Brother MFC-J985DW Printertest: weinig onderhoud

Inhoudsopgave:

Brother MFC-J985DW Printertest: weinig onderhoud
Brother MFC-J985DW Printertest: weinig onderhoud
Anonim

Bottom Line

De Brother MFC-J985DW is een alles-in-één printer met alle functies die opv alt door de laagste bedrijfskosten op lange termijn van vergelijkbare printers vanwege de efficiënte en goedkope inkt.

Brother MFC-J985DW-printer

Image
Image

We hebben de Brother MFC-J985DW-printer gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Brother heeft met de MFC-J985DW een van de meest voorkomende klachten over printers thuis en op kleine kantoren aangepakt door zich te concentreren op het duurste aan printinkt. Als onderdeel van Brother's INKvestment-serie drinkt de MFC-J985DW inkt als een hybride auto, met efficiënt inktgebruik dat de meeste concurrenten te schande maakt. Het verdubbelt die efficiëntie door goedkope navullingen met hoge capaciteit aan te bieden die de beste prijs-per-paginawaarde bieden van alle thuisinkjetprinters die we ooit hebben getest.

We hebben de MFC-J985DW op de proef gesteld en ontdekten dat hij over het algemeen solide was als het gaat om functionaliteit, hoewel hij beter is gericht op tekst dan op afbeeldingen.

Image
Image

Ontwerp: Compact en functioneel

De MFC-J985DW is compact en functioneel, met een zwart, rechthoekig frame dat mooi zou moeten passen in elke kantooromgeving. De enige interface aan boord is een 2,7-inch kleurentouchscreen op een smal voorpaneel dat gemakkelijk tot 45 graden kan worden gekanteld voor gemakkelijke toegang van bovenaf, of plat kan worden gelegd voor opslag. De papierlade, die plaats biedt aan 100 vel, schuift volledig naar voren en gaat dan open.

Van alle printers die we hebben getest, zijn dit misschien de meest contra-intuïtieve ontwerpen voor papierlades, maar er kan ook een tweede voorraad kleiner fotopapier in worden gestapeld. Ten slotte is er een derde papierinvoer aan de achterkant die slechts één vel tegelijk kan bevatten, maar zwaarder papier kan opnemen dan een van de interne laden.

Normaal gesproken is inkt het grootste financiële pijnpunt bij het gebruik van printers, dus dit soort efficiëntie maakt de MFC-J985DW de beste prijs op de markt.

Een ander onconventioneel detail dat we zeker op prijs stelden aan de MFC-J985DW, is dat de inktcartridges achter een klein paneel aan de voorkant van de printer worden bewaard. Hierdoor hoeft u niet het hele apparaat te openen en direct op de printkoppen te plaatsen, zoals bij de meeste inkjetprinters voor thuisgebruik. De verandering voelt bijna onnodig aan omdat de MFC-J985DW enorm efficiënt is met inkt, je hoeft hem alleen niet zo vaak te vervangen.

Aan de andere kant verbergt een tweede paneel de geheugenkaartsleuf en USB-poort, waardoor ze beide discreet en toch toegankelijk zijn. De automatische documentinvoer bovenop vouwt ook netjes uit het zicht voor als je hem niet nodig hebt.

Image
Image

Configuratieproces: snel en duidelijk

Het installeren van de MFC-J985DW was een snel en ongecompliceerd proces dat grotendeels inhield dat je hem uit de doos moest halen, verschillende stukjes tape moest verwijderen en hem weer in het stopcontact moest steken. De printer start automatisch op en leidt je naar het touchscreen met stap -voor-stap instructies voor het vullen van de papierlade en het plaatsen van de eerste inktvoorraad.

Na het plaatsen van de inkt ondergaat de printer automatisch een eerste reinigingsproces om ervoor te zorgen dat de printkoppen in orde zijn. Dit duurde ongeveer vijf minuten, waarna een testuitlijningspagina werd afgedrukt. Alles bij elkaar duurde het vijfentwintig minuten van het openen van de doos tot het downloaden van de juiste stuurprogramma's en het afdrukken van onze eigen testpagina vanaf een netwerk-pc.

Image
Image

Afdrukkwaliteit: scherpe tekst, maar vervaagde foto's

De MFC-J985DW schitterde het meest bij het afdrukken van tekstdocumenten. Hoewel het niet de rijkste, donkerste zwarttinten produceert die we hebben gezien, was het resultaat uitzonderlijk scherp, met scherpere details op kleine en cursieve lettertypen dan we hebben waargenomen in vergelijkbare printers en all-in-ones. Er waren ook geen noemenswaardige artefacten, inktvlekken of vervormingen in onze testdocumenten. Het is geschikt om tot 12 pagina's per minuut af te drukken voor zwart-wit, hoewel we in de praktijk vonden dat het dichter bij 8 of 9 pagina's kwam. Het ondersteunt automatisch dubbelzijdig afdrukken tegen minimale kosten voor snelheid.

Het voelde alsof we de inkttoevoer met hoge capaciteit nauwelijks hadden gedeukt na ons rigoureuze testproces.

Graphics waren minder indrukwekkend, zowel in snelheid als in kwaliteit. Verlopen en gebieden met vloeiende schaduwen in foto's hadden een duidelijke korreligheid in vergelijking met sommige van de meer beeldgerichte inkjetprinters die we hebben getest. Kleuren waren ook merkbaar vervaagd op onze testfoto's, kwamen een beetje te warm en niet zo levendig uit als we hadden gewild. Het is geschikt voor het afdrukken tot 10 pagina's per minuut in kleur, maar we vonden dit in de praktijk veel langzamer, met onze testafbeeldingen dichter bij 2 pagina's per minuut.

Scannerkwaliteit: niets om over naar huis te schrijven

Scannen met de MFC-J985DW was voldoende, zij het niet uitzonderlijk. Gescande foto's verloren een beetje detail en levendigheid, maar ongeveer hetzelfde als all-in-ones. Het bevat zowel een 12-bij 9-inch flatbedscanner als een automatische documentinvoer die 20 pagina's kan bevatten. Het ondersteunt geen automatisch dubbelzijdig scannen met de ADF, hoewel het wel geschikt is voor het scannen van dubbelzijdige documenten via prompts op het scherm met de flatbed. U kunt eenvoudig scannen naar e-mail, pc, een aangesloten USB-stick of geheugenkaart, of direct om af te drukken. Hoewel de resulterende kwaliteit van de scans gemiddeld was, werden deze resultaten sneller bereikt dan vergelijkbare all-in-one scanners van consumentenkwaliteit.

Image
Image

Bottom Line

De faxkwaliteit van de MFC-J985DW komt overeen met zijn scan- en afdrukmogelijkheden, waardoor een hoge efficiëntie wordt bereikt voor eenvoudige documenten tegen een kleine prijs, tot fijnkorrelige kwaliteit in meer gedetailleerde afbeeldingen. Het heeft een totaal geheugen van maximaal 500 pagina's als buffer in geval van afdrukproblemen, en werkt zowel via een telefoonlijn (met een standaard 33,6 kbps-modem) als via een pc.

Software/connectiviteitsopties: handige functies, maar een beetje grof

De MFC-J985DW ondersteunt de standaard reeks verbindingsopties: Ethernet of directe verbinding via USB, evenals de Apple AirPrint-, Google Cloud Print- en Mopria-apps voor mobiel afdrukken. Brother's eigen iPrint & Scan-app zorgt voor leuke extra's, zoals rechtstreeks scannen naar de opslag van uw mobiele telefoon of inktniveaubewaking op afstand.

De gebruikersinterface van de app (getest op een iPhone) is barebones, maar schoon en leesbaar. We merkten echter dat het wat moeite had om alle foto's in de opgeslagen afbeeldingen van onze telefoon te vinden. De analoge reeks pc-tools is functioneel, maar tot op zekere hoogte voelen ze een beetje ruw en verouderd aan in vergelijking met de softwaresuite van HP.

Prijs: redelijke prijs vooraf en betaalbaarheid op lange termijn

Brother somt de MFC-J985DW op voor $ 149,99 (adviesprijs), wat redelijk is voor de meegeleverde functies en de basisafdruk- en scankwaliteit. Wat de MFC-J985DW onderscheidt, zijn de uitzonderlijk lage bedrijfskosten. Het voelde alsof we de inkttoevoer met hoge capaciteit nauwelijks hadden gedeukt na ons rigoureuze testproces. Het werd zelfs geleverd met twee extra vullingen. De navullingen met zwarte inkt voor 2400 pagina's worden verkocht voor minder dan $ 25, en kleurennavullingen voor 1200 pagina's zijn minder dan $ 15, waardoor monochrome pagina's minder dan 1 cent per pagina en kleur minder dan 5 cent kosten. Dit is in principe ongehoord voor inkjetprinters voor consumenten. Normaal gesproken is inkt het grootste financiële pijnpunt bij het gebruik van printers, dus dit soort efficiëntie maakt de MFC-J985DW de beste waarde in de markt.

Concurrentie: belangrijke, maar minder efficiënte rivalen

HP's OfficeJet 5255 biedt een vergelijkbare functieset in een kleiner frame. Het verkoopt ook voor aanzienlijk minder, vaak beschikbaar voor $ 70. We ontdekten dat de kleur en kwaliteit van foto's op de OfficeJet 5255 ook merkbaar beter was dan die van de MFC-J985DW. Hoewel de aanschafkosten veel lager zijn, verbruikt de OfficeJet 5255 veel sneller inkt dan de MFC-J985DW, waardoor het op de lange termijn duurder is om te onderhouden met een vergelijkbare afdrukbelasting. Het is misschien een betere optie voor niet-frequente gebruikers.

Canon's Pixma TR8520 deelt het verschil in kosten op $ 100 van de fabrikant. Het heeft iets betere connectiviteitsopties dan de OfficeJet 5255 en vergelijkbare functies in het algemeen, terwijl het ook even compact is. Waar Canon opv alt, is de hogere algehele kwaliteit bij het afdrukken, waardoor het een betere optie is voor gebruikers die zich zorgen maken over een betere beeldgetrouwheid, maar die toch een redelijk goedkope all-in-one voor thuis willen.

Waarde op lange termijn voor een redelijke prijs vooraf

Brother's MFC-J985DW biedt op de lange termijn de beste consumentenwaarde vanwege de uitzonderlijk lage bedrijfskosten. Het ondersteunt alle basisconnectiviteits- en productiviteitsfuncties die u mag verwachten van een thuiskantoor of een all-in-one voor een klein bedrijf. Sommige hoeken zijn bezuinigd, maar op een manier die voor alles een redelijke kwaliteit oplevert, met een aanhoudende focus op het laag houden van de kosten op de lange termijn.

Specs

  • Productnaam MFC-J985DW Printer
  • Product Merk Brother
  • UPC 012502643524
  • Prijs $149.99
  • Releasedatum april 2016
  • Productafmetingen 16,5 x 13,4 x 6,8 inch.
  • Aantal lades 1 (100 vel) + handmatige invoer
  • Type printer Kleureninkjet
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: