Vivo Universal TV Stand Review: stevige ondersteuning voor uw flatscreen-tv

Inhoudsopgave:

Vivo Universal TV Stand Review: stevige ondersteuning voor uw flatscreen-tv
Vivo Universal TV Stand Review: stevige ondersteuning voor uw flatscreen-tv
Anonim

Bottom Line

De Vivo Universal TV Stand is een goede keuze als je je originele voetstuk niet meer hebt en je je televisie op een tafel, kast of console wilt kunnen plaatsen. Het werkt het beste met middelgrote tot grotere tv's, maar het is de moeite waard om naar te kijken zolang je televisie een compatibele VESA-montage heeft.

VIVO universele lcd-flatscreen-tv-tafelstandaard

Image
Image

We hebben de Vivo Universal TV Stand gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Vivo Universal TV Stand is een standaard vervangende standaard voor de plastic voetsteunen die bij de meeste televisies worden geleverd. Het is ontworpen om op een televisie te worden vastgeschroefd met dezelfde methode als een muurbevestiging, en daarom is het min of meer universeel. Omdat het niet afhankelijk is van de gepatenteerde montagepunten die worden gebruikt door plastic voetsteunen, kan het worden bevestigd aan een enorm scala aan televisies, helemaal van 22 inch tot 65 inch.

We hebben onlangs de universele Vivo-standaard getest op een paar televisies om te zien hoe gemakkelijk het is om vast te schroeven, hoe goed het werkt op verschillende VESA-montageformaten, hoe stevig het is en meer. De grootste televisie waarmee we hem hebben getest, was 50 inch.

Image
Image

Ontwerp: eenvoudig en functioneel

De universele Vivo-standaard is zo eenvoudig als maar kan. Het is ontworpen om de plastic voetsteun te vervangen die bij uw televisie is geleverd, of u nu de originele houder hebt weggegooid of gewoon iets wilt om uw televisie iets hoger op te tillen. Het bestaat uit twee poten, die elk aan elkaar zijn vastgeschroefd uit drie onderdelen, en wordt geleverd met alle hardware die je nodig hebt om aan je televisie te bevestigen.

Het instellen is een eenvoudig proces waarbij de poten aan de poten worden vastgeschroefd, de poten aan de verlengstukken worden vastgeschroefd en vervolgens het geheel aan de VESA-bevestigingen op uw televisie worden vastgeschroefd.

Het "universele" deel van de naam komt in het spel vanwege het feit dat deze standaard is ontworpen om te worden vastgeschroefd aan de VESA-bevestigingen op uw televisie. Elke poot heeft een aantal gaten die zijn ontworpen om te passen bij elke VESA-montage met een tussenruimte van maar liefst 800 mm x 400 mm, dus dit werkt echt met een enorm scala aan televisies.

Het is belangrijk op te merken dat deze standaard is ontworpen voor gebruik op een tafel. Dat betekent dat je hem niet zomaar kunt vastschroeven en vervolgens je televisie op de grond kunt zetten. Als je een tafel, kast, console of ergens anders hebt om je televisie op te zetten, dan kun je dat doen met de Vivo-standaard. Als je dat niet doet, heb je een van de iets duurdere oplossingen nodig die zijn ontworpen om direct op de grond te zitten.

Configuratieproces: een eenvoudig proces met een paar mogelijke problemen

De universele Vivo-standaard is niet klaar om uit de doos te gaan, maar de montage is redelijk eenvoudig. De installatie is een eenvoudig proces waarbij de poten aan de poten worden vastgeschroefd, de poten aan de verlengstukken worden vastgeschroefd en vervolgens het geheel aan de VESA-steunen op uw televisie worden vastgeschroefd.

Deze poten van de tv-standaard zijn stevig gebouwd, wat belangrijk is als je erop vertrouwt dat een product zoiets duurs als een televisie kan bevatten.

Het bevestigen van de houder aan een televisie is ook heel eenvoudig. Het gebruikt dezelfde VESA-bevestigingen die je normaal gesproken zou gebruiken voor een muurbevestiging, dus je hoeft alleen maar elke poot tegen de VESA-bevestigingen te houden en te noteren waar de VESA-bevestigingsgaten overeenkomen met de gaten in de universele Vivo-standaard. Daar hoeft u alleen de juiste bouten in te steken. Met de bouten aangedraaid, is het klaar om te gaan. In sommige gevallen moet u ook afstandhouders gebruiken om alles op één lijn te brengen en de benen recht te houden.

Bottom Line

De poten van de tv-standaard zijn stevig gebouwd, wat belangrijk is als je erop vertrouwt dat een product zoiets duurs als een televisie kan bevatten. Elke poot, voet en verlengstuk is gemaakt van staal met een matzwarte afwerking. Zolang alles goed is vastgedraaid en je binnen de aanbevolen maat- en gewichtslimieten blijft, lijkt het erop dat deze standaard niet zal falen vanwege materiaal- of constructieproblemen. Omdat de poten van staal zijn, wordt de standaard geleverd met antislipstrips om krassen te voorkomen op het oppervlak waarop u uw televisie zet.

Compatibiliteit: werkt met een breed scala aan televisies met standaard VESA-montages

De universele Vivo-standaard is niet echt universeel, omdat er een aantal televisies zijn waarmee hij niet werkt. Volgens de specificaties heeft het een limiet van 110 pond en is het ontworpen om te werken met televisies met een grootte tussen 22 inch en 65 inch. Bovendien zijn de poten ontworpen om te worden vastgeschroefd aan VESA-montages zo klein als 75 mm x 75 mm en zo groot als 800 mm x 400 mm.

Image
Image

Gebruiksgemak: Staat niet in de weg

Voor dit type tv-standaard zou de sterkst mogelijke lof zijn om te zeggen dat je kunt vergeten dat het er is als het eenmaal is geïnstalleerd. Dat geldt voor het grootste deel voor de universele Vivo-standaard. Als je het eenmaal op je televisie hebt geïnstalleerd, doet het gewoon zijn werk en zit het niet in de weg.

Het enige echte probleem dat in het spel komt, is als je het gebruikt met een televisie aan de kleinere kant van het compatibele bereik. De voeten zijn vrij groot, wat nodig is om grotere televisies stabiliteit te geven. Bij kleinere televisies ontstaat er een situatie waarin de televisie enigszins doet denken aan een ooievaar met massieve voeten, en het kan zijn dat je hem verder naar achteren op je tafel of console moet duwen dan je zou willen.

Stabiliteit: biedt een stabiele oplossing voor verschillende televisieformaten

De universele Vivo-standaard voelde erg stevig aan op de televisies waarmee we hem hebben getest. De grootste televisie die we probeerden was 50 inch. Het voelde ongeveer net zo stevig aan als de basis die bij de televisie werd geleverd. Het enige verschil is dat we met deze standaard de televisie hoger konden zetten dan de fabrieksmontage op het voetstuk was toegestaan.

Als je het eenmaal op je televisie hebt geïnstalleerd, doet het gewoon zijn werk en zit het niet in de weg.

Aangezien dit een universele standaard is, zijn er ongetwijfeld gevallen waarin de installatie ervan resulteert in een minder dan perfecte stabiliteit. Het probleem is dat het is ontworpen om verbinding te maken met de VESA-montages. In situaties waarin de VESA-montage op een televisie smal is en de televisie groot en zwaar is, kan deze uiteindelijk een beetje wiebelig aanvoelen. Voor televisies met dat probleem kan het koppelen van deze beugel met veiligheidsriemen een adequate oplossing zijn.

Bottom Line

De universele Vivo-standaard is een uiterst eenvoudige aangelegenheid, zonder franje of extra's. Er zijn geen oplossingen voor kabelbeheer, geen bonusopslag of iets dergelijks. Het zijn letterlijk twee stalen poten die vastgeschroefd zijn aan de VESA-bevestigingen op een televisie, en meer niet.

Prijs: goede deal voor een basisoplossing

De universele Vivo-standaard is min of meer in lijn met concurrenten geprijsd. Het wordt meestal verkocht voor ongeveer $ 16 tot $ 20, wat een fatsoenlijke prijs is voor een tv-standaard die zo'n groot aantal televisieformaten en VESA-montageconfiguraties dekt. Duurdere opties bieden doorgaans extra functies, zoals kabelbeheer en de mogelijkheid om de televisie te draaien, dus het ontbreken van functies in dit apparaat wordt weerspiegeld in de prijs.

Concurrentie: je krijgt waar je voor beta alt

De Vivo universele standaard is zeer gunstig in vergelijking met andere basisoplossingen. Een naaste concurrent, de Mount-It! Universal TV Stand Base Replacement heeft hetzelfde draagvermogen en maximale VESA-montageafstand, maar werkt met een kleiner aantal televisies. De Vivo-standaard werkt met 22-inch tot 65-inch televisies, terwijl de Mount-It! Stand werkt met 36-inch tot 60-inch televisies.

Een andere concurrent, de Rfiver Universal Table Top TV Stand Base, wordt doorgaans voor iets minder verkocht, maar biedt ook minder compatibiliteit. Het werkt met televisies tussen 22 inch en 55 inch en ondersteunt slechts 88 pond.

Iets duurdere concurrenten, zoals de TAVR Swivel Table Top Universal TV Base Stand, bieden extra functies. De TAVR-eenheid kost meestal ongeveer $ 30, maar u kunt de televisie heen en weer draaien. Het biedt ook wat kabelbeheer en heeft een grote, stabiele basis, in tegenstelling tot de twee afzonderlijke voeten die worden gebruikt door de universele Vivo-standaard.

Als je een vervanging nodig hebt voor de originele basis van je tv, zal Vivo het werk doen

De meeste tv's worden geleverd met voetsteunen die prima werken, maar als je de jouwe bent kwijtgeraakt of kapot bent gegaan, zal de Vivo Universal tv-standaard fungeren als een prima vervanging. Het biedt stevige roestvrijstalen poten, werkt met tv's van 22 tot 65 inch en heeft een redelijk betaalbare prijs.

Specs

  • Productnaam Universele lcd-flatscreen-tv-tafelstandaard
  • Productmerk VIVO
  • SKU 818538020021
  • Prijs $16.99
  • Gewicht 5,5 lbs.
  • Productafmetingen 15,5 x 5 x 2,1 inch.
  • Materiaal Staal
  • Tv-gewichtslimiet 110 lbs.
  • Garantie Drie jaar
  • TV-groottebereik 22” tot 65”

Aanbevolen: