruiksstijl, op de oplaadbare interne lithium-ionbatterij. Met dit apparaat is het niet nodig om batterijen te vervangen.

De oplaadbare lithium-ionbatterij en 4 GB interne opslag zijn alleen al de prijs waard.

Om de Sony ICD-UX560 op te laden, moet het apparaat fysiek worden aangesloten op een USB-poort van een computer. Dit kan lastig zijn als een gebruiker alleen een desktopwerkstation heeft met moeilijk bereikbare USB-poorten. Een oplossing voor dit probleem zou zijn om een USB-hub of een mannelijk-naar-vrouwelijk USB-verlengsnoer aan te schaffen voor eenvoudigere oplaadoplossingen. U kunt ook rechtstreeks naar een huishoudelijk stopcontact gaan met een USB-wisselstroomadapter.

Microfoons: klein maar krachtig

De Sony ICD-UX560 heeft een "Scene Select"-optie die de opnamestijl van de microfoon verandert. Het menu bevat opname-instellingen die zijn geoptimaliseerd voor vergaderingen, lezingen, persoonlijke spraakmemo's, interviews, zachte muziek en luide muziek, met de mogelijkheid om twee persoonlijke gebruikersinstellingen aan te passen. Sony biedt ook een "Auto"-functie voor opnamesituaties zonder handboeien.

De ingangsaansluiting bevindt zich aan de bovenkant van het apparaat tussen de linker- en rechtermicrofoon en stelt u in staat verschillende soorten microfoons aan te sluiten, zoals shotgun- en reversmicrofoons. Omdat het apparaat zo klein is, zou het een geweldige optie kunnen zijn voor videografen: een acteur of een interviewer kan rechtstreeks worden aangesloten op de Sony ICD-UX560 en het apparaat kan discreet in hun zak worden gestopt, wat een helderder en helderder geluid zou opleveren met minder omgevingsgeluid. ruis.

Er is ook een uitgangsaansluiting naast de ingangsaansluiting. Dit is een belangrijke functie die geweldig is voor audio-opnames. We hebben de Sony ICD-UX560 tijdens onze tests aangesloten op een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking, en het was erg handig bij het positioneren van het apparaat om het beste geluid te krijgen. Het laat ons ook horen hoe gevoelig deze kleine microfoons zijn.

Image
Image

Prestaties: geweldig voor dicteren en transcriberen

De Sony ICD-UX560 kan 16-bits audio van hoge kwaliteit opnemen, wat perfect is voor een apparaat dat is ontworpen voor dicteren en transcriberen. Richt het apparaat op uw onderwerp, druk op de opnameknop en een rood indicatielampje begint te knipperen om aan te geven dat het apparaat in gebruik is. Linker en rechter audiokanalen kunnen worden gecontroleerd via een audioniveau-indicator op het scherm zodra een opnamesessie bezig is.

Het kan 16-bits audio van hoge kwaliteit opnemen, wat perfect is voor een apparaat dat is ontworpen voor dicteren en transcriberen.

Naast het aansluiten op externe microfoons, kan de Sony ICD-UX560 ook de uitvoer opnemen van een audioapparaat dat is aangesloten via de ingangsaansluiting. Dit omvat een mengpaneel op een conferentie of zelfs een stereosysteem tijdens het afspelen.

De Sony ICD-UX560 heeft ook externe luidsprekers die heldere en zuivere audioweergave bieden als er geen hoofdtelefoon beschikbaar is.

Prijs: Redelijk geprijsd voor behoorlijke kwaliteit

De Sony ICD-UX560 is te koop voor $ 81,99 en wordt over het algemeen verkocht voor ongeveer $ 80- $ 100, wat zeer betaalbaar is voor een digitaal audio-opnameapparaat.

De oplaadbare lithium-ionbatterij en 4 GB interne opslag zijn alleen al de prijs waard als je bedenkt hoeveel andere apparaten batterijen en geheugenkaarten nodig hebben.

Concurrentie: je moet meer uitgeven voor audio van betere kwaliteit

Zoom H1n Handy Recorder: Een directe concurrent van de Sony ICD-UX560 is de Zoom H1n Handy Recorder, die voor ongeveer $ 120 wordt verkocht. Met afmetingen van 2 x 5,4 x 1,3 inch is de Zoom H1n veel groter en heeft hij betere X/Y-microfoons.

Het belangrijkste verschil tussen de twee recorders is dat de Zoom H1n audio kan opnemen op 24-bit/96 kHz, wat resulteert in een veel rijker klinkend geluidsbestand van hogere kwaliteit. Toen we een audiobestand van beide apparaten vergeleken, was het heel duidelijk dat het 24-bit/96 kHz WAV-bestand van de Zoom H1n Handy Recorder beter was in kwaliteit, helderheid en rijkdom.

De Zoom H1n heeft de mogelijkheid om een breed scala aan accessoires te gebruiken vanwege zijn populariteit bij videomakers, muzikanten en makers van inhoud. Windschermen werken verbazingwekkend goed met de Zoom H1n Handy Recorder, maar de Sony ICD-UX560 zou geen windscherm kunnen gebruiken vanwege de manier waarop de microfoons zijn ontworpen op zo'n klein apparaat.

De schroefbevestiging die beschikbaar is op de Zoom H1n Handy Recorder is een geweldige functie. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om het apparaat op een statief, microfoonstandaard, DSLR-camera of boomarm te plaatsen om het apparaat zo dicht mogelijk bij het onderwerp te brengen voor een nog zuiverder en rijker geluid.

Aan de andere kant mist de Zoom H1n Handy Recorder de prachtige oplaadbare mogelijkheden en 4GB ingebouwde opslag die de Sony ICD-UX560 wel heeft. De Sony werkt ook in opnamesituaties onderweg zonder dat u naar batterijen en geheugenkaarten hoeft te zoeken.

De Zoom H1n Handy Recorder kan wat de Sony ICD-UX560 kan, maar dan met een hogere kwaliteit en betere functionaliteit - en hij kost slechts ongeveer $20 meer. Als u een contentmaker bent en geluid een belangrijk aspect van uw project is, of als u audiobestanden met de hoogst mogelijke kwaliteit moet archiveren, is de H1n duidelijk de betere keuze.

Sony PCM-A10: De Sony PCM-A10, die in de detailhandel wordt verkocht voor $ 299,99 maar vaak wordt verkocht voor bijna $ 200, is een meer hoogwaardige digitale audiorecorder met geavanceerde functies. Een groot voordeel van de Sony PCM-A10 is de mogelijkheid om 24-bit/96 kHz hoogwaardige audio op te nemen, evenals de Bluetooth-connectiviteitsfuncties. De mogelijkheid om draadloos te monitoren is alleen al bijna de prijs waard. De microfoons op de Sony PCM-A10 zijn van hogere kwaliteit dan de microfoons op de Sony ICD-UX560. Ze zijn ook verstelbaar, zodat u het geluid kunt afstemmen. Combineer dat met 24-bits audio-opnamemogelijkheden en de PCM-A10 is een krachtig hulpmiddel voor makers van inhoud. Als u alleen audio wilt opnemen voor transcriptiedoeleinden, dan is dit apparaat waarschijnlijk te veel voor uw behoeften.

Een geweldig apparaat voor transcriptie en het opnemen van notities

De Sony ICD-UX560 is een compacte digitale audiorecorder die perfect is voor lezingen, spraaknotities en vergaderingen. Als geluidskwaliteit voorop staat, raden we aan meer uit te geven aan een apparaat met microfoons van hogere kwaliteit. Maar voor basisopnametaken is de ICD-UX560 een fantastisch apparaat met een lange batterijduur en een ruime hoeveelheid interne opslag die de klus klaart.

Specs

  • Productnaam ICDUX560BLK
  • Product Merk Sony
  • MPN S01-11199575-F
  • Prijs $81.99
  • Releasedatum oktober 2015
  • Productafmetingen 1,44 x 4 x 0,41 inch.
  • Opnameformaten Lineair PCM, MP3
  • Interne opslag: 4GB, plus microSD-uitbreiding
  • Microfoons 2-elements intern systeem
  • Poorten 3,5 mm microfooningang, 3,5 mm koptelefoonuitgang, USB 2.0 voor pc en Mac

Aanbevolen: