Asus RT-AC88U Gaming Router Review: maakt de hype waar

Inhoudsopgave:

Asus RT-AC88U Gaming Router Review: maakt de hype waar
Asus RT-AC88U Gaming Router Review: maakt de hype waar
Anonim

Bottom Line

De Asus RT-AC88U Gaming Router is momenteel een van de beste gaming-routers op de markt en combineert uitstekende netwerkprestaties met een schat aan geweldige functies.

Asus RT-AC88U AC3100 dual-band wifi-router

Image
Image

We hebben de Asus RT-AC88U gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Tegenwoordig is het moeilijk om een router te vinden die het mesh-wifi-ontwerp met meerdere units niet heeft omarmd, waardoor gaming-gerichte routers zoals de Asus RT-AC88U Gaming Router eruitzien als overblijfselen uit een vervlogen tijdperk. U moet deze routers met één eenheid echter niet afschrijven, omdat ze hoogwaardige prestaties kunnen bieden, vooral als u geen grote leefruimte heeft die u moet afdekken.

De Asus RT-AC88U is misschien wel een van de beste single-unit draadloze routers die momenteel op de markt zijn, omdat hij een respectabel bereik, geweldige prestaties en een reeks functies biedt waardoor hij opv alt onder de concurrentie. We hebben het meer dan een week getest in een thuisomgeving en gebruikten het met meerdere apparaten voor alle doeleinden, inclusief browsen, streamen, downloaden en gamen.

Bottom Line

De meeste gameaccessoires in 2018 zien eruit als gameproducten. Ze hebben edgy hoekige ontwerpen, rode accenten en felle LED's. Voor de Asus RT-AC88U zijn de eerste twee zeker waar: deze router ziet eruit als iets dat rechtstreeks uit Battlestar Galactica komt. Het heeft een zwart, hoekig ontwerp met vier antennes die uit de zijkanten en de achterkant steken. Deze antennes hebben rode accenten, waardoor de router in het oog springt als je hem in je woonkamer of naast je pc plaatst. Dit ontwerp zal natuurlijk niet iedereen aanspreken, maar als het je esthetiek niet beledigt, is de Asus RT-AC88U in staat tot een aantal behoorlijk verbazingwekkende dingen.

Setup: ga snel aan de slag

Het instellen van de Asus RT-AC88U is een fluitje van een cent, wat een beetje verrassend was omdat de meeste gaming-routers een beetje sleutelen. U moet uw modem opnieuw instellen en via de Ethernet-poort op een desktopcomputer aansluiten - geen op een smartphone-app gebaseerde installatie hier. Vervolgens verschijnt er een portal in uw webbrowser, waar u het standaardwachtwoord invoert dat bij de router is geleverd. Nadat u een veiliger wachtwoord heeft gemaakt, kunt u de installatiewizard doorlopen. De Asus RT-AC88U detecteert automatisch uw ISP en configureert instellingen voor de beste prestaties. Het enige dat u echt hoeft te doen, is uw SSID en wachtwoord kiezen en u kunt aan de slag.

Image
Image

We hebben het aangesloten op onze 250 Mbps Xfinity-verbinding en binnen een paar minuten, na het updaten van de firmware, kregen we fenomenale snelheden met weinig tot geen gedoe.

Connectiviteit: een droom die uitkomt voor gamers

Vraag het een willekeurige gamer, en ze zullen je waarschijnlijk vertellen dat bekabelde verbindingen de enige manier zijn om te gaan, en dat het spelen van online games via een draadloze verbinding een recept voor rampen is. En over het algemeen moeten we het erover eens zijn dat bekabelde verbindingen beter zijn voor online gamen. Gelukkig schudt de Asus RT-AC88U 8 Gigabit LAN-poorten. Dit betekent dat je je gaming-pc, consoles en al het andere dat een solide verbinding nodig heeft, vast kunt houden aan je router.

Maar het is niet voor iedereen mogelijk om alle computers in je huis bedraad te hebben met een router. Het zou dus een opluchting moeten zijn dat draadloze connectiviteit hier over het algemeen uitstekend is. Dankzij de dual-band AC3100-verbinding, ondersteund met MU-MIMO-ondersteuning en adaptieve Quality of Service, waarbij prioriteit wordt gegeven aan netwerkverkeer, kun je ook betrouwbaar gamen via een draadloze verbinding.

Een perfecte pasvorm in elk slim huis, zodat u geautomatiseerde programma's kunt instellen met een verscheidenheid aan slimme apparaten.

De router heeft ook een USB 3.0-poort, zodat u een printer of externe harde schijf kunt aansluiten voor netwerktoegang. Wat echter vooral cool is, is de ingebouwde Time Machine-ondersteuning die is ingebouwd in de back-end van de Asus RT-AC88U, waardoor Mac-back-up een fluitje van een cent wordt - iets wat we niet hadden verwacht van een router die expliciet op de markt wordt gebracht voor gamers.

Software: old school kicken

In tegenstelling tot veel andere draadloze routers in 2018, vertrouwt de Asus RT-AC88U niet op smartphone-apps om je netwerk te beheren en in te stellen. In plaats daarvan krijgt u een vrij traditioneel browsergebaseerd beheerportaal. Dit kan onaangenaam zijn voor iedereen die zich niet op zijn gemak voelt met complexe instellingen, maar als u die extra mate van controle wilt hebben, kunt u veel doen om uw netwerk te laten werken zoals u dat wilt.

Je kunt clients beheren die op je router zijn aangesloten, systeemlogboeken bekijken, wijzigen op welke draadloze kanalen je werkt en nog veel meer. De Asus RT-AC88U is een droom die uitkomt voor de krachtige gebruikers en zit boordevol softwarefuncties.

Image
Image

De belangrijkste hiervan is de adaptieve QoS, die de Asus RT-AC88U een voorsprong geeft op andere routers als het gaat om gamen. De router geeft automatisch prioriteit aan verkeer van game-applicaties - of andere soorten apps die je kiest - zodat je de meeste netwerkprestaties krijgt waar het er toe doet.

De Asus RT-AC88U heeft ook ingebouwde malwarebescherming, AiProtection, waarmee je antivirus tijdelijk kunt uitschakelen op je gaming-pc, zodat je meer middelen kunt besteden aan de games die je speelt.

De router is een droom die uitkomt voor de power users die er zijn, en zit boordevol softwarefuncties.

Maar deze router doet meer dan alleen gamers bedienen. Ingebouwde Time Machine-functionaliteit voor Macs, eenvoudige cloudopslag en Alexa-integratie zorgen ervoor dat deze router iedereen in huis aanspreekt, ongeacht wat voor soort technologie ze gebruiken. En IFTTT-integratie (als dit, dan dat) betekent dat deze router perfect past in elk slim huis, waardoor je geautomatiseerde programma's kunt instellen met een verscheidenheid aan slimme apparaten.

Prestaties: Hoge snelheid, geen vertraging

Als je kiest voor een krachtige gaming-router zoals de Asus RT-AC88U, krijg je precies waar je voor beta alt. Als het gaat om onbewerkte snelheid en latentie, presteert deze router met de beste van hen. En die compatibiliteit met MU-MIMO (Multi-user, multiple input, multiple output) betekent dat je een dozijn apparaten kunt hebben die allemaal tegelijkertijd bandbreedte opzuigen zonder elkaar in de weg te zitten.

In feite hebben we besloten om dit op de proef te stellen. We hebben een desktop, een MacBook Pro, een smart-tv, een tablet en een Windows-laptop opgezet en ze allemaal tegelijkertijd 4K-video laten streamen. Zelfs in dit stressvolle scenario kwamen we geen buffering tegen en hadden we een soepele videoweergave. Als je met meerdere gamers en tech-verslaafden samenwoont, zoals wij, kan de Asus RT-AC88U het zonder moeite bijbenen.

Iedereen kan doen wat hij moet doen, zonder andere mensen in huis te storen.

Helaas heeft de Asus RT-AC88U Gaming Router niet hetzelfde bereik als vergelijkbare mesh-routers, en je zult waarschijnlijk geen sterk signaal kunnen krijgen in een groot huis of kantoor. Maar daar is deze router niet voor ontworpen, en in ons gemiddelde huis hadden we geen problemen met het bereik van de router. We waren in staat om betrouwbare snelheden te behalen in de slaapkamer boven, ondanks dat de router beneden in de woonkamer was geplaatst.

Gaming: als geen ander

Direct nadat we de Asus RT-AC88U hadden geïnstalleerd, wilden we zijn gaming-mogelijkheden op de proef stellen - was het eigenlijk beter voor gaming, of was het gewoon een marketingtruc?

Nou, het is absoluut beter voor gaming dan je gemiddelde router. We speelden Overwatch via een draadloze verbinding, terwijl we Netflix op drie verschillende apparaten keken. We hebben geen enkele lag-piek gezien. De adaptieve QoS-functie die we eerder noemden, kon ervoor zorgen dat de latentie tot een minimum werd beperkt, zelfs als we een aanzienlijke hoeveelheid gegevens tegelijkertijd gebruikten.

Maar wat nog verrassender is, is dat deze QoS-prioritering niet in de weg stond dat de streams zelf soepel verliepen. De Asus RT-AC88U zal niet alleen geweldig zijn voor iedereen die zijn gaming-downtime wil minimaliseren, hij zal geweldig zijn voor iedereen in het huishouden. U kunt ruzies over bandbreedte volledig elimineren - iedereen kan doen wat hij moet doen, zonder andere mensen in huis te hinderen.

Prijs: Premium prijs voor een premium ervaring

De Asus RT-AC88U is op geen enkele manier een goedkope router, en je beta alt een premie voor de gaming-gerichte functies die deze router biedt. En we hebben hier niet echt een probleem mee. Voor $ 299 is het prijzig, maar niet zozeer dat het onbereikbaar is voor grote huishoudens met meerdere apparaten die de functies echt nodig hebben.

Deze router biedt de beste prestaties die u zich kunt wensen.

Voor kleinere huishoudens rechtvaardigen de functies de prijs niet echt - om nog maar te zwijgen van het ontwerp dat het moeilijk maakt om het niet op te merken. Tegenwoordig zijn apparaten zoals de $ 129 Google Wifi veel logischer voor de gemiddelde consument die geen zwaar netwerk nodig heeft. Maar als je een heavy-duty router zoals de Asus RT-AC88U nodig hebt, is $ 299 een kleine prijs om te betalen voor de verbetering van de levenskwaliteit.

Asus RT-AC88U vs. Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500

De Asus RT-AC88U is niet de enige gaming-router die er is, sterker nog, er is de afgelopen jaren een stortvloed aan routers gericht op gaming geweest. En sommige premium gaming-routers zoals de Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 geven de Asus RT-AC88U een run voor zijn geld. Maar voor $ 297 is de gaming-router van Netgear ongeveer dezelfde prijs en biedt hij een gebruiksvriendelijkere softwareoplossing bovenop vergelijkbare MU-MIMO- en QoS-functionaliteit. In feite zijn deze twee routers zo dicht bij elkaar in een prestatie dat het kiezen van degene die het beste voor u is, bijna volledig afhankelijk is van esthetiek.

Lees meer beoordelingen van de beste draadloze routers en de beste veilige routers die online te koop zijn.

Een van de beste routers voor gaming

Naast het overstappen op een draadloos mesh-systeem, dat zijn eigen problemen met zich meebrengt, biedt deze router enkele van de beste prestaties die je kunt wensen. Het is een geweldige keuze voor iedereen die al het potentieel uit zijn breedbandverbinding wil halen.

Specs

  • Productnaam RT-AC88U AC3100 dual-band wifi-router
  • Productmerk Asus
  • Prijs $269.99
  • Releasedatum oktober 2015
  • Gewicht 33.5 oz.
  • Productafmetingen 3,3 x 11,8 x 7,4 inch.
  • Garantie Twee jaar
  • Firewall Ja
  • Aantal antennes Vier
  • Aantal banden twee
  • Aantal bedrade poorten Acht
  • Chipset Broadcom BCM4709C0
  • Bereik Zeer grote woningen
  • Ouderlijk toezicht Ja

Aanbevolen: