Microsoft's Go-laptop is lichter, goedkoper, kleiner, nieuwer

Inhoudsopgave:

Microsoft's Go-laptop is lichter, goedkoper, kleiner, nieuwer
Microsoft's Go-laptop is lichter, goedkoper, kleiner, nieuwer
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Vanaf slechts $ 549 spelen de nieuwe Surface Go-laptops van Microsoft een rol op de Chromebook-markt.
  • De Go is slank en licht en weegt slechts 2,45 pond.
  • Het magere RAM-geheugen dat bij de lagere modellen wordt geleverd, kan het systeem traag maken.
Image
Image

Microsoft's nieuw aangekondigde line-up van Surface Go-laptops biedt een boeiende mix van functies en draagbaarheid vanaf $ 549, maar de goedkopere modellen schieten tekort op componenten, zeggen waarnemers.

Met zijn lage prijs is de Surface Go ontworpen om te concurreren met Chromebooks uit het middensegment, maar kan worden geconfigureerd met betere specificaties. De Go is een koerswijziging van Microsoft's high-end focus, en de goedkope laptop wordt uitgebracht omdat veel consumenten op zoek zijn naar goedkope rekenkracht tijdens de economische neergang veroorzaakt door de coronaviruspandemie.

"De Microsoft Go-laptop is het beste voor mensen die altijd onderweg zijn, zoals studenten en reizende zakenmensen", zei Yaniv Masjedi, CMO bij Nextiva, in een e-mailinterview. "Het is lichtgewicht, compact en stelt mensen in staat productief te worden zonder de zwaarte van een standaardlaptop te dragen."

Lichter dan lucht

Wanneer de Go op 13 oktober wordt uitgebracht, zal deze concurreren met de goedkopere Macbook-modellen van Apple die beginnen bij $ 999. Microsoft prijst het lichte gewicht van de Go op 2,45 pond, dat gunstig afsteekt tegen de 2,8 pond van de Macbook Air. De Go heeft ook een vermeende batterijduur van 13 uur. Apple specificeert de batterijduur van de Air niet anders dan te zeggen dat het "de hele dag" is.

Sommige modellen van de Go bieden ook aanmelding via vingerafdruk, wat betekent dat gebruikers geen wachtwoord hoeven in te voeren of te onthouden. De Go is verpakt in het gebruikelijke strakke ontwerp van Microsoft en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Webontwikkelaar Catherine Consiglio zei in een e-mailinterview dat ze werd aangetrokken door de kleine vormfactor van de Go, en voegde eraan toe: je kunt het in je tas gooien en meenemen naar een café, klas of studiesessie zonder het gevoel te hebben je bent gebukt.'

“De Microsoft Go-laptop is het beste voor mensen die altijd onderweg zijn, zoals studenten en reizende zakenmensen.”

specificaties voor lagere Go-modellen impliceren echter dat de prestaties achterblijven, zeggen waarnemers.

“Ik ben niet echt onder de indruk van de nieuwe Surface Laptop Go”, zei Michael Miller, CEO van VPN Online, in een e-mailinterview. “Het is kleiner en lichter, en dat is het dan ook. Voor een prijskaartje dat begint bij $ 549, krijg je een gemiddeld [12,4-inch scherm] met slechts 148 ppi, een 10e generatie Core i5 en een 720p-webcam."

Consiglio houdt echter van de specificaties en zegt dat veel laptops met een kleine vormfactor kiezen voor minder krachtige processors om de kosten te drukken, maar ze hebben ervoor gekozen om de 10e generatie Intel Core i5-1035G1-processor op te nemen.”

RAM-uitdaging

De hoeveelheid RAM die Microsoft bij de Go levert, was voor Consiglio minder indrukwekkend.

"Zelfs telefoons zoals de Samsung Galaxy Note 20 Ultra bieden 12 GB RAM, terwijl zelfs de duurste configuratie van de Surface Go-laptop, geprijsd op $ 899,99, slechts 8 GB RAM biedt", zei ze. "Ik had graag meer RAM in het apparaat gezien, want dat zou het een draagbare krachtpatser maken voor multitasking."

Miller wilde ook meer met het geheugenaanbod van de Go.

"Het ergste is dat het wordt geleverd met slechts 4 GB geheugen", zei hij.“Tegenwoordig zit je met 4GB amper boven het minimum. Na 2 tot 4 jaar is het ver onder de norm. Zo heb je tegen die tijd een verouderde laptop in handen. Het wordt ook geleverd met slechts 64 GB eMMC-opslag. Andere bedrijven kunnen tegen die startprijs een SSD-opslag plaatsen, dus waarom zou jij dat niet kunnen, Microsoft?”

Image
Image

Ondanks zorgen over de prestaties, zei Tal Shelef, makelaar en mede-oprichter van Condo Wizard, in een e-mailinterview dat hij van plan is de nieuwe Go te kopen vanwege zijn "extreme draagbaarheid" en "stijlvolle looks".

Microsoft is duidelijk gericht op het veroveren van de low-end markt met zijn nieuwe Go-lijn. De vraag blijft hoeveel mensen het kan winnen van Chromebooks, die de standaard low-end optie zijn geworden voor miljoenen studenten en andere gebruikers met beperkte computerbehoeften.

Aanbevolen: