EUG Wireless Projector Review: een budgetgamingprojector

Inhoudsopgave:

EUG Wireless Projector Review: een budgetgamingprojector
EUG Wireless Projector Review: een budgetgamingprojector
Anonim

Bottom Line

De EUG Wireless Projector wint misschien geen prijzen met zijn beeldkwaliteit, maar een schat aan functionaliteit en een aantrekkelijke prijs maken het een interessante optie voor budget shoppers.

EUG draadloze projector

Image
Image

Het hier beoordeelde product is grotendeels niet op voorraad of is niet meer leverbaar, wat tot uiting komt in de links naar productpagina's. We hebben de recensie echter live gehouden voor informatieve doeleinden.

We hebben de EUG Wireless Projector gekocht zodat onze deskundige reviewer hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De EUG Wireless Projector is er een waar we ernstige bedenkingen bij hebben. Kleurnauwkeurigheid, helderheid, contrast en resolutie zijn in geen enkel opzicht in lijn met moderne budget-tv's, laat staan met enkele van de betere projectoren die we hebben getest. Als je hoopte het soort beeldkwaliteit te krijgen dat je in een moderne HDTV-set ziet, maar in een groter formaat, zul je waarschijnlijk teleurgesteld zijn. Dat gezegd hebbende, de aansluitmogelijkheden zijn zo overvloedig en de prijs is zo laag, dat er veel leuke en creatieve manieren zijn die we kunnen bedenken om deze projector te gebruiken om de aankoop te rechtvaardigen.

Image
Image

Ontwerp: gebrek aan draagbaarheid

Aanvankelijk hadden we de indruk dat de EUG Wireless Projector een kleinformaat projector was voordat hij arriveerde om getest te worden. Misschien was het het bizarre gephotoshopte marketingmateriaal, of gewoon wishful thinking. Maar helaas, toen de projector arriveerde en we hem uit de doos haalden, realiseerden we ons de waarheid: de EUG Wireless Projector is groot. Met afmetingen van 13,3 x 10,4 x 4,7 inch (HWD), is dit zeker aan de grotere kant van projectoren die we onlangs hebben getest, vooral gezien de resolutie en helderheid. Dit zal waarschijnlijk geen dealbreaker zijn voor te veel mensen, maar het is iets om in gedachten te houden als draagbaarheid ergens op je lijst met gewenste functies staat. De EUG Wireless Projector begint wat terrein in te halen als het gaat om connectiviteit. De projector heeft twee HDMI-ingangen, twee USB-ingangen, één VGA-ingang, een composietvideo- en een Component-videopoort.

Dit zijn meer invoeropties dan we gewend zijn te zien op projectoren, en zou een pluspunt kunnen zijn voor mensen die met veel oudere apparaten werken (zoals oudere gameconsoles). Degenen die hun N64 willen opstarten om de originele Super Smash Brothers met een groep vrienden te spelen, zullen deze functie waarschijnlijk waarderen. Voor dat doel zal de native resolutie van 1280 x 800 ook niet zo'n nadeel zijn.

De aansluitmogelijkheden zijn zo overvloedig en de prijs is zo laag, dat er veel leuke en creatieve manieren zijn die we kunnen bedenken om deze projector te gebruiken om de aankoop te rechtvaardigen.

Op de bovenkant van het apparaat vind je een aan/uit-knop, een richtingspad om door menu's te navigeren, een OK-knop, een bronknop en een menuknop. Er zijn geen grote verrassingen met de functionaliteit van dit bedieningspaneel, en we denken niet dat je hier problemen mee zult hebben.

De projector wordt geleverd met een snelontgrendelingsvoet aan de voorkant om de projector enigszins te kantelen. Als u de keystone iets wilt aanpassen, ondersteunt de projector een aanpassing tot 15 graden via een knop aan de achterkant van het apparaat in de buurt van de stroomvoorziening.

Bekijk onze gids voor het kopen van de juiste projector.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudig en functioneel

Als je de doos opent, vind je een stroomkabel, HDMI-kabel, VGA-kabel, AV-kabel, afstandsbediening, gebruikershandleiding en natuurlijk de projector, inclusief lensdop. Dit zijn meer kabels dan we doorgaans zien bij een projector. Het is een mooie aanvulling op de rijkdom aan connectiviteitsopties aan de achterkant van het apparaat.

Wanneer ingeschakeld, begint de EUG Wireless Projector zich onmiddellijk te onderscheiden van zijn collega's wanneer een Android-logo op het scherm verschijnt. Nadat een korte laadperiode is voltooid, ziet u de aangepaste Android-gebruikersinterface, die meer lijkt op een smart-tv of consolemenusysteem dan op een gemiddelde projector. We zullen de software in meer detail behandelen in het softwaregedeelte van deze recensie, maar dit was zeker een interessant onderdeel van het installatieproces. Wanneer u de projector begint te gebruiken, kunt u ervoor kiezen om de software te omzeilen door simpelweg de juiste bron te selecteren.

Je kunt ervoor kiezen om een standaard HDMI-bron aan te sluiten, maar je hebt ook het voordeel van bekabelde of draadloze smartphone-mirroring. Bovendien kunnen de USB-poorten aan de achterkant worden gebruikt om ondersteunde media rechtstreeks op de projector aan te sluiten en af te spelen. Het ondersteunt de meeste videoformaten die je zou verwachten (AVI, MP4, WMV, enz.), evenals MP3- of WMA-audio en JPEG-, PNG- en BMP-foto's.

Gooi: Bescheiden assortiment voor een bescheiden prijs

Wat betreft de projectieafstand van de projector, je kijkt naar een bescheiden ratio van 1,3, wat zeker niet in het gebied van short throw ligt, waarbij je 21,8 voet nodig hebt van de projector tot het scherm om de maximale geadverteerde diagonale schermgrootte te bereiken van 200 inch. Dit is prima als je er de ruimte voor hebt en je er plannen voor hebt, maar het maakt het zeker minder wenselijk als een salontafelprojector.

Het zal niet veel merkoplossingen verslaan op het gebied van pure beeldkwaliteit, maar het vindt een unieke niche van connectiviteitsopties die het een goede keuze maken voor bepaalde kopers.

Het scherpstellen wordt uitgevoerd door simpelweg de buitenkant van de lens te draaien om de gewenste focus te bereiken. Helaas hadden we tijdens onze tests moeite om het beeld volledig scherp te krijgen, hoe zorgvuldig we het ook probeerden. Er waren verschillen in de focus van boven naar beneden op het geprojecteerde beeld, wat enigszins frustrerend is om te omzeilen.

Een laatste ding waar we op zullen letten, is het projectorgeluid. Toen de projector aan was, was deze zeker hoorbaar in een stille kamer zonder ander geluid. Het was zo luid dat je het misschien niet dicht bij je hoofd wilt hebben als je films kijkt of games speelt.

Bekijk onze gids voor videoprojectoren met korte projectieafstand.

Image
Image

Beeldkwaliteit: niet 1080p zoals beloofd

De EUG Wireless Projector is absoluut een budgetprojector, wat betekent dat hij een beeldkwaliteit heeft die overeenkomt met de prijs. De projector geeft u een matige beeldkwaliteit met een relatief laag contrast en lagere luminantieniveaus.

De native resolutie van 1280 x 800 is lager dan Full HD (1920 x 1080), wat in de wereld van tv's op dit moment standaard is. U zult het ongelooflijk moeilijk hebben om vandaag zelfs een tv te vinden die minder dan FHD (1080p) resolutie biedt. Wat dit in de praktijk betekent, is dat wanneer de projector ergens in de buurt van het hoge uiteinde van de geadverteerde maximale schermgrootte wordt gebruikt, het heel gemakkelijk zal zijn om individuele pixels te detecteren, en dit "schermdeureffect" kan voor sommige gebruikers een punt van zorg zijn. Contrast is een enigszins vergelijkbaar verhaal. EUG schat het contrast om de een of andere reden op 5000:1 op sommige plaatsen en op 4500:1 op andere plaatsen. We stellen ons voor dat de waarheid waarschijnlijk aan de onderkant van dat bereik ligt.

Kleurprestaties waren zeker lager dan sommige van de andere (weliswaar duurdere) projectoren die werden getest in onze razzia's, maar waarschijnlijk niet genoeg om alarm te slaan. Uit de doos had onze eenheid een opvallende blauwe zweem, die we enigszins konden terugbrengen na het aanpassen van de instellingen. Over het algemeen hadden we gehoopt op iets beter kleurcontrast en verzadiging, maar we kunnen zeker leven met wat EUG ons geeft voor de meeste dagelijkse toepassingen.

Een native resolutie van 1280 x 800 is lager dan Full HD (1920 x 1080), wat in de wereld van tv's op dit moment de inzet is.

Luminance is een ander blikje wormen. Allereerst is de nominale helderheid in de titel van het product "3900 lumen", terwijl elders in het marketingmateriaal "3600 lumen" wordt geadverteerd. Ten tweede is helderheid een cijfer waarmee projectorfabrikanten de neiging hebben om vrij snel en losjes te spelen, maar de meeste fabrikanten hebben gekozen voor de ANSI Lumens van het American National Standards Institute als een overeengekomen meetstandaard. Zelfs ANSI Lumens zijn om vele redenen een controversieel cijfer onder projectorexperts, maar de EUG Wireless Projector vermeldt zelfs nergens "ANSI Lumens", en we moeten aannemen dat dit komt omdat dit niet is hoe hun cijfer werd berekend.

De projector was in onze tests zichtbaar donkerder dan alle andere geteste projectoren, zelfs die van 2200 lumen. De EUG Wireless Projector is nog steeds voldoende helder in donkere kamers, maar verwacht niet dat hij goed zal presteren in matig of fel verlichte kamers.

Ten slotte was scherpte een groot probleem toen we de EUG Wireless Projector gebruikten. Ondanks onze inspanningen leek het beeld altijd enigszins onscherp te zijn, en wanneer het in een lage positie werd geplaatst, had het last van een ongelijkmatige scherpstelling van de boven- naar de onderkant van het beeld. Dit effect werd enigszins geholpen toen de projector verder weg werd gemonteerd, maar dit had het nadeel van grotere pixels en een lagere algehele helderheid vanwege het grotere beeldformaat.

Bekijk meer recensies van onze favoriete projectorschermen die te koop zijn.

Image
Image

Bottom Line

Onboard audio is niet de stralende ster op de EUG Wireless Projector, en je moet van plan zijn om de projector waar mogelijk op een aparte audiobron aan te sluiten. Dit is over het algemeen onze richtlijn met vrijwel elke projector, maar het is vooral belangrijk bij deze projector in het bijzonder. Hiervoor sluit je eenvoudig een Bluetooth-speaker aan of maak je gebruik van een van de poorten aan de achterzijde van het toestel. Vreemd genoeg mist de EUG Wireless Projector echter een standaard 3,5 mm aux-audiopoort.

Software: bovengemiddelde Android-functionaliteit

Voor alle tekortkomingen die de EUG Wireless Projector heeft, is rijke softwarefunctionaliteit daar zeker niet een van. De projector draait op Android en kan een aantal ingebouwde of downloadbare apps uitvoeren. YouTube werkt direct uit de doos, samen met een meegeleverde browser, maar de meeste andere apps moeten worden gedownload. Bovendien kun je met de projector content casten met Miracast, Airplay of DLNA-streaming.

Prijs: gemakkelijk voor de portemonnee

Voor $ 380 bevindt de EUG Wireless Projector zich aan de onderkant van het prijsspectrum. Ondanks de korting zijn er zeker een aantal nadelen om te overwegen, van de lagere resolutie tot het grote formaat en de matte audio. Als je een goedkope optie wilt voor meer informele multimediascenario's, ben je misschien perfect tevreden met de EUG Wireless Projector, maar als je inhoud van hoge kwaliteit wilt afspelen, kun je misschien beter sparen voor een betere optie.

Kijk eens naar enkele van de beste high-end projectoren die je kunt kopen.

Image
Image

EUG draadloze projector versus Optoma HD143X

De beste tegenhanger van de EUG Wireless Projector, althans in termen van prijs, is Optoma's HD143X. De projector van Optoma is zeker een prijsstijging tegen een adviesprijs van $ 499, maar het is een even grote stap voorwaarts in termen van beeldkwaliteit. De HD143X geeft u een contrastverhouding van 23.000:1 en een volledige resolutie van 1080p, beide duidelijke verbeteringen. De Optoma doet het ook veel beter met scherpte en levert een helderder beeld van hoek tot hoek.

De EUG Wireless Projector heeft echter nog steeds een aanzienlijk voordeel op het gebied van connectiviteitsopties en ondersteuning van oudere apparaten. Als je van plan bent games te spelen met oudere gameconsoles, is het zeker een enorm voordeel om native ondersteuning te hebben voor oudere video-ingangen. Evenzo, als u uw projector voornamelijk in een groepsomgeving gebruikt waar iedereen om de beurt inhoud wil laten zien, heeft EUG zeker een betere oplossing.

Een unieke balans tussen functies en prestaties

De EUG Wireless Projector biedt uiteindelijk een interessante balans tussen functies en prestaties tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Het zal niet veel merkoplossingen verslaan op het gebied van pure beeldkwaliteit, maar het vindt een unieke niche van connectiviteitsopties die het een goede keuze maken voor bepaalde kopers.

Specs

  • Productnaam Draadloze projector
  • Product Merk EUG
  • Prijs $380.00
  • Releasedatum januari 2015
  • Gewicht 8.27 lbs.
  • Productafmetingen 13,3 x 10,4 x 4,7 inch.
  • Kleur Wit en Zwart
  • Schermresolutie 1280x800 native
  • Poorten 2x HDMI, 2x USB, VGA, Composiet video, Component video
  • Ondersteunde formaten MPG, MPG-1, MPG-2, MPG-4, AVI, MP4, DIVS, TS, TRP, WMV, RM, RMVB
  • Luidsprekers dubbel 5W
  • Garantie 12 Maanden Garantie

Aanbevolen: