Philips Somneo Review: een top-of-the-line wekker

Inhoudsopgave:

Philips Somneo Review: een top-of-the-line wekker
Philips Somneo Review: een top-of-the-line wekker
Anonim

Bottom Line

De Philips Somneo-lichttherapielamp combineert een strak ontwerp en handige kleine voorzieningen zoals ingebouwde oplaadpoorten en ademhalingsoefeningen om een ontspannende manier te creëren om voor het slapengaan tot rust te komen en 's ochtends vroeg wakker te worden.

Philips HF3650/60 Slaap- en waaklichttherapielamp Review

Image
Image

We hebben de Philips Somneo HF3650/60 slaap- en waaklichttherapielamp gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als u op zoek bent naar een lichttherapiewekker met alle toeters en bellen, hoeft u niet verder te zoeken. De Philips Somneo Wake-Up Light-wekker is een koploper op de markt voor wekkers voor lichttherapie, met kleine voordelen zoals ademhalingsoefeningen om u te helpen ontspannen voor het slapengaan en een oplaadpoort om uw telefoon opgeladen te houden terwijl u rust. Het is een van de duurste wekkers voor lichttherapie, maar als je een bedgenoot wilt die geen compromissen sluit, is de Somneo degene die je moet krijgen.

Image
Image

Ontwerp en installatie: zeer gebruiksvriendelijk, hoewel vreemd gevormd

Met een diameter van 12 inch, een breedte van 8,8 inch en een gewicht van 3,2 pond, is de Somneo een van de grotere en zwaardere klokken die een nachtkastje sieren. Zijn vorm is ook vreemd. De meeste lichttherapieklokken plaatsen de tijdinterface in het midden en de lichtcirkels daaromheen. De Somneo behoudt echter deze vorm, maar plaatst een gat in het midden en de tijdinterface onderaan. Het is vreemd, maar niet verwerpelijk, waardoor de Somneo meer op een modern designstuk lijkt dan op uw standaard bedlampje.

Image
Image

Een korte opmerking: de interface zelf is gemakkelijk te lezen en past zich aan het omgevingslicht van de kamer aan. De home-interface van de klok is ook gemakkelijk te navigeren. Het wordt geleverd met een aantal eenvoudige door aanraking geactiveerde knoppen, waaronder een lichtschakelaar, een FM-radiofunctie en de eerder genoemde wind-down-optie.

Het unieke aan de Philips Somneo is dat het een "wind down"-functie biedt, die zowel een zonsondergangsimulatie als ademhalingsoefeningen omvat.

Aan de achterkant heeft de Somneo een USB-poort zodat je je telefoon kunt opladen, evenals een 3,5 mm audio-aansluiting, wat handig is als je via een luidspreker naar de muziek van je telefoon wilt luisteren. Misschien wel de beste eigenschap is dat de Somneo niet volledig afhankelijk is van bekabelde stroom - in het geval van een stroomstoring heeft hij voldoende back-up voor acht uur en piept hij een minuut als hij weet dat hij niet zal duren tot de volgende alarmtijd.

Configuratieproces: eenvoudig te bouwen, maar niet zo eenvoudig te configureren

De Somneo wordt geleverd met drie componenten: de klok, een AC-adapter, oplaadkabel en een hulpsnoer. Om het in te stellen, stopten we gewoon de adapter en de oplaadkabel in de klok en stopten de adapter in de muur.

Het instellen van de klok was echter een beetje vervelender. De Somneo begon met ons te vragen de tijd in te stellen. Een paar tikken en de tijd was ingesteld. Het wilde echter dat we onmiddellijk voor het bereiken van het startscherm dieper ingingen op de instellingen: helderheidsniveaus voor het alarm, de tijd, de geluiden en volumes en ademhalingsoefeningsroutines. Als je de instructies niet doorleest of weet dat het wordt geleverd met een ontspannende ademhalingsfunctie, zul je in de war zijn over waarom je moet beslissen of je vier keer per minuut wilt ademen of zes keer.

De Philips Somneo is een topproduct op de markt voor wekkers voor lichttherapie.

Kenmerken: Geweldig om in slaap te vallen

Het unieke aan de Philips Somneo is dat het een "ontspanningsfunctie" biedt, die zowel een zonsondergangsimulatie als ademhalingsoefeningen omvat. Tik gewoon op de wind-down-knop en tik vervolgens op de zonsondergangoptie, en het licht neemt langzaam af van een felgele tint en verandert in oranje en rood voordat het volledig wordt uitgeschakeld. We vinden het prettig dat de lichten aan het begin en einde niet plotseling uitgaan - elke lichtgerelateerde functie van de Somneo vervaagt geleidelijk en wordt helderder.

Deze functie komt ook van pas tijdens ademhalingsoefeningen, omdat het helderder wordt als je inademt en vervaagt als je uitademt. Als je wilt dat het licht blijft branden, kun je het in de lampmodus gebruiken om het te laten fungeren als nachtlampje of bedlampje. Er zijn 25 helderheidsniveaus, maar we merkten dat hoewel de Somneo een geweldig nachtlampje is, de hoge helderheid niet goed genoeg was om een lamp te zijn. Je kunt ervan lezen, maar het is gewoon geen optimaal bedlampje.

Wakker worden: het is een makkie

Zoals we de volgende ochtend ontdekten, zijn dezelfde geleidelijke lichtveranderingen beschikbaar voor het ochtendalarm. Het licht ging niet aan, maar werd geleidelijk feller. De Somneo maakte ons uiteindelijk een paar minuten voordat het geluidsalarm afging op natuurlijke wijze wakker. Het biedt zeven verschillende audio-opties voor het alarm zelf, variërend van vogelgezang tot zachte gongs, maar niet de deuntjes van je eigen telefoon.

Image
Image

De wekker snoozen is ook heel gemakkelijk. Tik gewoon op de bovenkant van de wekker en het licht blijft aan terwijl de muziek negen minuten stopt met spelen. Om het alarm uit te schakelen, drukten we gewoon op de alarmknop op de interface, de muziek stopte met spelen en het licht vervaagde geleidelijk.

Image
Image

Bottom Line

Omdat de audio fantastisch is, hebben we de radiofunctie grondig getest. De gebruiker kan vijf radiostations vooraf instellen en kan eenvoudig het wisselen tussen deze zenders regelen. We konden niet heen en weer schakelen tussen de opties, maar fietsten eerder door de andere stations voordat we terugkeerden naar het origineel. Er is een volumegedeelte onder de FM-radio waar je het gemakkelijk kunt verhogen of verlagen, hoewel het in het begin verwarrend was om te vinden. Als je er echter eenmaal bekend mee bent, is het eenvoudig te manoeuvreren.

Prijs: Top voor high-end producten

Voor $ 199,99 is de Somneo geprijsd op het hoogste niveau voor wekkers voor lichttherapie. U krijgt echter waar u voor beta alt: geweldige geluidskwaliteit, geleidelijke, subtiele lichtveranderingen en meer alarmopties dan de meeste klokken op de markt. We waren vooral gecharmeerd van de radiovoorkeuzefunctie en de extra optie voor het afspelen van de telefoon - een extra optie die bijna alle andere lichttherapieklokken missen. Hoewel hij prijzig is, beschikt de Somneo echt over alle toeters en bellen die je misschien wilt of nodig hebt.

Philips Somneo vs. Philips HF3520 Wake-up Light

Vergeleken met zijn goedkopere broer of zus, de Philips HF3520 Wake-Up Light, onderscheiden de extra functies van de Philips Somneo zich. In tegenstelling tot de HF3520 biedt de Somneo de ademhalingsoefeningen, een USB-telefoonoplaadpoort en een 3,5 mm audio-aansluiting. De HF3520 heeft echter een lagere prijs met veel vergelijkbare opties, zoals vijf alarmen met solide geluidskwaliteit en dezelfde geleidelijke lichtverheldering en vervaging. De HF3520 heeft op dezelfde manier een wind-down-optie, maar geen USB- of hulppoorten. Als ontspannen voor het slapengaan en het opladen van een telefoon een noodzaak voor je is, investeer dan in de Somneo, anders kan de HF3520 je wat geld besparen.

Wil je nog wat andere opties bekijken? Bekijk ons artikel waarin we de beste wekkers voor lichttherapie schetsen die u vandaag kunt kopen.

Ontspannen, maar het kost je wat

Met unieke functies en geweldige audio- en lichtkwaliteit is de Philips Somneo een waardevolle investering voor iedereen die iets wil toevoegen aan zijn ontspannende bedtijd- of wake-up routine. Als prijs echter een belangrijke factor is bij het kiezen tussen klokken, is het misschien het beste om een goedkopere optie te kiezen.

Specs

  • Productnaam HF3650/60 Slaap- en waaklichttherapielamp Review
  • Product Merk Philips
  • Prijs $199,99
  • Releasedatum februari 2017
  • Gewicht 3,2 lbs.
  • Productafmetingen 12 x 8,8 x 4,7 inch.
  • UPC 075020069191
  • Garantie 2 jaar
  • Connectiviteitsopties USB-poort, extra plug-in (snoer meegeleverd), AC-adapter (meegeleverd)
  • Type lamp LED

Aanbevolen: