Jaybird X4 draadloze sportkoptelefoon Review: enkele compromissen

Inhoudsopgave:

Jaybird X4 draadloze sportkoptelefoon Review: enkele compromissen
Jaybird X4 draadloze sportkoptelefoon Review: enkele compromissen
Anonim

Bottom Line

Jaybird X4 draadloze sporthoofdtelefoons zijn een geweldige, sportieve set trainingshoofdtelefoons en ook een uitstekende keuze voor dagelijks gebruik.

Jaybird X4

Image
Image

We hebben de Jaybird X4 draadloze sportkoptelefoon gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Jaybird X4 draadloze sportkoptelefoon is de nieuwste toevoeging aan de X-lijn van oordopjes voor oefeningen. De pasvorm en afwerking leken perfect ontworpen voor gymsessies en ochtendjoggen, maar het hele pakket leek niet ontworpen voor forenzen en reizigers. Er zijn veel toeters en bellen die tot doel hebben u een aantal interessante aanpassingen van de geluidskwaliteit te geven, maar dat zullen we in een later gedeelte uitpakken.

We ontdekten dat dit voor het grootste deel gewoon rook en spiegels waren, een poging van het merk om in de meer premium ruimte te spelen naast andere hoofdtelefoons van meer dan $ 100. Als je belangrijkste focus voor een set Bluetooth-oordopjes is voor actief gebruik, dan zouden ze zeker een geweldige optie voor je zijn, maar forensen en audiofielen moeten uit de buurt blijven.

Image
Image

We hebben het grootste deel van een week besteed aan het testen van de X4 in New York City, waarbij we hun bouwkwaliteit, comfort, geluidskwaliteit en batterijduur hebben geëvalueerd.

Design: sportief en opvallend

Kijk eens naar de Jaybird X4 en het is duidelijk dat ze zijn ontworpen voor hardlopers en buitensporters. We hebben een overwegend zwarte set oordopjes getest met heldere siliconen tips en een mooie contrasterende limoengroen/gele kleur in de behuizing onder de siliconen tips (Jaybird noemt dit Black Metallic-Flash). Het is ook verkrijgbaar in een lichtgrijs met blauw accent (Storm Metallic-Glacier) en een donkerder grijs met saliegroen accent (Alpha Metallic-Jade). De platte rubberen kabel voelt robuust aan en raakt niet snel in de knoop. De afstandsbediening is van een behoorlijk formaat (1,5 inch lang en ongeveer 0,5 inch breed) en gemakkelijk toegankelijk met bevredigende klikknoppen.

Hoewel de oordopjes op hoofdtelefoons normaal gesproken worden gedegradeerd tot de categorie "comfort" - en maak je geen zorgen, we zullen zeker een discussie over comfort krijgen - we vonden dat de meeste designcharme met deze oordopjes ging verloren toen je overstapte van de doorzichtige siliconen tips naar de massieve zwarte schuimtips, voornamelijk omdat je de accentkleur verliest.

Er is een bevredigende volheid en rijkdom voor hen die fans van elektronische muziek een zekere voldoening zullen geven.

De hoofdtelefoons waren ook aangenaam licht (slechts 0,6 gram op onze schaal), terwijl ze er ook in slaagden substantieel aan te voelen. Dat is belangrijk, want hoewel je niet wilt dat ze je belasten, moeten ze ook het gevoel hebben dat ze halverwege de run niet zullen breken.

Comfort: strak, veilig en een beetje aanmatigend

We hadden echt gemengde gevoelens over hoe comfortabel deze koptelefoon is. Aan de ene kant voelen zowel de schuim- als siliconentips, in combinatie met de zachte siliconenvleugels, heel fijn aan vanuit een textuurstandpunt. Maar vanwege de grootte van de tips (ofwel 0,5-inch of 0,3-inch in het schuim, en 0,7-inch als de kleinste maat voor het silicium), creëerden ze een grens-ongemakkelijke afdichting in je oor. We vermoeden dat dit door het ontwerp is, omdat het hielp om geluid van buitenaf te isoleren en een schone pallet creëerde voor de geluidskwaliteit van de Jaybirds.

Image
Image

Normaal raden we je aan om de maat van de tip te verwisselen, maar we konden de goede plek niet vinden als het om de maat van de oordopjes ging. Er is een oplossing: je kunt deze een beetje schuin uit je oor trekken om de verzegeling een beetje los te laten en vertrouwen op de vleugels om de koptelefoon in je oor te houden terwijl je die ongemakkelijke verzegelingsdruk verlicht. Al dat soort verslaat echter het doel van een stabiele, stevige trainingsheadset. Als een betrouwbare pasvorm prioriteit nummer één is en je de luchtdichte afdichting niet erg vindt, zal de pasvorm hiervan uitstekend werken voor intensieve fysieke activiteiten.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: Premium en beschermd tegen de elementen

Duurzaamheid is waarschijnlijk het meest indrukwekkende aspect van de Jaybird X4. De 18-inch kabel is een robuust, zacht aanvoelend rubber dat niet snel in de knoop raakt en aanvoelt alsof het lang meegaat. De oordopjes zelf zijn klein en voelen stevig aan, en zowel de siliconen als de schuimrubberen oordopjes voelden geweldig aan.

De andere pijler van bouwkwaliteit als je het hebt over workout-koptelefoons, is hoe bestand tegen de elementen (en je zweet) ze zijn. Als je de productinformatie van Jaybird leest, hebben ze een IPX7-classificatie, wat betekent dat ze net zoveel zweet kunnen weerstaan als je er tegenaan gooit, en de meeste regen en neerslag. Die classificatie betekent specifiek dat het apparaat bestand is tegen kraanwaterdruk en tijdelijke onderdompeling in water, maar niet op grote diepte of voor lange tijd kan worden ondergedompeld, en geen stofweerstand heeft (dat X zou zijn een nummer als ze stofbestendig waren). Dit is allemaal perfect voldoende voor intensief actief en buitengebruik, dompel ze alleen niet te lang onder in een zwembad.

Setup & Connectiviteit: Naadloze, kristalheldere verbinding

De Bluetooth-connectiviteit van de Jaybird X4s is een andere categorie waarin ze in principe elk vakje aanvinken. Het 4.1-protocol is niet zo stabiel als de nieuwste Bluetooth 5.0, maar is in lijn met het grootste deel van de rest van de markt. Ze maken verbinding via de 2,4 GHz-band en ondersteunen de meeste profielen (A2DP, SPP, headset, enz.). Ze doen dit allemaal op het Klasse 2-niveau van bereik, waardoor een afstand tot 10 meter mogelijk is tussen het verzendende apparaat en de headset.

Image
Image

We ontdekten dat dit een van de meest stabiele Bluetooth-koptelefoons was die we hebben geprobeerd, met heel weinig haperingen en haperingen, veel kristalheldere telefoontjes en weinig tot geen interferentie. Het is verfrissend als een koptelefoon gewoon werkt zoals het hoort.

Geluidskwaliteit: Bassy, krachtig en een beetje warrig

Eerlijkheidstijd: we wilden het geluid van deze hoofdtelefoon geweldig vinden. En om eerlijk te zijn, deze klinken zeker niet slecht … ze hebben een bevredigende volheid en rijkdom die fans van elektronische muziek een zekere voldoening zal geven. Maar het hardhandige gebruik van bas lijkt een groot deel van de details op te slokken.

De hoofdtelefoon controleert veel vakjes op papier: 16 ohm impedantie, een 99 dB (+/- 3) niveau van luidsprekergevoeligheid, 20Hz-20kHz frequentiebereik (het volledige spectrum van het menselijk gehoor), en 6 mm-stuurprogramma's (groter dan een paar van de andere Bluetooth-knoppen die we hebben gezien). Maar er gebeurt iets wanneer een koptelefoon zichzelf te stevig in je oor drukt - het creëert een soort gedempt, "in je hoofd" geluid. Probeer dit: steek uw vinger in uw rechteroor en begin te praten. Je hoort een ongemakkelijke nabijheid en bas aan je rechterkant. Dat is het probleem dat we hadden met de subjectieve geluidskwaliteit. Zelfs als de output perfect is, was onze perceptie van dat geluid te veel.

We ontdekten dat dit een van de meest stabiele Bluetooth-koptelefoons was die we hebben geprobeerd.

Nog een paar opmerkingen voordat we ons afkeren van de geluidskwaliteit: de koptelefoon zelf ondersteunt het laagste niveau van Bluetooth-compressie, de SBC-codec en het iets hogere AAC-formaat dat de voorkeur heeft van Apple-apparaten. Dat geeft een mooie veelzijdigheid als je op zoek bent naar het streamen van audiobestanden van hogere kwaliteit, omdat AAC niet zoveel uit het bestand ha alt. Er is ook een bijbehorende Jaybird-app waar we later dieper op in zullen gaan, maar het is de krachtigste tool die we hebben gezien op Bluetooth-hoofdtelefoons om het geluid naar wens vorm te geven.

Er is een grafische Equalizer (EQ)-interface naast een verscheidenheid aan presets waarmee je het geluid kunt vormen op basis van wat je voorkeur heeft en, nog spannender, voor welke specifieke toepassing je de hoofdtelefoon momenteel gebruikt. De voorinstelling Warmte was onze persoonlijke favoriet.

Batterijlevensduur: goed voor de gemiddelde atleet

In onze praktijktests was de levensduur van de batterij van deze hoofdtelefoon eigenlijk maar midden in de weg. Het was zeker niet het ergste dat we hebben gezien, wat behoorlijk indrukwekkend is als je bedenkt hoeveel sap die grote drivers, de hogere luidsprekergevoeligheid en de app-integratie waarschijnlijk opslorpen.

Jaybird beweert dat je acht uur speeltijd krijgt met één keer opladen. Dit is natuurlijk afhankelijk van je luistervolume, de hoeveelheid tijd die je besteedt aan het loskoppelen en opnieuw verbinden, en zelfs het muziekgenre. Met ons basisgebruik haalden we ongeveer 8 uur batterijgebruik, dus de schattingen van de fabrikant klopten.

Image
Image

Het is echter belangrijk op te merken dat het twee uur duurt om ze volledig op te laden, wat niet de snelste is die we hebben gezien. Je kunt echter ongeveer een uur speeltijd krijgen met een snelle oplaadsessie van 10 minuten. Dat is handig als je even snel naar buiten moet en de koptelefoon is dood. Nog een laatste opmerking: de oplader hier is een gepatenteerde Pogo-pinconnector, in plaats van de micro-USB-ingangen van de meeste andere hoofdtelefoons op de markt. Dit betekent dat je de specifieke Jaybird-oplader overal mee naartoe moet nemen, dus als je hem vergeet, heb je pech.

Software: krachtig en aanpasbaar

Zowel in onze recensie als door te kijken naar de website van Jaybird, is het duidelijk dat de Jaybird-app een cruciaal onderdeel is van het volledige Jaybird X4-pakket. Hiermee kunt u uw knoppen eenvoudig en in één oogopslag synchroniseren. Er is een heel interessante Find My Buds-functie die ze op een kaart op je telefoon laat zien als je ze ooit kwijtraakt.

Er is een groot aantal handleidingen ingebouwd in de app, en zelfs een sectie Vind je pasvorm waar als je een foto maakt van de koptelefoon in je oren, de app je aanbevelingen zal geven voor aanpassingen aan de pasvorm. We vonden deze functie een beetje onhandig omdat het moeilijk is om een selfie van je oor te maken zonder ernaar te kijken.

Duurzaamheid is waarschijnlijk het meest indrukwekkende aspect van de Jaybird X4.

Maar de meest veelzijdige functie hier is de uitgebreide EQ-sectie. Je kunt verschillende presets selecteren die Jaybird heeft ingebouwd, waaronder Bring the Bass, Warmth en zelfs een instelling voor langdurig luisteren die het volume verlaagt om vermoeidheid van de oren te voorkomen. U kunt ook uw eigen presets maken om het geluid verder aan te passen. Het is een echt krachtig hulpmiddel dat helaas wordt ondermijnd door de harde pasvorm en afdichting van deze hoofdtelefoon.

Prijs: niet de duurste, maar ook niet de beste deal

De Jaybird X4's zijn aan de steile kant als het op prijs aankomt. Aan de ene kant voelen ze echt premium aan, met een geweldige unboxing-ervaring. Ze bieden ook een perfect acceptabele batterijduur, wat past bij de behoeften van de meeste atleten die op zoek zijn naar een betrouwbare hoofdtelefoon. Inbegrepen is een knijp-om-te-openen zakje dat dient als een aangename opslag- en transportoplossing, hoewel het niet de bescherming biedt van de harde koffers op meer reisgerichte modellen. Maar deze prijs zou een onberispelijke geluidskwaliteit moeten impliceren.

Helaas, ondanks de inspanningen van Jaybird - een echt krachtige app, grote drivers en een goede basrespons - vinden we gewoon niet dat de luisterervaring $ 130 rechtvaardigt. Als de prijs een probleem voor je is, raden we je aan om naar de oudere Jaybird X3’s te kijken, die zeker in prijs zijn gedaald om plaats te maken voor de X4’s, of zelfs de Tarah Pro’s die een betere geluidskwaliteit lijken te hebben in verhouding tot de prijs.

Concurrentie: Net passend bij de premium merken

Alleen al qua prijs lijkt de X4 rechtstreeks te concurreren met de Bose Soundsport, de Sennheiser CX Sport en de Shure SE215-koptelefoon. Dat zijn drie krachtige merken als het gaat om geluidskwaliteit, die elk tientallen jaren aan geluidstechnologie en onderzoek bieden. Hoewel sommige van de andere hoofdtelefoons in de categorie duurder zijn, is de prijs van de Jaybirds niet bepaald betaalbaar.

Als je alleen op de markt bent voor geluidskwaliteit, ben je misschien beter gediend met het aanbod van Bose of Shure. Op basis van de bouwkwaliteit, hoewel we niet veel tijd met de Sennheisers of de Shures hebben doorgebracht, kunnen we vol vertrouwen zeggen dat de Jaybirds premium aanvoelen en waarschijnlijk lang meegaan bij intensief gebruik.

Bekijk onze lijst met de beste draadloze oordopjes, evenals onze keuzes voor de beste draadloze hoofdtelefoons en de beste trainingshoofdtelefoons die vandaag beschikbaar zijn.

Bluetooth-hoofdtelefoon die geweldig is voor in de sportschool, maar niet voor dagelijks gebruik

Als je alleen een betrouwbare hardloopkoptelefoon wilt die niet kapot gaat, zoek dan niet verder. Als je iets nodig hebt voor meer allround, dagelijks gebruik, zul je meer comfort en beter geluid vinden, en vaak een betere prijs, op andere hoofdtelefoons.

Specs

  • Productnaam X4
  • Productmerk Jaybird
  • SKU 6289926
  • Prijs $129,99
  • Releasedatum augustus 2018
  • Gewicht 0.6 oz.
  • Productafmetingen 21,5 x 0,5 x 0,9 inch.
  • Kleur Zwart Metallic-Flash, Storm Metallic-Glacier, Alpha Metallic-Jade
  • Levensduur batterij 8 uur
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 33 ft
  • Garantie 1 jaar
  • Audiocodecs SBC, AAC
  • Bluetooth 4.1

Aanbevolen: