MaxOak 185Wh/50000mAh Battery Pack Review: Do-It-All Bank

Inhoudsopgave:

MaxOak 185Wh/50000mAh Battery Pack Review: Do-It-All Bank
MaxOak 185Wh/50000mAh Battery Pack Review: Do-It-All Bank
Anonim

Bottom Line

De MaxOak 185Wh/50000mAh Battery Pack biedt voldoende vermogen binnenin, maar weegt evenveel als de meeste laptops en biedt geen snelle en gemakkelijke manier om uw apparaten op te laden vanwege de trage output.

MAXOAK 185Wh/50000mAh externe batterij Powerbank

Image
Image

We hebben het MaxOak 185Wh/50000mAh batterijpakket gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het is tegenwoordig moeilijk om meer dan een meter te gaan zonder een stopcontact (of op zijn minst een USB-poort) tegen te komen, maar in die zeldzame gevallen dat je weg bent van een stroombron, is het fijn om een reservebatterij bij de hand voor als je laptop of smartphone leeg is.

Hoewel er geen tekort is aan opties op de markt, zijn er niet veel die je dagenlang op de been kunnen houden. Dat is niet het geval met de MaxOak 50000mAh, een absoluut enorme en robuuste oplader die probeert de alleskunner te zijn als het gaat om het opladen van gadgets onderweg. Zijn kracht gaat ten koste van enorme afmetingen en de oplaadpoorten zijn niet te snel, maar als je tonnen stroom nodig hebt, is dit het batterijpakket dat je moet krijgen.

Ontwerp: omvangrijk voor reizigers

Eerst en vooral is dit ding een tank. Met 2,77 pond weegt hij vele malen meer dan de meeste smartphones en bijna net zoveel als de meeste compacte laptops. Het meet ook 8,1 x 5,3 x 1,3 inch (HWD), waardoor het een behoorlijke kolos is om rond te sjouwen. Een klein detail met betrekking tot het gewicht van de MaxOak is dat hij niet in balans is. De kant zonder de poorten weegt iets meer dan de kant met de verschillende poorten. Het is geen belangrijk detail, maar een detail dat je misschien met de tijd zult opmerken.

Image
Image

Wat betreft de materialen, de metalen behuizing en de plaatsuiteinden geven het een redelijk solide gevoel, maar het metaal sluit niet perfect aan op de plastic uiteinden, althans niet in ons model. Het kan een eenmalig probleem zijn met de kwaliteitscontrole of het kan gewoon de manier zijn waarop de oplader is geconstrueerd, maar het is zeker merkbaar.

Het aantal poorten dat in de oplader is geïntegreerd, is indrukwekkend. Het bevat vier USB Type-A-poorten - twee 2.1A en twee 1.0A - evenals twee AC-plug-in-achtige verbindingen - een 12-volt 2,5A-plug-in en een 20-volt 5,0A-plug-in. Dit biedt een solide reeks opties voor opladen naast de reeks verbindingsadapters die MaxOak bij de oplader levert. Dat gezegd hebbende, het zou leuk geweest zijn om een USB Type-C-poort (of twee) te zien, gezien hoe alomtegenwoordig ze worden.

Met 2,77 pond weegt hij vele malen meer dan de meeste smartphones en bijna net zoveel als de meeste compacte laptops.

Het opladen van het apparaat gaat via een kleine 16.8-volt 2,5A plug-in-stijl poort aan de andere kant van de aan/uit-knop. Over het algemeen is het ontwerp ongeveer wat je zou verwachten van een 50000mAh-laptopbatterijlader. Ja, het is zwaar, ja, het is behoorlijk groot van formaat, maar het hoort bij het territorium.

Configuratieproces: eenvoudig te starten, maar toch weer een adapter om mee te nemen

Het instellen van de MaxOak laptop-acculader is zo eenvoudig als het maar kan. Nadat je hem uit zijn merkloze kartonnen doos hebt gehaald, is het gewoon een kwestie van hem in het stopcontact steken en hem volledig opladen. Ons apparaat werd opgeladen met ongeveer 50% op basis van de ingebouwde LED-batterij-indicator, maar om onze tests te voltooien, wilden we dat het volledig werd opgeladen, wat ons tot onze grootste klacht over deze oplader leidt.

Het punt van een oplader is om extra batterijvermogen bij de hand te hebben wanneer dat nodig is, zodat je tijdens het reizen geen onnodige kabels hoeft mee te slepen. Helaas gebruikt het MaxOak-batterijpakket geen enkele vorm van USB of gestandaardiseerde poort. In plaats van hem op te laden met een USB Type-C of zelfs een micro-USB-poort, vertrouwt de MaxOak-batterij op zijn eigen stroomvoorziening die bijna net zo groot is als de meeste laptopladers. Natuurlijk, de 50000 mAh aan boord is waarschijnlijk genoeg om zowel de oplader van het batterijpakket als je laptopoplader achter te laten voor de meeste evenementen, maar uiteindelijk zal je geen sap meer hebben en in plaats van naar een kabel te reiken die je waarschijnlijk al in je tas zou hebben, je zit vast met het meenemen van een gepatenteerde oplader.

Oplaadsnelheid en batterij: langzaam en gestaag wint deze race

De MaxOak 50000mAh slaagt erin om tegen een fatsoenlijke snelheid op te laden gezien zijn capaciteit, maar we hadden graag meer krachtige poorten gezien voor sneller opladen. We hebben de MaxOak powerbank vijf keer opgeladen en volledig leeggemaakt en het opladen duurde ongeveer zes tot acht uur per oplaadbeurt met een gemiddelde van zeven uur en vijftien minuten.

Image
Image

Een leuke bonus is dat de powerbank kan worden opgeladen en tegelijkertijd een laptop of mobiel apparaat kan opladen, wat een extra gemak toevoegt.

Het opladen van de powerbank zelf is echter maar de helft van de vergelijking - en misschien wel de minder belangrijke helft. Wat nog belangrijker is, is hoe goed het andere apparaten kan opladen.

Met 50000mAh/185Wh biedt de MaxOak powerbank een van de hoogste capaciteiten die er zijn voor een apparaat van zijn formaat. Voor mobiele apparaten hebben we het getest op zowel een Samsung Galaxy S8 Active als een iPhone XS. Voor laptops hebben we het getest met een ASUS X555LA-notebook.

De MaxOak powerbank heeft de Samsung Galaxy S8 Active slechts twaalf keer opgeladen van 0% naar 100%. Dit komt bijna precies overeen met de 50000 mAh-capaciteit van de MaxOak-kracht gedeeld door de 4.000 mAh-capaciteit van de Samsung Galaxy S8 Active. We hebben vergelijkbare resultaten ervaren met de iPhone XS. Hoewel Apple de batterijcapaciteit van de iPhone XS niet specifiek vermeldt, hebben derden gemeld dat deze ongeveer 2.700 mAh is, wat neerkomt op ongeveer 18,5 volledige ladingen. In onze tests waren we in staat om 17 te krijgen.5 keer opladen vanaf de MaxOak powerbank.

Toen we overgingen op laptops, kon onze ASUS X555LA vier en een half keer worden opgeladen vanaf 0% met de MaxOak powerbank, met een gemiddelde oplaadtijd van drie uur of zo. De ASUS X555LA heeft een relatief kleine batterij in vergelijking met de meeste laptops, wat betekent dat hij in overeenstemming is met de beweringen van MaxOak dat zijn powerbank een laptop twee keer kan opladen, meer of minder dan een beetje.

Bottom Line

De MaxOak 50000mAh powerbank kost op het moment van deze review $ 135,99. Dit is een redelijke prijs als je bedenkt hoeveel batterijcapaciteit je ermee krijgt.

Concurrentie: Eén in dezelfde

In termen van pure capaciteit heeft de MaxOak niet veel concurrentie. Er zijn slechts twee andere 50000mAh-powerbanks op Amazon: de Crave PowerPack en de Renogy-powerbank en ze gebruiken allemaal exact hetzelfde ontwerp, alleen met een ander merk.

In termen van pure capaciteit heeft de MaxOak niet veel concurrentie.

De Crave PowerPack kost $ 139,99, precies $ 4 meer dan de MaxOak-powerbank, terwijl de Renogy-powerbank slechts $ 109,99 kost, een volledige $ 25 minder dan de MaxOak-powerbank. Aangezien alle drie de powerbanks qua capaciteit en accessoires identiek aan elkaar lijken te zijn, lijkt de Renogy de beste waarde te hebben.

Wil je zien hoe andere merken zich verhouden? Bekijk onze andere beoordelingen van de beste draagbare opladers voor laptopbatterijen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Veel vermogen, maar de output ontbreekt

Over het algemeen is de MaxOak 50000mAh een degelijke powerbank met een enorme capaciteit. Het is echter niet ontworpen met nieuwere computers en apparaten in gedachten. Als je een oudere laptop bij de hand hebt die geen MacBook is (de MaxOak ondersteunt geen MagSafe-connectoren) of geen USB Type-C gebruikt om op te laden, dan zal de klus geklaard worden. Maar als uw smartphone of laptop nieuwer is en afhankelijk is van recentere en krachtigere verbindingen, wilt u ergens anders kijken.

Specs

  • Productnaam 185Wh/50000mAh Externe Batterij Power Bank
  • Productmerk MAXOAK
  • Prijs $135.99
  • Releasedatum juni 2015
  • Gewicht 2.77 lbs.
  • Productafmetingen 8,1 x 5,3 x 1,3 inch.
  • Kleur Gunmetal
  • Verwijderbare kabels Ja, inbegrepen
  • Bediening Aan/uit-knop
  • Ingangen/uitgangen Eén DC20V 5A, één DC12V 2,5A, vier USB 5V
  • Garantie Een jaar
  • Compatibiliteit Android, iOS

Aanbevolen: