Apple iMac 21,5-inch 4K Review: stijl en kracht

Inhoudsopgave:

Apple iMac 21,5-inch 4K Review: stijl en kracht
Apple iMac 21,5-inch 4K Review: stijl en kracht
Anonim

Bottom Line

Apple weet het een en ander over het maken van prachtige alles-in-één desktopcomputers en de nieuwste 21,5-inch 4K iMac is daarop geen uitzondering. Het biedt capabele hardware verpakt in een slank, mooi frame met een prachtig 4K-scherm.

Apple iMac 21,5-inch 4K

Image
Image

We hebben de Apple iMac 21,5-inch 4K gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Apple is geen onbekende in het maken van minimale apparaten, maar de 21. De 5-inch 4K iMac tilt dingen naar een heel nieuw niveau met een scherm dat eruit springt en een ontwerp dat er stijlvol uitziet, ongeacht de omgeving. Zo mooi als het is aan de buitenkant, onder de motorkap heb je ook een solide set componenten met een 3,4 GHz 7e generatie quad-core Intel Core i5 CPU, 8 GB RAM en 1 TB Fusion Drive. Apple is erin geslaagd om behoorlijk wat kracht in het slanke frame te stoppen. We hebben het op de proef gesteld om te zien hoe het presteert voor multimedia- en productiviteitsgebruik.

Image
Image

Ontwerp: mooi, met ruimte voor verbeteringen

Het zou geen verrassing moeten zijn dat de Apple iMac 21,5-inch 4K van boven tot onder een prachtige machine is. Voordat de computer zelfs maar wordt ingeschakeld, is het ontwerp van de computer een opvallende, met aluminium beklede behuizing die nog steeds subtiel genoeg is om in bijna elke kantoor- of thuisomgeving te passen.

Het taps toelopende ontwerp zorgt ervoor dat de randen bijna onbestaande lijken, terwijl de grotere achterkant erin slaagt om dingen op een proportionele manier af te ronden. Op het dunste punt - de randen - meet de iMac slechts 0,2 inch. Op de geïntegreerde standaard meet de iMac 17,7 inch lang, 20,8 inch breed en 6,9 inch diep. Verbazingwekkend genoeg weegt dat alles slechts 12,5 pond, het toetsenbord en de muis niet meegerekend.

Over het algemeen is de 21,5-inch 4K iMac een solide alles-in-één computer die veel kracht in een klein, goed ontworpen pakket verpakt.

Behalve het Apple-logo op de aluminium kin aan de voorkant van de iMac, bevinden alle aansluitingen en poorten op de iMac zich aan de achterkant van de computer. Dit omvat, van links naar rechts: een 3,5 mm koptelefoonaansluiting, SD-kaartsleuf, vier USB 3.0-poorten, twee Thunderbolt 3.0-poorten (USB-C), een Gigabit Ethernet-poort en een voedingsadapter. Er is ook een Kensington-slot waarmee u de iMac kunt beveiligen.

We hadden graag een dunnere rand rond het scherm gezien, aangezien die op de iMac ongeveer een halve inch is - veel groter dan zelfs de meest eenvoudige pc-monitoren. Het zou een beetje anders zijn als Apple meer met dat onroerend goed zou doen, maar zoals het er nu uitziet, voelt het als verspilde ruimte

Image
Image

Configuratieproces: één plug en je bent klaar om te gaan

Een van de kernprincipes van Apple is eenvoud, en de 4K iMac vormt geen uitzondering op deze regel. In de doos bevindt zich de computer zelf en een doos met het Magic Keyboard en Magic Mouse 2. Extra componenten zijn de stroomaansluiting voor de computer, een Lightning-kabel voor het opladen van de muis en het toetsenbord en een klein pakket met documentatie.

De iMac installeren is net zo eenvoudig als hem uit de beschermhoes halen, hem op het bureau zetten, hem aansluiten met het meegeleverde netsnoer en op de aan/uit-knop drukken. Terwijl het opstart, zetten we het Magic Keyboard en Magic Mouse 2 aan. Tegen de tijd dat de iMac naar het configuratiescherm ging - een proces dat ongeveer 60 seconden duurde - waren de twee al gekoppeld aan de computer en klaar voor gebruik.

Het doorlopen van het installatieproces kostte ons ongeveer vijf minuten, inclusief het instellen van ons iCloud-account en het instellen van de verschillende inloginstellingen. We hebben ervoor gekozen om dit in te stellen als een nieuwe computer, maar er is ook de mogelijkheid om het in te stellen vanaf een Apple Time Capsule-back-up of om materiaal over te zetten van een pc via USB. De hoeveelheid tijd die deze opties in beslag nemen, is afhankelijk van het apparaat waarvan u de informatie overzet en van de hoeveelheid gegevens die wordt overgedragen.

Display: helder, briljant en klaar om te schitteren

Met een resolutie van 4096 x 2304 pixels heeft de 4K iMac meer dan 9,4 miljoen pixels en een pixeldichtheid van 217 pixels per inch, meer dan genoeg om individuele pixels op normale kijkafstanden niet van elkaar te onderscheiden. Tekst was duidelijk in bijna elke applicatie en browser en foto's kwamen gewoon tot leven met belachelijke detailniveaus.

De helderheid, het contrast en de helderheid van het scherm zijn verbluffend. Het display kan meer dan een miljard kleuren weergeven en heeft een breed kleurengamma. Apple beoordeelt de helderheid op 500 nits en onze tests hebben bevestigd dat dit het geval is.

Met een resolutie van 4096 x 2304 pixels heeft de 4K iMac meer dan 9,4 miljoen pixels en een pixeldichtheid van 217 pixels per inch

Zoals hierboven vermeld, zou het leuk geweest zijn om een kleinere rand te zien, maar dat is ongeveer de enige afdeling waarin het scherm tekortschiet.

Image
Image

Prestaties: Indrukwekkende prestaties van een alles-in-één

Ons specifieke iMac-model voor deze review was de 3,4GHz quad-core Intel Core i5 iMac met 8GB RAM en een 1TB Fusion Drive.

Voordat we ingaan op de benchmarkspecificaties die we met deze computer hebben bereikt, zullen we eerst uitleggen wat een Fusion Drive is. In tegenstelling tot een traditionele harde schijf (HDD), die uitsluitend afhankelijk is van draaiende schijven om informatie te schrijven en te lezen, voegt Apple's Fusion Drive ook een kleine SSD-partitie (solid state storage) toe. Hier worden het besturingssysteem en de meeste kritieke applicaties opgeslagen, aangezien solid-state geheugen veel sneller is dan traditionele HDD's. Het resultaat is een schijf die enkele van de voordelen van SSD's biedt en toch het meer betaalbare prijskaartje en de capaciteit van HDD's biedt.

In onze tests varieerde de opstarttijd van 15 seconden tot 25 seconden. Gezien de Fusion Drive in hybride stijl, komt dit overeen met onze verwachtingen en v alt het precies tussen SSD-snelheden en HDD-snelheden. Hetzelfde gold voor opstarttijden voor verschillende applicaties, variërend van Safari tot meer resource-intensieve applicaties zoals Final Cut Pro.

We gingen verder met de CPU- en GPU-benchmarks en testten de iMac met zowel Geekbench als Cinebench om te zien hoe goed de 3,4GHz quad-coreprocessor en AMD Radeon Pro 560 standhielden.

“Kun je een pc bouwen met betere specificaties voor veel minder geld? Absoluut. Maar macOS zal er niet op draaien en hij zal zeker niet zo slank en gestroomlijnd zijn als de iMac.”

In de Geekbench-tests scoorde de iMac 4, 866 op de single-core-test, 14, 151 op de multi-core-test en 56, 974 op de OpenCL-score. Dit komt overeen met andere iMacs met dezelfde specificaties en zweeft rond andere computers met vergelijkbare specificaties. In Cinebench haalde de iMac 93,86 frames per seconde in de OpenGL-test en een score van 584 cb in de CPU-test.

Al met al lijkt de iMac precies op of boven zijn specificaties te scoren in vergelijking met vergelijkbare hardware. Het gaat niet om 8K-beeldmateriaal te pompen, maar voor basis 4K-videobewerking en nabewerking van afbeeldingen is de grafische kaart meer dan genoeg. Wat productiviteit betreft, er is niet veel dat u tegen de iMac kunt gooien dat het niet aankan. Het enige dat we merkten dat de computer langzamer werd, was de 8 GB RAM toen we meer dan een dozijn applicaties open hadden, maar dat kan worden opgelost door te upgraden naar het 16 GB- of 32 GB-model (hoewel het geen goedkope upgrade is).

Netwerk: snel en betrouwbaar

De 21,5-inch 4K iMac biedt zowel bekabelde als draadloze connectiviteit voor internettoegang. Zoals eerder vermeld, heeft de iMac een Gigabit Ethernet-poort (RJ-45) aan de achterkant van de computer voor een bedrade internetverbinding. Voor wifi gebruikt de iMac een 802.11ac-netwerkadapter met ondersteuning voor IEEE 802.11a/b/g/n.

In onze hardwired-tests haalde de iMac ons Gigabit-glasvezelinternet geen probleem, met constante download- en uploadsnelheden. Draadloze connectiviteit was even indrukwekkend, ongeacht of de iMac zich in dezelfde kamer als de router bevond of een paar kamers verder. We merkten geen dalingen tijdens onze tests en zowel het uploaden als downloaden van inhoud was consistent.

Camera: degelijke ingebouwde optie voor basistaken

De enige camera op de 4K iMac is de geïntegreerde webcam, die midden boven het scherm zit. We hadden graag een 1080p- of zelfs 4K-webcam opgenomen, maar de 720p-resolutie is goed genoeg voor standaard videoberichten.

Image
Image

Software: alles wat je nodig hebt en niets meer

Zoals bij alle Apple-computers, wordt op de 21,5-inch 4K iMac macOS Mojave vooraf geïnstalleerd. Als je macOS als geheel gewend bent, zul je je net als wij thuis voelen. In vergelijking met eerdere versies van macOS is Mojave op een aantal gebieden verbeterd, waaronder een geïntegreerde donkere modus die een groot deel van de gebruikersinterface donkergrijs maakt om je ogen te sparen. Er is ook een functie genaamd "Stacks" die op intelligente wijze bestanden van hetzelfde type op uw bureaublad combineert. Verbeterde screenshot-functionaliteit maakt het ook gemakkelijker om op uw scherm te klikken.

Een van de opvallende voordelen van macOS is dat je je nooit zorgen hoeft te maken over betaalde upgrades. Apple kondigt jaarlijks een nieuw besturingssysteem aan en brengt dit vervolgens gratis uit om op Apple computers te installeren. Tussen de grote releases door zal Apple ook incrementele updates uitbrengen, waarvan we er minstens twee hebben geïnstalleerd tijdens ons beoordelingsproces. Deze incrementele installaties kunnen ofwel handmatig worden uitgevoerd in de toepassingen Systeemvoorkeuren of worden ingesteld om zichzelf automatisch te installeren wanneer de computer wordt aangesloten en ingeschakeld.

In tegenstelling tot Windows wordt macOS ook niet geleverd met bloatware. Er is een aantal vooraf geïnstalleerde apps ontwikkeld door Apple, waaronder vier nieuwe die zijn geleend van het mobiele besturingssysteem van Apple, iOS, maar de meeste vooraf geïnstalleerde apps zijn de standaard reeks programma's die u op elke moderne computer zou verwachten.

Prijs: de Apple-belasting is echt

De 21,5-inch 4K iMac die we hebben getest met de bovengenoemde specificaties kost $ 1.499. Vergeleken met andere Windows-pc's met vergelijkbare specificaties, is de iMac niet duur voor de specificaties die hij biedt. Dit is echter de normale gang van zaken bij Apple, zozeer zelfs dat de term 'Apple-belasting' een veelgebruikte uitdrukking is geworden. Waar je voor beta alt, is het hele pakket, verpakt in een van de mooiste frames die er zijn.

Kun je een pc bouwen met betere specificaties voor veel minder geld? Absoluut. Maar het zal geen macOS draaien en het zal zeker niet zo slank en gestroomlijnd zijn als de iMac. Als je geïnvesteerd bent in het Apple-ecosysteem en niet hoeft te betalen voor de duurdere 27-inch 5K iMac, de 21.5-inch 4K iMac is veel redelijker geprijsd en heeft nog steeds genoeg te bieden.

Concurrentie: een unieke optie in een kleine markt

De 21,5-inch 4K iMac heeft een paar concurrenten in zijn specificatiebereik, maar omwille van de eenvoud zullen we ons concentreren op twee: de Lenovo IdeaCentre AIO 700 en de Asus Zen AiO Pro Z240IC.

Alle drie de alles-in-één desktops hebben 4K-schermen (of in ieder geval de optie om ze te bestellen met 4K-schermen). Afgezien daarvan komen de specificaties ook overeen, met i7 CPU-configuraties, speciale GPU-opties, SSD-variaties en krachtige geheugenkeuzes.

Het grootste verschil tussen de drie desktops is natuurlijk dat de 21,5-inch 4K iMac macOS draait, terwijl de andere twee Windows 10 draaien. Met het meegeleverde Boot Camp-programma van Apple is het mogelijk om Windows 10 (en andere systemen) op de iMac, maar macOS kan niet worden uitgevoerd op de andere apparaten.

Andere verschillen zijn onder meer verschillende verbindingsopties aan de achterkant van de computers en variaties in grootte - met name de iMac is over de hele linie een stuk kleiner in afmetingen. Dat gezegd hebbende, biedt het grotere formaat gemakkelijker toegang tot interne onderdelen, wat het upgraden op de Lenovo Ideacentre AIO 700 en Asus Zen AiO Pro Z240IC gemakkelijker maakt.

Prijzen variëren sterk tussen de drie desktops, afhankelijk van de configuratie waarnaar je op zoek bent, maar over het algemeen lijkt de 21,5-inch 4K iMac zijn mannetje te staan in deze prijsklasse, ondanks de bekendheid van Apple de duurdere kant.

Mooi scherm in een dunne, krachtige machine

De 21,5-inch 4K iMac is een solide alles-in-één computer die veel kracht verpakt in een klein, goed ontworpen pakket. Het zal niemand wegblazen op benchmarks en het is niet goedkoop voor de interne componenten die je krijgt, maar het heeft veel te bieden voor multimedia en productiviteit. Om nog maar te zwijgen over het gemak waarmee alles direct uit de doos werkt.

Specs

  • Productnaam iMac 21,5-inch 4K
  • Product Merk Appel
  • UPC 190198085795
  • Prijs $1, 499,00
  • Gewicht 12,5 lbs.
  • Productafmetingen 17,7 x 20,8 x 6,9 inch.
  • Platform Windows 10 Home
  • CPU 3,6GHz quad-core Intel Core i5
  • GPU Raden Pro 560
  • RAM 8GB
  • Opslag 1TB Fusion Drive
  • Aansluitingen 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting, SDXC-kaartsleuf, vier USB 3-poorten (compatibel met USB 2), twee Thunderbolt 3-poorten (USB-C), 10/100/1000BASE-T Gigabit
  • Wat zit er in de doos 21,5‑inch iMac met Retina 4K-scherm Magic Keyboard Magic Mouse 2 Netsnoer Lightning-naar-USB-kabel

Aanbevolen: