SanDisk Extreme Pro Solid State Flash Drive Review: ondermaats, maar nog steeds razendsnel

Inhoudsopgave:

SanDisk Extreme Pro Solid State Flash Drive Review: ondermaats, maar nog steeds razendsnel
SanDisk Extreme Pro Solid State Flash Drive Review: ondermaats, maar nog steeds razendsnel
Anonim

Bottom Line

De SanDisk Extreme Pro is een dure solid-state flashdrive die een krachtige pc vereist om optimaal te kunnen werken. Het is erg snel (hoewel niet zo snel als het beweert), en de meeste gebruikers kunnen beter een betaalbaarder alternatief kopen of gewoon investeren in een typische externe harde schijf.

SanDisk Extreme PRO 128 GB schijf

Image
Image

We hebben de SanDisk Extreme Pro gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Solid state flash drives vervagen echt de grens tussen USB-opslag en externe harde schijven. De SanDisk Extreme Pro biedt een betere duurzaamheid en veel hogere overdrachtssnelheden dan een traditionele flashdrive met behoud van de draagbare vormfactor.

Onze eigen interne tests lieten ons teleurgesteld achter dat de Extreme Pro de geadverteerde snelheden niet haalde, maar zelfs een ondermaats presterende solid-state flashdrive is nog steeds sneller dan de meeste andere flashdrives op de markt.

Image
Image

Ontwerp: Groter en duurzamer, tegen een meerprijs

De Extreme Pro is ingekapseld in een aluminium omhulsel omgeven door een harde buitenste plastic omhulsel die alles bedekt, behalve de hefboomwerking aan de bovenkant en de sleutelring. Het product meet 2,79 x 0,84 x 0,45 inch. Een klein blauw LED-lampje gaat branden wanneer de schijf is aangesloten op een ingeschakelde pc en knippert tijdens actieve bestandsoverdrachten.

De aluminium behuizing aan de binnenkant zorgt ervoor dat de Extreme Pro behoorlijk duurzaam aanvoelt, maar pas op dat hij een aantal scherpe randen heeft waar het plastic het aluminium in de hendelschuif raakt (als je de juiste hoek maakt, kun je jezelf zeker snijden aan de plastic rand). De schuifhendel vereist ook enige aanzienlijke druk, wat het moeilijk maakt om de connector uit en in te trekken. We weten niet zeker of deze letterlijke maatregelen voor het snijden van hoeken de extra duurzaamheid van de behuizing waard zijn.

Poorten: uw standaard USB 3.0

De SanDisk Extreme Pro is ontworpen voor USB 3.1 Gen 1 (3.0) en kan worden gebruikt in USB 2.0. Het ondersteunt Windows Vista, 7, 8, 10 en Mac OS X met v10.7 of hoger.

Image
Image

Configuratieproces: optionele software voor bestandscodering

De Extreme Pro is klaar om bestanden over te zetten zodra hij is aangesloten op een USB 3.0- of 2.0-poort. Het wordt geleverd in een echte doos met een plastic inzetstuk (in plaats van een hangend pakket) waardoor het veel gemakkelijker te openen is dan de meeste andere USB-verpakkingen die we zijn tegengekomen.

We verwachtten omvergeblazen te worden door de SanDisk Extreme Pro … maar de resultaten klopten niet helemaal.

Zodra we de SanDisk Extreme Pro hadden aangesloten, werden we gevraagd om een wachtwoord in te stellen en begonnen we onmiddellijk met het overbrengen van bestanden met behulp van de 128-bits AES-codering. De interface was intuïtief en gemakkelijk te navigeren - we hoefden alleen de mappen die we wilden verplaatsen te slepen en neer te zetten, of ze te kopiëren en te plakken. We waren een beetje geïrriteerd dat het de bestandsgroottes voor mappen niet toont. Individuele bestandsgroottes worden weergegeven in KB.

De flashdrive bevat ook de SecureAccess-software voor bestandscodering van SanDisk. Het is volledig optioneel om te gebruiken en kan van de schijf worden verwijderd als je dat niet wilt. Het uitvoeren van SecureAccess vereist geen installatie of download voor Windows, hoewel het waarschijnlijk een paar seconden zal duren om te updaten. Mac X OS vereist een download.

Image
Image

Prestaties: Zeer snel, maar niet ultrasnel

Over het algemeen zijn solid-state schijven sneller en presteren ze beter dan hun tegenhangers met harde schijven. We verwachtten dat we weggeblazen zouden worden door de SanDisk Extreme Pro, vooral omdat deze adverteert met overdrachtssnelheden rond de 400 MB/s. Helaas klopten de resultaten niet helemaal.

Benchmarking-programma Crystal Disk Mark's sequentiële bestandstest resulteerde in leessnelheden van 230 MB/s en schrijfsnelheden van 215 MB/s. Dat zijn zeer indrukwekkende cijfers vergeleken met standaard flashdrives, maar ze liggen nog steeds ver onder de door SanDisk geadverteerde lees- en 380 MB/s schrijfsnelheden van 420 MB/sec.

We hebben kunnen schrijven

Onze meer praktische tests waren zelfs nog teleurstellender. SanDisk beweert dat een volledige 4K-film in 15 seconden kan worden overgedragen. Het duurde ongeveer 40 seconden om Avengers: Infinity War over te zetten met een gemiddelde schrijfsnelheid van 135 MB/s, aangezien we de bovengrens bereikten van wat onze interne harde schijf aankan (ongeveer 140 Mb/s).

Bij het overbrengen van mappen van 1 GB vol mediabestanden, zoals MP3 en JPG, bleven de schrijfsnelheden constant. Terwijl we diezelfde mappen terugzetten naar de pc, zagen we ongeveer halverwege een steile snelheidsdaling, wat resulteerde in iets hogere leessnelheden. Een mediamap van 1 GB duurde ongeveer 10 seconden om te schrijven en ongeveer 15 seconden om te lezen.

De overdrachtssnelheden zijn iets verbeterd bij gebruik van onze interne Solid State-schijf, die overdrachtssnelheden heeft van ongeveer 500 MB/s. We konden tot 185 MB/sec halen, maar liepen nog steeds tegen het probleem aan dat de snelheden halverwege het leesproces sterk terugliepen.

Met behulp van de solid-state schijf konden we Avengers: Infinity War in 30 seconden schrijven, maar het duurde 90 seconden om het terug over te zetten. We merkten ook dat het gebruik van de SecureAccess-software voor bestandscodering de overdrachtssnelheid van elk bestand of elke map min of meer verdubbelde.

Het is ook belangrijk op te merken dat er voor de meeste gebruikers niet veel merkbaar verschil is tussen 150 MB/s en 350 MB/s in termen van overdrachtssnelheid. Alles boven de 100 MB/s voelt razendsnel aan, of je nu enkele grote videobestanden, mediaverzamelingen of systeemmappen overzet.

Prijs: een high-end flashstation

Een solid-state flashdrive is een high-end USB-opslagapparaat, en de prijs weerspiegelt dat. SanDisk verkoopt de Extreme Pro met twee verschillende capaciteiten: een 128GB-model voor $46,99 en een 256GB-model voor $82,99. Het is ver boven andere flashdrives geprijsd, maar biedt ook veel hogere overdrachtssnelheden. Zelfs bij het behalen van slechts de helft van de vermelde snelheid in onze persoonlijke tests, overtreft de Extreme Pro nog steeds bijna alle concurrenten.

De gerelateerde SanDisk Extreme Go is alleen stapsgewijs minder krachtig en is redelijker geprijsd.

Dat gezegd hebbende, de 256 GB is zo prijzig dat je net zo goed kunt gaan kijken naar externe solid-state schijven, die iets minder draagbaar zijn maar zijn uitgerust met veel meer opslagruimte. Het hangt ervan af hoeveel je de ultracompacte vormfactor nodig hebt.

Concurrentie: sparen voor een externe SSD-schijf

Als solid-state flashdrive heeft de SanDisk Extreme Pro niet veel concurrentie. De Corsair Flash Voyager is een soortgelijk product met nog hogere solid-state lees- en schrijfsnelheden, maar is ook nog duurder, met een prijs van rond de $ 70 voor het 128 GB-model. De verwante SanDisk Extreme Go is ook slechts stapsgewijs minder krachtig en is redelijker geprijsd, waardoor het waarschijnlijk de betere optie is voor de meeste typische gebruikers.

We kunnen de Extreme Pro ook vergelijken met goedkopere, kleinere externe solid-state schijven, zoals de PNY Elite. Dit specifieke apparaat biedt voordeligere overdrachtssnelheden van 430 en 400 MB/, en het 240GB-model kost $ 69,99. Het is ook nauwelijks groter dan een flashstation, waardoor het een meer portemonneevriendelijke optie is voor snelle bestandsoverdracht en opslag met hoge capaciteit.

Tenzij je geld hebt om te branden en een eersteklas pc hebt die echt kan profiteren van de snelheidsmogelijkheden, raden we de SanDisk Extreme Go over de Pro aan. Als je een nog groter budget hebt, raden we je aan op zoek te gaan naar een mooie grote externe solid-state schijf.

Een hoogwaardige solid-state flashdrive die, hoewel erg snel, moeilijk aan te bevelen is voor de prijs

De SanDisk Extreme Pro kan een paar waanzinnige overdrachtssnelheden behalen - als je pc daar gebruik van kan maken - en is een duurzaam en ultracompact alternatief voor een traditionele externe solid-state schijf. Maar het kan niet presteren zoals geadverteerd, en voor de prijs zullen de meeste mensen beter af zijn met het kopen van een minder dure schijf met minder vermogen of te investeren in een typische opslagschijf met betere capaciteit en snelheid voor het geld.

Specs

  • Productnaam Extreme PRO 128 GB schijf
  • Productmerk SanDisk
  • SKU SDCZ800-064G-A46
  • Prijs $46.99
  • Productafmetingen 2,79 x 0,84 x 0,45 inch.
  • Compatibiliteit Windows Vista, 7, 8, 10, Mac X v10.6+
  • Opslag 128GB of 256GB
  • Poorten USB 3.1 Gen 1 (3.0), 2.0
  • Garantie Levenslange beperkte garantie

Aanbevolen: