Sony Walkman NW-A35 Review: een hoogwaardige aankoop

Inhoudsopgave:

Sony Walkman NW-A35 Review: een hoogwaardige aankoop
Sony Walkman NW-A35 Review: een hoogwaardige aankoop
Anonim

Bottom Line

Als je op zoek bent naar een premium lossless mediaspeler, maar geen exorbitante bedragen wilt uitgeven, is de Sony NW-A-35 een van je beste weddenschappen met solide weergave en goede compatibiliteit.

Walkman NW-A35

Image
Image

We hebben de Sony Walkman NW-A35 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

In een wereld die wordt geregeerd door Spotify en Apple Music, zal het je misschien verbazen dat er nog steeds een markt is voor mediaspelers zoals de Sony NW-A35. Hoewel de apparaten uit de A-serie van Sony worden bestempeld als "MP3-spelers", is het niet echt eerlijk om ze op die manier te classificeren, omdat ze je veel meer opties bieden voor het afspelen van mediabestanden. En dat is heel logisch, want de centrale use case voor een audiospeler voor deze prijs is het aanbieden van een betere weergave van digitale geluidsbestanden.

De meeste mensen streamen muziek op hun telefoons, en dat zal voor de gemiddelde luisteraar werken, maar de Sony A35 biedt een functieset die niet alleen is ontworpen om muziekbestanden in hogere definitie af te spelen, maar ook om de kwaliteit van MP3 te verbeteren bestanden. Door zowel softwarecompatibiliteit als een aantal keuzehardware-insluitsels, heeft Sony hier een fascinerende optie, voor een beslist nichepubliek.

Image
Image

Ontwerp: Enigszins gedateerd, met een verrassend licht gevoel

Het apparaat zelf meet 4,75 x 2 inch aan de voorkant en is minder dan een halve inch dik. Dit maakt het veel kleiner dan een telefoon, maar aanzienlijk groter dan veel van de andere mediaspelers op de markt. Dit is meestal goed, want als je een telefoon gewend bent, past deze goed, maar het wordt geen iPod Shuffle of iets dergelijks.

De buitenkant is een structuur van geborsteld aluminium, waardoor het op het eerste gezicht een premium uitstraling heeft. Het model dat we hebben getest, is wat Sony Black noemt, maar door de geborstelde matte afwerking is het echt meer donkergrijs of houtskool. Ook kunt u kiezen uit blauw, rood, geel en roze saffier. Dit doet denken aan de kleurselectie die je op oudere iPod Nano's aantreft, en het is leuk om opties te zien.

De heldere, responsieve touchscreen-bediening zorgt ervoor dat het apparaat echt premium aanvoelt, zelfs als het niet overdreven wordt met een quad HD- of 4K-scherm.

Alle fysieke knoppen zitten aan de rechterkant van het apparaat, terwijl de poorten aan de onderkant zitten en de microSD-sleuf aan de linkerkant. Het heeft een resolutie van 800x480 pixels in een TFT-paneel. Dit ziet er eigenlijk opmerkelijk goed uit in vergelijking met veel van de goedkopere MP3-opties die er zijn, en het is verrassend hoe goed Sony het scherm eruit heeft laten zien met de spec-beperkingen. De heldere, responsieve touchscreen-bedieningselementen zorgen ervoor dat het apparaat premium aanvoelt, zelfs als het niet overdreven wordt met een quad HD- of 4K-scherm.

Geluidskwaliteit: volledig ondersteund met een aantal mooie softwaretoeters en bellen

De NW A-35 ondersteunt de standaard lossy, gecomprimeerde bestanden zoals MP3, WMA en zelfs FLAC. Dit laatste is belangrijk omdat het meer dan het dubbele van de bemonsteringsfrequenties van MP3 bevat, wat betekent dat hoewel het geen onbewerkt, niet-gecomprimeerd bestand is, het veel dichter in de buurt komt van alle audio-informatie van een niet-gecomprimeerd bestand.

Je krijgt ook ondersteuning voor lineaire PCM WAV-bestanden, Apple's naar verluidt verliesvrije m4a's en natuurlijk AIFF's. Dit betekent dat, ongeacht in welk formaat je muziekcollectie zich bevindt, je met deze speler hoogstwaarschijnlijk gedekt bent, en wat nog belangrijker is, je zult een veel rijkere luisterervaring hebben dan streamen.

De kern van de Sony-weergave hier is de S-Master HX digitale versterker met hoge resolutie, die tot doel heeft vervorming en ruis over het hele spectrum te verminderen. Dit is het belangrijkste verschil tussen een toegewijde speler als deze, omdat het een veel meer holistische DAC-oplossing biedt dan op veel smartphones, vlaggenschip of anderszins. Maar wat hier mogelijk nog belangrijker is, is de vloot van software-integraties die erbij betrokken zijn, inclusief de SEE HX-geluidsverbeteringsengine die zelfs uw lossy-bestanden naar een hogere kwaliteit probeert te brengen en de DSD Pulse Code Modulation-weergave. In onze tests kwam dit neer op een echt krachtige weergave van de verliesvrije AIFF- en WAV-bestanden. Deze toeters en bellen waren minder uitgesproken bij MP3's, wat te verwachten is, maar over het hele spectrum heeft dit apparaat de mogelijkheid om je solide, full-range weergave te geven.

Image
Image

Opslag en batterijduur: betrouwbaar solide voor dagelijks gebruik

Sony adverteert met een batterijlevensduur van maximaal 25 uur bij gebruik van de DSD-functionaliteit, tot 30 uur wanneer u de speler vraagt om FLAC-bestanden te verwerken en tot 45 uur bij het afspelen van MP3-bestanden. In onze tests hadden we een trend van ongeveer 35 uur afspelen, waarbij we bestandstypen en afspeelalgoritmen door elkaar haalden.

Op een bepaald moment wordt de levensduur van de batterij afhankelijk van wat je verwachtingen zijn. In onze gedachten betekent meer dan een dag non-stop afspelen dat je de mediaspeler meerdere dagen op een enkele lading kunt gebruiken - tenzij je er natuurlijk non-stop naar luistert, 24 uur per dag.

In onze tests hadden we een trend van ongeveer 35 uur afspelen, waarbij we bestandstypen en afspeelalgoritmen door elkaar haalden.

De meegeleverde USB 2.0-connector laadt het apparaat op in ongeveer 3-4 uur, wat betekent dat zolang je het elke nacht aansluit, je waarschijnlijk nooit een moment zult tegenkomen waarop het op één dag sterft. De NW-A35 heeft 16 GB aan opslagruimte aan boord en we ontdekten dat dat alleen veel ruimte was als je voor FLAC- of MP3-bestanden kiest, en de ruimte liep begrijpelijkerwijs snel vol toen we lossless, niet-gecomprimeerde bestanden gingen gebruiken. Maar er is een microSD-kaart die we erg handig vonden, vooral als het ging om het on-the-fly uitwisselen van muziekbibliotheken, zonder de noodzaak om bestanden over te zetten.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: licht en draagbaar, met een beetje kwetsbaarheid

Met een constructie die grotendeels van geborsteld aluminium is, voelt het apparaat premium aan, en dat is een goede reden om de prijs te rechtvaardigen. En met een gewicht van slechts 3,46 oz doet de aluminium constructie veel om dit een slank, lichtgewicht apparaat te maken dat uw sportschool of reistas niet zal belasten. Sony heeft ook een aantal stevig aanvoelende knoppen en rockers gegeven, die een behoorlijk bevredigende klik hebben.

Maar anekdotisch, in onze ervaring, voelde het apparaat een beetje dun aan en we waren constant bang dat we het scherm zouden breken, de randen zouden beschadigen of het apparaat op een andere manier cosmetisch zouden beschadigen. Gelukkig hebben we het niet laten vallen, en dat is misschien te danken aan de textuur op de achterkant, maar we raden aan om een hoesje, schermbeschermer of zelfs een hoes te zoeken om het in te doen.

Image
Image

Gebruikerservaring: Zeer intuïtief en gemakkelijk om bestanden over te zetten

Met een touchscreen-apparaat dat geen smartphone is, waren onze verwachtingen vrij laag, omdat we een laggy-bedieningsconfiguratie en moeilijk te navigeren menu's verwachtten. Dat was niet het geval - Sony deed veel moeite om ervoor te zorgen dat het modern aanvoelde. Bij het opstarten van het apparaat is er in wezen één scherm waarmee u uw muziekbibliotheek kunt bekijken en ontleden op een groot aantal verschillende variabelen, waaronder artiest, album, nummer, afspeellijst en zelfs bestandstype. Wat interessant is, is dat het niet uitmaakt welke lijst je oproept, je ziet een notitie aan de rechterkant van het scherm naast elke track die aangeeft wat dat bestandstype is (aangegeven door kleurgecodeerde tekst). Dat maakt het heel gemakkelijk om duidelijk te maken naar welk type bestand je luistert. Er is ook een algoritmische samenstelling van afspeellijsten die Sony SenseMe-kanalen noemt, maar we ontdekten dat het niet zo goed werkte zonder een grote muziekbibliotheek.

De andere kant van de UX-munt is de methode waarmee je bestanden naar het apparaat overzet. Als je naar iPods en iPhones kijkt, moet je iTunes downloaden en gebruiken om muziekbestanden over te zetten, en dat leidt vaak tot moeilijk te navigeren lijsten, vooral als het gaat om DRM-bestanden. De Sony NW-A35 omzeilt dit probleem simpelweg door het feit dat computers het lezen als een apparaat voor massaopslag. Zie het als een flashstation of externe harde schijf, dus u hoeft alleen maar uw lijsten met bestanden naar het apparaat te slepen.

Je moet ervoor zorgen dat de bestanden compatibel zijn met het apparaat - dat videobestanden telt - en we hadden ook enkele kleine problemen met het ontleden van bestanden op basis van hun metadata. We raden aan de bestanden een titel te geven op basis van hun songnaam en ervoor te zorgen dat de metadata van de bestanden op elk correct is. Als je een heleboel verschillende bestandsnaamschema's hebt, weet de speler niet waar hij ze moet plaatsen.

Bottom Line

Met een adviesprijs van rond de $ 219,99 en een typische winkelprijs die zelfs nog hoger is, is de Sony NW-A35 een eersteklas apparaat. Hoewel het belangrijk is om het in perspectief te houden, biedt Sony ook een ultra-premium speler met alle toeters en bellen waarmee je in de duizenden dollars kunt lopen. Maar aan de onderkant vind je mp3-spelers van budgetmerken vanaf $ 20 of zo. Wat u voor deze prijs krijgt, is een premium menustructuur en een groot aantal audiofuncties, waaronder ondersteuning voor de meeste verliesvrije audiotypen. De prijs lijkt ons een beetje hoog, maar het kan een goede optie zijn voor audiofielen.

Concurrentie

Sony Walkman NW-A35 vs. Pioneer XDP-O2U

Pioneer's intrede in het veld zit rond dezelfde prijs (misschien een beetje hoger) en biedt je twee belangrijke verbeteringen: een dubbele DAC-versterker voor hardware van hogere kwaliteit voor audio en Wi-Fi-connectiviteit voor streaming-opties

Sony Walkman NW-A35 vs. FiiO m3K

De m3K biedt u solide prestaties van de ingebouwde DAC, en voor slechts ongeveer $ 70 bespaart u wat geld. De UX en bouwkwaliteit lijken een beetje tekort te schieten in vergelijking met de A35.

Sony Walkman NW-A35 vs. AGPTEK M20S

Voor $ 20 of $ 30 zijn de AGPTEK-opties veel meer op het budget gericht, en we vonden de bouwkwaliteit van deze lagere modellen iets superieur aan die van Sony. Maar ze ondersteunen niet zoveel bestandstypen en bieden niet zoveel algoritmische afspeeloplossingen als Sony.

Een krachtige, premium mp3-speler

Voor deze prijs koop je de A35 waarschijnlijk alleen als je op zoek bent naar een goed afgeronde audiospeler om naar je grote bestaande bibliotheek met verliesvrije bestanden te luisteren. Als u op zoek bent naar iets dat alleen bedoeld is als een luisterapparaat in de sportschool, kunt u ergens anders veel besparen. Maar voor de afspeelkwaliteit en de ondersteuning van het bestandstype is dit een goede deal, ook al is het een investering.

Specs

  • Productnaam Walkman NW-A35
  • Prijs $219,99
  • Releasedatum oktober 2016
  • Gewicht 3,52 oz.
  • Productafmetingen 2,2 x 2,83 x 0,43 inch.
  • Kleur Zwart, Blauw, Rood, Geel, Roze
  • Batterijlevensduur 45 uur MP3, 27 uur FLAC, 22 uur DSD ingeschakeld afspelen
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 33 voet
  • Connectiviteit Bluetooth en NFC
  • Garantie Een jaar

Aanbevolen: