Kingston DataTraveler SE9 G2 Flash Drive Review: goedkoper maar zwakker

Inhoudsopgave:

Kingston DataTraveler SE9 G2 Flash Drive Review: goedkoper maar zwakker
Kingston DataTraveler SE9 G2 Flash Drive Review: goedkoper maar zwakker
Anonim

Bottom Line

Hoewel het handig wint in de categorie grootte voor draagbare USB-drives, heeft de Kingston DataTraveler SE9 G2 Flash Drive een aantal serieus lage schrijfsnelheden. Dit maakt het beter geschikt voor zakelijke professionals die digitale bestanden doorgeven in plaats van regelmatig gebruik van gegevensoverdracht.

Kingston DataTraveler SE9 G2 Flash Drive

Image
Image

We hebben de Kingston DataTraveler SE9 G2 Flash Drive gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Sommige USB-opslagstations hebben mooie behuizingen, versleuteling van privégegevens en ondersteuning voor meerdere poorten en verbindingen, en sommige zijn slechts kleine metalen sticks die bestanden opslaan. De Kingston DataTraveler v alt stevig in de laatste categorie.

Hoewel het kleine formaat een groot pluspunt is, komt het schrikbarend kort op de overdrachtssnelheden. Zelfs wanneer aangesloten op USB 3.0, zijn de schrijfsnelheden superlangzaam en voelt dit apparaat ouder aan dan het is.

Image
Image

Ontwerp: gemakkelijk draagbaar

De Kingston DataTraveler is bijna onmogelijk klein en licht, meet 1,77 x 0,48 x 0,18 inch en weegt bijna niets. Maar verrassend genoeg voelt de zilverkleurige metalen behuizing duurzaam en stevig aan.

Het enige opvallende fysieke kenmerk is een sleutelhanger. Normaal gesproken staan we er niet bij stil dat flashdrives aan onze sleutels worden toegevoegd, maar de grootte van de DataTraveler maakt het een gemakkelijke toevoeging.

De DataTraveler verslaat al zijn grote concurrenten als het op prijs aankomt.

Kingston heeft zijn logo aan de ene kant en de opslagruimte aan de andere kant. Ze bieden ook een co-logo-programma waarmee u uw bedrijfslogo en digitale bestanden kunt toevoegen wanneer u in bulk bestelt.

Poorten: Standaard USB 3.0

De Kingston DataTraveler ondersteunt USB 3.1 Gen 1 (ook bekend als USB 3.0) en 2.0. Als USB-apparaat werkt de DataTraveler met Windows 7, Windows 8 en Windows 10, maar ook met Mac en Linux.

Kingston vermeldt de leessnelheid bij 100 MB/s en de schrijfsnelheid bij 15 MB/s voor de 16Gb-, 32GB- en 128GB-modellen. Die snelheden gaan ervan uit dat het apparaat is aangesloten op ten minste een USB 3.0-poort.

Image
Image

Setup: sluit hem gewoon aan

Meestal willen we dat een USB-opslagapparaat gewoon zijn werk doet en niets meer, en dat is precies wat de Kingston DataTraveler biedt. Sluit hem aan op een USB-slot en de pc herkent onmiddellijk een lege opslagschijf. Er is geen software om te installeren of enige configuratie vereist.

We hebben het opnieuw geformatteerd van de standaard FAT32 naar NTFS om overdrachten van grotere bestanden te testen. Dit duurde een paar seconden en werd rechtstreeks via Windows gedaan.

Prestaties: Verschrikkelijke 3.0-overdrachtssnelheden

De 16GB DataTraveler heeft vrij lage overdrachtssnelheden in vergelijking met andere USB 3.0-apparaten. Kingston vermeldt ze met 100 MB/s lezen en ongeveer 15 MB/s schrijven. Met behulp van het gratis programma Crystal Disk Mark (versie 6.0) en USB 3.0 met Windows 10 hebben we overdrachtssnelheden getest met bestanden van 500 MB, 1 GB en 5 GB.

We waren nooit in staat om 15 MB/s te bereiken bij het schrijven naar het USB-apparaat, in plaats daarvan lag het gemiddeld dichter bij 10 of 11 MB/s. Leessnelheden waren beter en bereikten een piek van ongeveer 130 MB/s voor opeenvolgende bestanden, wat meer in lijn is met andere USB 3.0-opslagstations.

Hoewel het kleine formaat een groot pluspunt is, komt het schrikbarend kort op de overdrachtssnelheden.

De leessnelheden werden weer normaal toen we handmatig grote videobestanden en mediamappen overzetten. Het schrijven van een HD-video van 1,1 GB en 32 minuten duurde ongeveer twee minuten, met een gemiddelde overdrachtssnelheid van 11 MB/s. De snelheden waren vergelijkbaar met een mediamap van 1 GB met foto's en videoclips.

Het downloaden van deze bestanden en mappen naar onze pc duurde elk ongeveer 10 seconden, met een snelheid van 105 MB/s. Het overzetten van een HD speelfilm groter dan 5GB op de USB duurde acht en een halve minuut. Het downloaden van hetzelfde bestand naar onze pc duurde ongeveer 50 seconden met 109 MB/sec.

Image
Image

Prijs: Klein apparaat, kleine prijs

Verstoken van extra functies, is de Kingston DataTraveler erg goedkoop. De 16 GB is te koop voor $ 6,99 en neemt toe tot 128 GB voor $ 27,99. De DataTraveler heeft een van de laagste prijzen onder USB-opslagstations, waardoor het een effectieve budgetaankoop is die niet te veel stroom of opslagruimte opoffert.

Zelfs als je niet veel ruimte nodig hebt, raden we je aan een paar dollar extra te besteden voor twee keer zoveel opslagruimte als het 32 GB-model.

Concurrentie: De goedkoopste optie

Wat uw opslagbehoeften ook zijn, de DataTraveler verslaat al zijn grote concurrenten als het gaat om prijs - maar u krijgt waar u voor beta alt in de vorm van een verschrikkelijke overdrachtssnelheid. Het is niet veel goedkoper dan de Samsung BAR Plus, die ook een klein metalen frame heeft, en dat apparaat heeft ook betere overdrachtssnelheden en meer duurzaamheid.

Ultradraagbaar en prima voor bedrijven, maar frustrerend traag voor de meeste gebruikers

De Kingston DataTraveler wint geen prijzen voor snelheid, maar met Kingston's aangepaste logo-programma en bulkbestellingen is deze flashdrive een solide keuze voor zakelijke professionals die hun inhoud willen distribueren naar klanten en klanten. Degenen die echter consequent bestanden heen en weer moeten overzetten, moeten op zoek naar een sneller alternatief.

Specs

  • Productnaam DataTraveler SE9 G2 Flash Drive
  • Product Merk Kingston
  • MPN DTSE9G2/16GB
  • Prijs $5.99
  • Productafmetingen 1,77 x 0,48 x 0,18 inch.
  • Compatibiliteit Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Venster 7.1, Mac OS (v.10.10.x+), Linux (v. 2.6x+), Chrome OS
  • Opslag 16GB, 32GB, 64GB, 128 GB
  • Poorten USB 3.1 Gen 1 (3.0), 2.0

Aanbevolen: