SanDisk Extreme Go Flash Drive Review: bevredigende 3.0-overdrachtssnelheden

Inhoudsopgave:

SanDisk Extreme Go Flash Drive Review: bevredigende 3.0-overdrachtssnelheden
SanDisk Extreme Go Flash Drive Review: bevredigende 3.0-overdrachtssnelheden
Anonim

Bottom Line

Hoewel we geen grote fans zijn van het plastic omhulselontwerp, heeft de SanDisk Extreme Pro veel te bieden, waaronder snelle USB 3.0-overdrachtssnelheden en optionele software voor bestandscodering.

SanDisk Extreme Go 3.1 64GB

Image
Image

We hebben de SanDisk Extreme Go-flashdrive gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

SanDisk is een grote naam in USB-flashstations, waarvan de meeste zijn ontworpen met een intrekbare connector (en een plezierig klikkende hendel die hem in en uit de behuizing springt). De SanDisk Extreme Go USB-flashdrive heeft hetzelfde ontwerp.

Maar het belangrijkste kenmerk van elke flashdrive zijn de lees- en schrijfsnelheden. Hoewel onze tests een beetje onder de geadverteerde overdrachtssnelheden vielen, waren we toch zeer tevreden met de prestaties van de SanDisk Extreme Go met USB 3.0, waardoor het een gemakkelijke flashdrive is om aan te bevelen voor regelmatige gegevensoverdracht.

Image
Image

Ontwerp: Veel plastic

De SanDisk Extreme Go is ingepakt in een omvangrijke zwarte plastic schaal. De behuizing voelt hol en goedkoop aan, bijna als een stuk speelgoed dat kan worden verpletterd door er gewoon in te knijpen. Met een lengte van bijna drie centimeter is het bijna twee keer de lengte van typische flashdrives. Een kleine sleutelhanger is inbegrepen, hoewel het grote formaat van de schijf ons verhindert om hem aan onze autosleutels te haken.

De bovenkant van de Extreme Go is voorzien van een gegoten schuif die de connector uit- en intrekt. Hij beweegt naar voren of naar achteren met een bevredigend luide klik en blijft in zijn positie vergrendeld (er is echter een beetje meegeven als je hem in een USB-poort steekt).

Terwijl aangesloten op een aangedreven pc, knippert een groot blauw LED-lampje langzaam om aan te geven dat de USB-drive correct is aangesloten.

Poorten: compatibel met USB 3.0

De SanDisk Extreme Go USB-drive is gebouwd voor USB 3.1 Gen 1 (USB 3.0), maar ondersteunt ook USB 2.0-slots.

De schijf en SecureAccess-coderingssoftware ondersteunen Windows Vista, 7, 8, 10 en Mac OS X (versie 10.7 en hoger). SanDisk adverteert met de leessnelheid van de Extreme Go tot 200 MB/s en de schrijfsnelheid tot 150 MB/s.

Image
Image

Configuratieproces: versleutel eenvoudig bestanden met SecureAccess

De SanDisk Extreme Pro is klaar om bestanden direct uit de doos over te zetten, hoewel we de extra plastic verpakking onnodig frustrerend vonden. Met een standaard exFAT-bestandssysteem kunt u grotere bestanden, zoals full-length HD-films, direct overbrengen naar zowel pc als Mac (X OS).

Het duurde ongeveer twee keer zo lang om de coderingssoftware te gebruiken om bestanden over te zetten.

De Extreme Pro wordt ook geleverd met SanDisk's SecureAccess-bestandscoderingssoftware van ENC Security. Het gebruik van de software is geheel optioneel en vereist geen installatie of downloads voor Windows PC (Mac X OS vereist een paar extra stappen). Na het instellen van een wachtwoord, lijkt SecureAccess op elk ander op Windows gebaseerd overdrachtsprogramma, zodat u bestanden en mappen kunt verkennen en indien nodig kunt slepen en neerzetten.

Het programma was intuïtief in gebruik, hoewel we geïrriteerd waren dat de mapgroottes niet werden getoond, alleen individuele bestandsgroottes - zelfs toen werden ze weergegeven in KB in plaats van MB. SecureAccess ondersteunt 128-bits AES-codering met de optie om de volledige ENC DataPro-licentie aan te schaffen voor $ 14,99. De betaalde functies omvatten meer geavanceerde codering en geautomatiseerde back-up en synchronisatie van bestanden.

Image
Image

Prestaties: langzamer dan geadverteerd, maar nog steeds behoorlijk snel

Transfer speed benchmarking-programma Crystal Disk Mark leverde sequentiële leessnelheden van 120 MB/s en schrijfsnelheden van 68 MB/s voor de Extreme Go, veel minder dan de 200 en 150 MB/s die SanDisk adverteert.

Onze handmatige USB 3.0-tests bleken veel beter. Het schrijven van een 1,1 GB, 32 minuten durende HD-video naar de USB duurde slechts ongeveer 10 seconden met een zeer bevredigende overdrachtssnelheid van 120 MB/s. Een full-length HD-film, Avengers: Infinity War, duurde ongeveer 40 seconden met dezelfde snelheid, net zoals op de doos staat. De leessnelheden waren ongeveer hetzelfde als de benchmark en overtroffen nooit 130 MB/s.

Een volledige HD-film, Avengers: Infinity War, duurde ongeveer 40 seconden om te schrijven.

Het overzetten van een map vol mediabestanden kan een lastigere test zijn. We hebben een muziekmap overgezet met meer dan 1.800 muzieknummers, gesorteerd en ongesorteerd (een nest van meer dan 6 GB). De schrijfsnelheid schommelde enorm tussen 40 en 80 MB/s, het duurde een minuut en 45 seconden om volledig over te zetten en bijna net zo lang om terug te lezen naar de pc.

Overdrachtssnelheden worden niet weergegeven bij gebruik van de SecureAccess-coderingssoftware, maar een eenvoudige stopwatchtest leerde ons dat de overdrachtssnelheden aanzienlijk vertraagden bij het versleutelen of lezen van encryptie. Ongeacht het bestandstype of de grootte, het duurde ongeveer twee keer zo lang om de coderingssoftware te gebruiken om bestanden over te brengen.

We ontdekten ook een interessante eigenaardigheid tijdens het testen van de Extreme Pro - hij speelde niet goed met onze Sabrent vierpoorts USB-hub, ondanks dat hij was aangesloten op de USB 3.0 en zijn eigen externe stroombron. Wanneer aangesloten op een poort op de hub, waren onze lees- en schrijfsnelheden beperkt tot 20 MB/s, of ongeveer 20 procent van de gebruikelijke snelheid. Alleen wanneer we rechtstreeks op de USB 3.0-poort werden aangesloten, konden we de normale overdrachtssnelheden van 120 MB/s bereiken. Dat is iets om te overwegen als u USB-hubs gebruikt op uw 3.0-poorten.

Bij aansluiting op een poort van een USB-hub waren onze lees- en schrijfsnelheden beperkt tot 20 MB/s, of ongeveer 20 procent van de gebruikelijke snelheid.

Bottom Line

SanDisk verkoopt de Extreme Go in een versie van 64 GB en 128 GB, voor respectievelijk $ 21,99 en $ 34,99. Geen van beide is veel, en ze zijn ook niet vreselijk duur. Qua prijs zit de Extreme Go comfortabel tussen vergelijkbare USB-opslagstations.

Concurrentie: een stuk beter dan de rest

Het SanDisk Extreme Go 64GB-model kost bijna twee keer zoveel als een Kingston Datatraveler met dezelfde opslagruimte, maar de DataTraveler mist bestandsversleuteling en in onze testtests haalde hij amper 10 procent van de overdrachtssnelheid van de Extreme Ga.

De Samsung BAR Plus is een andere concurrent die vergelijkbare overdrachtssnelheden adverteert in een kleiner metalen ontwerp. Het kost iets minder, maar heeft ook geen opties voor bestandscodering.

Voor de snelheid en extra functies die je krijgt, is de SanDisk Extreme Go zijn middenklasse prijs waard.

We raden deze flashdrive ten zeerste aan om bijna overal te gebruiken

Hoewel de SanDisk Extreme Go aan de buitenkant een beetje dun aanvoelt, waren we erg onder de indruk van zijn prestaties. Schrijfsnelheden van 100 tot 150 MB/s voor een prijs van $ 20 zouden de nieuwe gouden standaard voor USB-flashstations moeten zijn. Bovendien biedt het optionele software voor bestandscodering voor een extra beveiligingslaag.

Specs

  • Productnaam Extreme Go 3.1 64GB
  • Productmerk SanDisk
  • UPC SDCZ800-064G-A46
  • Prijs $34.99
  • Productafmetingen 2,79 x 0,84 x 0,45 inch.
  • Poorten USB 3.1 Gen 1 (3.0), USB 2.0
  • Opslag 64GB, 128GB
  • Compatibiliteit Windows Vista, 7, 8, 10, Mac X v10.7+
  • Garantie Levenslange beperkte garantie

Aanbevolen: