SanDisk iXpand Flash Drive Review: een USB-compatibele flashdrive voor je iPhone

Inhoudsopgave:

SanDisk iXpand Flash Drive Review: een USB-compatibele flashdrive voor je iPhone
SanDisk iXpand Flash Drive Review: een USB-compatibele flashdrive voor je iPhone
Anonim

Bottom Line

De SanDisk iXpand heeft niet de hoogste overdrachtssnelheden, maar het is nog steeds ongelooflijk handig om een flashstation aan te sluiten om foto's op te slaan, video's af te spelen, back-ups te maken en bestanden over te zetten van je iOS-apparaat naar je pc. Bovendien is het kopiëren en overbrengen van bestanden supereenvoudig.

SanDisk iXpand 128GB Flash Drive

Image
Image

We hebben de SanDisk iXpand gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Er zijn tientallen, zo niet honderden apparaten beschikbaar waarmee u uw opslagmogelijkheden voor pc's kunt uitbreiden. Maar als het gaat om de apparaten die het vaakst geen opslagruimte meer hebben, mobiele telefoons en tablets, zijn uw opties veel beperkter. Gelukkig heeft SanDisk de grappig ogende maar effectieve iXpand-flashdrive.

De iXpand heeft zowel een USB 3.0-connector als een Lightning-connector, zodat je bestanden kunt overbrengen tussen je pc en je iPhone of iPad. Het fungeert ook als uitbreidbare opslag en een back-upschijf voor uw iOS-apparaten. We hebben het getest om te zien hoe dit unieke apparaat echt werkt.

Image
Image

Ontwerp: eigenzinnig en slim

De SanDisk iXpand is geschikt voor de iOS Lightning-connector en heeft een vrij uniek ontwerp. De voorste helft lijkt op een normale USB-drive met het bedrijfslogo, en de achterste helft ziet eruit als een rubberachtige schorpioenstaart die op zichzelf krult en netjes in een vaste rubberen groef stopt. Dit maakt de iXpand een beetje omvangrijker dan andere USB-drives, maar hij is nog steeds erg klein met minder dan 2.5 inch lang.

De gekrulde "staart" aan het uiteinde van de Lightning-connector houdt de schijf uit de weg wanneer deze is aangesloten op uw telefoon of tablet.

Het rubber zorgt voor flexibiliteit bij het aansluiten van de Lightning-kabel en houdt het uiteinde van de USB-connector om de achterkant van je telefoon of tablet gewikkeld. Minder dan 2,5 cm van het apparaat steekt aan de onderkant uit als het is aangesloten.

Poorten: zowel USB 3.0 als een Lightning-connector

De meeste USB-flashdrives hebben een USB 3.0-connector, maar de SanDisk iXpand heeft een dubbele functie met een toegevoegde Lightning-connector, waardoor hij kan werken als een flashdrive voor zowel pc's als iOS-telefoons en -tablets. Interessant (en hoogstwaarschijnlijk opzettelijk) maakt SanDisk geen specifieke overdrachtssnelheid bekend.

Image
Image

Configuratieproces: het draait allemaal om de app

Om de iXpand-flashdrive te gebruiken, moesten we eerst de Lightning-connector op ons mobiele apparaat aansluiten (in dit geval een iPad Air). We werden vervolgens gevraagd om de 118 MB SanDisk iXpand Drive-app te downloaden en te installeren vanuit de Apple App Store.

We vonden de SanDisk iXpand Drive-app fantastisch en zeer intuïtief in gebruik. Het hoofdscherm heeft drie primaire opties: Bestanden kopiëren, Bestanden bekijken en Back-up maken en terugzetten. Het beschikt ook over grote veegbare kaarten met verschillende tips en statistieken. We vonden enkele hiervan nuttig, waaronder een herinnering aan hoe lang het geleden was sinds de laatste back-up en hoeveel vrije ruimte er nog was op zowel ons apparaat als de flashdrive.

Het was snel en gemakkelijk om bestanden te bekijken op zowel onze flashdrive als onze iPad Air. Bestanden worden automatisch verdeeld in Foto's, Video's, Muziek en Overige. We konden foto's bekijken, video's en films bekijken en naar muziek luisteren, allemaal binnen de app.

De SanDisk iXpand Drive-app was fantastisch en zeer intuïtief in gebruik.

De app heeft ook toegang tot de camera van je apparaat, zodat je foto's en video's rechtstreeks op de flashdrive kunt opslaan zonder dat je iets hoeft te kopiëren.

Als je dingen moet kopiëren, is het net zo eenvoudig als het selecteren van afzonderlijke bestanden en op "kopiëren" klikken of "back-up" gebruiken om nieuwe bestanden te detecteren en alles te kopiëren. Na het overzetten van een bestand vraagt de app of je de oude van je apparaat wilt verwijderen om ruimte te besparen.

De Sandisk iXpand Drive-app onthult geen overdrachtssnelheden, maar onze tests hebben vastgesteld dat deze lees- en schrijfsnelheden heeft van ongeveer 12 MB/s - in de praktijk duurde het ongeveer 90 seconden om een 1,1-GB te kopiëren, 32 minuten HD-videobestand. Dat is behoorlijk traag in vergelijking met de meeste USB 3.0-apparaten, maar tenzij je voor de eerste keer een back-up maakt van je hele mobiele apparaat, heb je waarschijnlijk geen superhoge snelheden nodig voor de meeste iOS-bestandsoverdrachten.

Zelfs als de overdrachtssnelheden te wensen overlaten, waren we nog steeds onder de indruk en tevreden met de interface en het gebruiksgemak van de app.

Image
Image

Prestaties: langzaam maar acceptabel

Wanneer aangesloten op een pc, presteert de iXpand precies zoals elk ander USB 3.0-apparaat. Overdrachtssnelheden zijn sneller dan de iOS Lightning-verbinding, maar nog steeds relatief traag voor de vraagprijs. Benchmarkprogramma Crystal Disk Mark rapporteerde 70 MB/s leessnelheden met ongeveer 36 Mb/s schrijfsnelheden voor sequentiële bestanden. Dat plaatst de iXpand in de richting van het budget van USB 3.0-flashdrives in termen van prestaties.

Het overzetten van een 1GB video- of MP3-muziekmap resulteerde in vergelijkbare statistieken als de benchmark: 70 MB/s leessnelheid en ongeveer 33 MB/s schrijfsnelheid, het overzetten duurt ongeveer 40 seconden. Een digitale kopie van 5,2 GB van een lange speelfilm, Avengers: Infinity War, kostte bijna drie minuten om zowel van als naar de flashdrive over te zetten.

De iXpand ondersteunt alleen. M4P en. MOV videobestandsformaten.

Het is ook belangrijk op te merken dat de iXpand-app alleen. M4P- en. MOV-videobestandsindelingen ondersteunt. Onze digitale kopie van Avengers was een. M4V-bestand (ironisch genoeg ontwikkeld door Apple als een vorm van DRM). Dus hoewel we het van de pc naar de flashdrive konden overbrengen zoals elk ander mediabestand, konden we het niet afspelen in de app nadat we de iXpand op ons iOS-apparaat hadden aangesloten. Dit is iets om te overwegen als u de schijf wilt gebruiken om video's op uw telefoon of iPad te bekijken.

Bottom Line

We hebben het 128 GB-model van de SanDisk iXpand getest, dat $ 47,99 kost. Het is ook verkrijgbaar in drie andere formaten: 32 GB, 64 GB en 256 GB, met prijzen variërend van $ 24,99 voor de kleinste, tot $ 75,99 voor de grootste. Voor een flashdrive lijken deze verkoopprijzen behoorlijk hoog. Maar het zijn de extra iOS-mogelijkheden van de iXpand die hem duurder maken.

Concurrentie: verschillende vergelijkbare opties

De iXpand is niet de enige USB-stick met een Lightning-connector. Kingston is een andere vertrouwde naam in geheugenhardware en hun Bolt Duo is een iets duurdere optie die vergelijkbare functies belooft.

De iDiskk iPhone USB-flashdrive is ook een gerelateerd product dat eruitziet als een standaard thumbdrive met een Lightning-connector aan het ene uiteinde. Het kost bijna exact dezelfde prijs per opslagmodel als de iXpand, maar het voordeel van de iDiskk is dat het meer videobestandsformaten ondersteunt.

Qua ontwerp dachten we dat de iXpand een van de beste was - de unieke gekrulde "staart" aan het uiteinde van de Lightning-connector houdt de schijf uit de weg wanneer deze is aangesloten op je telefoon of tablet. De app is ook extreem intuïtief en gemakkelijk te gebruiken, wat een groot verkoopargument is.

Een uitstekende keuze voor iOS-gebruikers

Het is misschien niet zo snel als de meeste standaard USB 3.0-flashdrives, maar de unieke iOS-compatibiliteit maakt de SanDisk iXpand een voor de hand liggende keuze voor mensen die een back-up willen maken of wat externe opslag willen toevoegen aan hun Apple-apparaten. De handige, gebruiksvriendelijke app en het ongebruikelijke maar effectieve ontwerp zijn voldoende om het te onderscheiden van de concurrentie.

Specs

  • Productnaam iXpand 128GB Flash Drive
  • Productmerk SanDisk
  • SKU SDIX30C-128G-AN6NE
  • Prijs $47.99
  • Productafmetingen 2,38 x 0,48 x 0,68 inch.
  • Opslag 32GB, 64GB, 128GB, 256GB
  • Poorten USB 3.1 Gen 1 (3.0), Lightning-connector
  • Compatibiliteit Windows Vista, 7, 8, 10, Mac X v10.6+, iOS 8.2, iPhone 5+, iPad Air, iPad (4e generatie), iPad mini
  • Garantie Levenslange beperkte garantie

Aanbevolen: