Alienware Aurora R7 Review: kracht voor een prijs

Inhoudsopgave:

Alienware Aurora R7 Review: kracht voor een prijs
Alienware Aurora R7 Review: kracht voor een prijs
Anonim

Bottom Line

De Alienware Aurora R7 heeft een gereedschapsloze, compacte behuizing met veel kracht om games en VR aan te kunnen, maar dit alles heeft een hoge prijs.

Alienware Aurora R7

Image
Image

We hebben de Alienware Aurora R7 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Dell's Alienware Aurora R7 is een krachtige, vooraf gebouwde gaming-pc voor degenen die er geen willen bouwen. Hardcore gamers kunnen hun neus dichtdraaien, maar met zijn indrukwekkende spec-configuraties, gereedschapsloze case-toegang en talloze upgrade-opties in de toekomst, is de R7 een capabele gaming-rig.

Voor onze review hebben we de Alienware Aurora R7 getest, geconfigureerd met een Intel Core i7 8700, Nvidia GeForce GTX 1070 8GB, 1TB HDD, 256GB M.2 PCIe SSD-opslag en 16GB RAM. Lees verder om te zien hoe het verging in games, benchmarks en dagelijks gebruik en kijk of het de hoge prijs waard is.

Image
Image

Ontwerp: het is niet nodig om je gereedschapskist tevoorschijn te halen

Geïnspireerd door andere computers in de line-up van Dell, met name de Area 51 pc, heeft de Aurora R7 een zwarte en gunmetal buitenkant met veel ventilatie aan de boven-, zijkanten en onderkant van de behuizing. Er is ook een reeks aanpasbare RGB-lampen aan de zijkant die kunnen worden gewijzigd in de kleuren die bij uw stijl passen.

Een van de opvallende kenmerken van de R7 is het ontwerp zonder gereedschap. In tegenstelling tot andere pc-behuizingen die vaak schroevendraaiers nodig hebben om te openen, kan de Aurora R7 worden geopend met een simpele trek aan een hendel aan de achterkant van de pc. Zodra de zijklep is verwijderd, worden twee andere schakelaars aan de achterkant van de pc gebruikt om de voedingsarm te ontgrendelen, die naar buiten zwaait om de binnenkant van de Aurora R7 te onthullen. De kabels zijn netjes vastgebonden en door de hele computer geleid, zodat de AIO vloeibare CPU-koeler niet in de weg zit.

In tegenstelling tot andere pc-behuizingen, waarvoor vaak schroevendraaiers nodig zijn om te openen, kan de Aurora R7 worden geopend door eenvoudig aan een hendel aan de achterkant van de pc te trekken.

In termen van poorten ontbreekt de Aurora R7 niet. Bovenop de behuizing bevinden zich drie USB 3.0-poorten, één microfoonpoort, één hoofdtelefoonpoort en een enkele USB Type-C-poort. Hoewel we graag nog een USB Type-C-poort aan de voorkant hadden gezien, werkte de opstelling goed voor verschillende apparaten waarvan we snelle toegang wilden om aan te sluiten en te verwijderen, zoals hoofdtelefoons en harde schijven.

Aan de achterkant van het apparaat is er geen gebrek aan aansluitingen. De achterkant heeft vier USB 3.1-poorten, zes USB 2.0-poorten, een USB-C-poort, een complete set audioconnectoren inclusief een optische ingang en een Ethernet-poort. Ten slotte heb je een display-poort voor het moederbord, maar je GTX 1070 heeft zijn eigen set display-poorten.

Image
Image

Bottom Line

Het instellen van de Alienware Aurora R7 was redelijk eenvoudig. In de doos zat de toren, een muis, een toetsenbord en de stroomkabel. Na het aansluiten van de Aurora R7 op de voeding, het aansluiten van de muis en het toetsenbord en het aansluiten van een monitor, was het gewoon een kwestie van het installatieproces van Window 10 doorlopen om de bal aan het rollen te krijgen.

Prestaties: er is bijna alles voor nodig

Het Alienware Aurora R7-model dat we hebben getest, was geconfigureerd met een Intel Core i7-8700 CPU, een NVIDIA GeForce GTX 1070 8 GB grafische kaart, 16 GB RAM en een 256 GB M.2 PCIe SSD die het besturingssysteem en de apps aandrijft. Ondertussen diende een harde schijf van 2 TB als opslag voor massamedia.

Zoals te verwachten is met de bovenstaande specificaties, vliegt de Aurora R7. Het is niet de topconfiguratie, maar het stelt ook niet teleur. De opstarttijd varieerde van 10 seconden tot 20 seconden, en applicaties werden gemakkelijk geopend dankzij de geïntegreerde M.2 SSD. Multitasking was even indrukwekkend, het verwerken van een dozijn bestanden die geopend zijn in Adobe Photoshop net zo gemakkelijk als een half dozijn Twitch-streams. Dankzij de vloeistofkoeling voor de CPU bleef hij de hele tijd indrukwekkend stil.

Nadat we in de benchmarkdetails van de Aurora R7 duiken, hebben we onze configuratie getest met Geekbench, Cinebench en PCMark om te zien hoe de Intel Core i7-8700 CPU, NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB grafische kaart en andere componenten zich opstapelen.

De opstarttijd varieerde van 10 seconden tot 20 seconden, en applicaties werden gemakkelijk geopend dankzij de geïntegreerde M.2 SSD.

In onze Geekbench-test scoorde de Aurora R7 5.678 op de single core-test en 24.989 op de multi-core-test. Dit komt overeen met andere pc's met vergelijkbare specificaties. Op het Cinebench-front klokte de Aurora R7 146,64 fps in de OpenGL-test en 1335 cb in de CPU-test. De laatste was de PCMark-test. De Aurora R7 scoorde een 6183, met 8681 in Essentials, 8303 in Productivity en 7526 in de Digital Content Creation-tests.

Over het algemeen is de Aurora R7 getest op gelijke voet of voor op andere pc's met vergelijkbare specificaties. Zoals te verwachten was, blonk het uit op de grafische afdeling, maar het worstelde zeker niet met multitasking en alledaagse taken.

Image
Image

Netwerk: krachtige, consistente verbindingen

De Alienware Aurora R7 heeft zowel bekabelde als draadloze connectiviteit voor internettoegang. Aan de achterkant van de pc bevindt zich een Gigabit Ethernet-poort (RJ-45) voor een bedrade internetverbinding. Op het draadloze front gebruikt de Aurora R7 twee externe 5GHz-versterkers voor sterke uplink- en downlink-snelheden. Deze worden versterkt door Alienware's Killer Wireless, een interne vertragings- en latentiereductietechnologie om het langeafstandsbereik te verbeteren en op intelligente wijze prioriteit te geven aan het belangrijkste verkeer.

In onze bedrade tests behaalde de Aurora R7 gemakkelijk perfecte snelheden over de hele linie voor onze Gigabit-glasvezelverbinding. De draadloze verbinding bleek ook bijna perfect, met constante snelheden zowel omhoog als omlaag, met minimale ping. Of we nu aan het gamen waren of grote videobestanden aan het downloaden waren, de computer hield verbinding, of het nu naast de router was of drie kamers verder.

Image
Image

Software: gebakken in goodies om een paar pijnpunten van gamen te vereenvoudigen

Zoals te verwachten is voor een gaming-pc, draait de Alienware Aurora R7 op Windows 10 64-bit. Het is een typische installatie in elke zin van het woord, maar het wordt geleverd met een paar extra stukjes software die speciaal is ontworpen voor Alienware, waaronder Alienware Command Center, AlienFusion en OC Controls.

Alienware Command Center is een nieuw programma dat bijna elk facet van de Alienware-hardware bestuurt, inclusief aangepaste bediening, afhankelijk van de game die wordt gespeeld. Ingebouwd heeft het AlienFX, dat de externe RGB-verlichting van de computer aanpast op basis van uw stijlvoorkeuren. We hebben veel te veel tijd besteed aan het aanpassen van onze desktop en hebben alleen maar het oppervlak van onze opties bekrast.

Er is ook een reeks aanpasbare RGB-lampen aan de zijkant die kunnen worden veranderd in de kleuren die bij je stijl passen.

AlienFusion is een Always Ready-modus die vooraf is geïnstalleerd om het gemakkelijk te maken om te slapen en de computer te wekken. Hierdoor kunnen de kerncomponenten blijven draaien terwijl het energieverbruik tot een minimum wordt beperkt. In onze ervaring werkte het goed om energie te besparen terwijl de computer niet helemaal werd uitgeschakeld tussen gebruik.

OC Controls is een speciaal programma voor het regelen van de overklokniveaus van het geheugen en de CPU. Het programma maakt het niet alleen gemakkelijk om de overklokinstellingen te regelen, maar helpt je ook om de temperatuur in de gaten te houden tijdens het gamen.

Prijs: Prijzig in vergelijking met doe-het-zelf, maar verder een solide waarde

De Alienware Aurora R7 met de bovengenoemde specificaties is te koop voor $ 1.699 (adviesprijs). Vergeleken met andere vooraf gebouwde computers, is het een beetje hoog, zoals we hieronder zullen zien. Het is ook een stuk duurder dan andere doe-het-zelf gaming-builds. Gemak is niet goedkoop en de Aurora R7 is geen uitzondering.

Je zou gemakkelijk een pc kunnen bouwen met betere specificaties voor minder geld, maar je moet ook rekening houden met de hoeveelheid tijd die het kost om verschillende componenten te zoeken en de computer te bouwen. Als het bouwen van gaming-pc's iets is waarin je geïnteresseerd bent, sla dan de Aurora R7 over en begin je eigen build. Als je echter aan de slag wilt met gamen of VR zonder je zorgen te maken over compatibiliteit en het bouwproces, dan heeft de Aurora R7 genoeg configuraties die aan je behoeften kunnen voldoen.

Image
Image

Concurrentie: gemaksregels boven alles

Het beoordelen van concurrenten van de Alienware Aurora R7 kan ongelooflijk lastig zijn, gezien alle verschillende beschikbare configuraties, om nog maar te zwijgen van de mogelijkheid om je eigen computer te bouwen. Dat gezegd hebbende, onderscheidt een vooraf gebouwde gaming-pc zich naast de Aurora R7 in termen van specificaties en waarde: de MSI Infinite X.

De Aurora R7 en MSI Infinite X komen beide in meerdere configuraties, waarbij elke variatie bijna spec-for-spec met elkaar overeenkomt. Vergeleken met onze Aurora R7, is de dichtstbijzijnde hedendaagse in de MSI Infinite X-reeks het model met de Intel Core i7-8700K CPU met de NVIDIA GeForce GTX 1070 grafische kaart, een 256 GB PCIe NVMe SSD en 16 GB dual-channel DDR4-2400 RAM.

Op specificatiebladen staan de twee computers bijna identiek opgesteld, afgezien van een paar poorten en verbindingspunten. Qua ontwerp is de MSI Infinite X iets minder aantrekkelijk omdat er tools nodig zijn om toegang te krijgen tot verschillende delen van de behuizing, maar waar het gemak voor inruilt, maakt het goed met interne en externe RGB-verlichting die een veel helderder kleuraccent geven dan de Aurora R7.

De MSI Infinite met de bovengenoemde specificaties kost $ 1.599, terwijl de Alienware Aurora R7 met de bovengenoemde specificaties $ 1.699 kost. Dit is niet zo'n groot verschil, vooral als je rekening houdt met het verschil in gebruikte kwaliteitscomponenten, zoals de voeding en de middelen van koeling, maar het is nog steeds het overwegen waard als een iets betaalbaarder alternatief.

Een krachtige, handige machine uit de doos

De Alienware Aurora R7 is een geweldige optie als je op zoek bent naar een vooraf gebouwde gaming-pc die weinig tot geen hands-on tijd nodig heeft om aan de slag te gaan. Uit de doos is hij klaar om bijna elk spel aan te kunnen dat je erop gooit, meestal op de hoogste instellingen. Natuurlijk, het is een beetje duurder dan een doe-het-zelf-pc, maar de compacte behuizing, de toegang zonder gereedschap en de upgrademogelijkheden maken het een solide optie voor iemand die een plug-and-play gaming-installatie wil.

Specs

  • Productnaam Aurora R7
  • Productmerk Alienware
  • UPC 796519128839
  • Prijs $1, 685,18
  • Productafmetingen 18,6 x 14,9 x 8,35 inch.
  • Platform Windows 10 Home
  • CPU Intel Core i7 8700
  • GPU Nvidia GeForce GTX 1070 8GB
  • RAM 16GB
  • Opslag 1TB HDD + 256GB M.2 PCIe SSD
  • Garantie 1 jaar hardwaregarantie

Aanbevolen: