Hoe u uw Smart Home in de vakantiemodus kunt zetten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Smart Home in de vakantiemodus kunt zetten
Hoe u uw Smart Home in de vakantiemodus kunt zetten
Anonim

Op vakantie gaan vereist veel planning. Het laatste waar u zich zorgen over hoeft te maken, is of uw huis in orde is.

Slimme thuistechnologie kan u gemoedsrust geven wanneer u reist door u uw huis te laten automatiseren terwijl u weg bent. Dit kan u helpen het energieverbruik te verminderen en het zal zelfs uw huis beveiligen terwijl u op vakantie bent.

Vakantiemodus apparaat

De eerste plaats waar u zich moet wenden als u uw huis voor een langere periode verlaat, is het instellingengebied van elk smart home-apparaat.

Veel Smart Home-gadgets, zoals een Nest-thermostaat of een Google Home-hub, bevatten een soort 'vakantiemodus'-functie die je kunt gebruiken om te automatiseren hoe dat apparaat zich gedraagt terwijl je weg bent.

Als je bijvoorbeeld een Google Home-hub bezit, kun je een zogenaamde 'routine' instellen die je Nest-thermostaat automatisch aanpast, je lichten uitdoet en je beveiligingssysteem activeert.

Image
Image

Er zijn veel andere slimme apparaten voor thuisgebruik op de markt met vergelijkbare functies voor de vakantiemodus.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Nest-thermostaat: de afwezigheidsmodus past de thermostaat aan je 'eco'-instellingen aan om energie te besparen, terwijl je het huis niet zo warm nodig hebt in de winter of zo koel in de zomer.
  • Augustus slim slot: stel gastaccounts in zodat je huisoppas of buurman nog steeds je huis kan betreden om voor je planten of huisdieren te zorgen.
  • WeMo-stekkers en -schakelaars: Configureer de "Afwezig-modus" om de lichten volgens een schema in en uit te schakelen terwijl u weg bent.
  • Wi-Fi-beveiligingscamera's: de meeste slimme Wi-Fi-camera's die momenteel op de markt zijn, bevatten bewegingsdetectie die u kunt inschakelen om sms- of e-mailwaarschuwingen te ontvangen wanneer er beweging rond uw voorkant is of achteringangen. Plaats deze camera's in uw huis om waarschuwingen te ontvangen als dieven uw huis binnendringen via ramen of een andere ingang.
  • D-Link lekdetector: Gebarsten leidingen zijn een groot probleem wanneer u niet thuis bent. Door deze apparaten te configureren om u een waarschuwing te sturen wanneer er water aanwezig is, kunt u snel een buurman bellen en duizenden dollars besparen bij het repareren van waterschade.

In veel gevallen, zelfs als apparaten (zoals een Wi-Fi-camera) geen ingebouwde "vakantiemodus" hebben, moet je toch stappen ondernemen om de apparaten te programmeren om rekening te houden met het feit dat je zal niet thuis zijn.

IFTTT-vakantieapplets

Aangezien het programmeren van elk afzonderlijk apparaat in uw huis een heel gedoe kan worden, vooral als u veel van deze apparaten bezit, kunnen cloudservices die de automatisering voor u doen, echt van pas komen.

IFTTT is een gratis cloudservice die kan worden geïntegreerd met de meeste slimme apparaten voor thuisgebruik die momenteel op de markt zijn.

Je kunt IFTTT-applets gebruiken om al je smarthome-apparaten te bedienen zodat ze zich anders gedragen als je op vakantie bent.

Image
Image

In plaats van bijvoorbeeld elke WeMo-slimme plug in of uit te schakelen volgens een schema, kunt u een IFTTT-applet gebruiken om ze allemaal tegelijk te bedienen.

IFTTT bevat ook een mobiele app die u kunt gebruiken om uw applets voor de vakantiemodus in of uit te schakelen wanneer u maar wilt.

Voordat u een IFTTT-automatisering kunt instellen, moet u zich aanmelden voor een IFTTT-account.

Dit instellen is eenvoudig.

  1. Klik in IFTTT op Mijn applets en klik vervolgens op Nieuwe applet.

    Image
    Image
  2. Klik op this en typ time in het zoekveld.

    Image
    Image
  3. Klik op Datum & Tijd en klik op Elke dag om.

    Image
    Image
  4. Stel de tijd in waarop je de eerste set lichten wilt inschakelen en klik op Create trigger.

    Image
    Image
  5. Klik op that en typ wemo in het zoekveld (of een ander merk van slimme stekkers of schakelaars die u bezit)

    Image
    Image
  6. Klik op de Turn on actie.

    Image
    Image
  7. Kies de schakelaar uit de vervolgkeuzelijst die u op dit moment wilt inschakelen. Selecteer Actie maken.

    Image
    Image
  8. Klik op Finish om de applet in te schakelen

Dit zorgt ervoor dat deze specifieke lampen elke dag op hetzelfde tijdstip aan gaan.

Herhaal de bovenstaande procedure om dezelfde lichten te programmeren om elke dag op hetzelfde tijdstip uit te gaan. Je kunt verschillende applets maken die verschillende sets lichten aan of uit doen om een meer overtuigende illusie te creëren dat er nog iemand in huis woont terwijl je weg bent.

IFTTT-appletideeën

Met wat creativiteit kun je IFTTT gebruiken om de volgende acties uit te voeren met je smart home-apparaten terwijl je op vakantie bent.

  • Gebruik bewegingsdetectie van wifi-camera's om slimme lampen in te schakelen.
  • Als de temperatuur buiten onder het vriespunt is, gebruik dan IFTTT om je Nest-thermostaat hoger in te stellen om bevroren leidingen te voorkomen
  • Programmeer muziek om elke dag op hetzelfde tijdstip af te spelen, vanaf een Android-apparaat dat in uw huis is geplaatst om de illusie te wekken dat er iemand thuis is en naar muziek luistert.
  • Automatiseer je Link-schermen om elke dag op vaste tijden te openen en te sluiten

Slim huisdieven te slim af

Image
Image

De grootste zorg die mensen hebben als ze het huis verlaten, is ervoor te zorgen dat waardevolle spullen in het huis veilig blijven. Er zijn veel verhalen van mensen die op vakantie gaan en naar huis terugkeren om te ontdekken dat hun grote tv, sieraden en andere items zijn gestolen.

Smarthome-apparaten geven je de mogelijkheid om potentiële dieven die langskomen voor de gek te houden op de volgende manieren:

  • Stel slimme lampen (of lampen aangesloten op slimme stekkers) in om in de schemering aan en 's ochtends uit te schakelen.
  • Plan uw Google Home-hub om YouTube naar uw Chromecast-apparaat te streamen, zodat u de indruk wekt dat er iemand thuis is en televisie kijkt.
  • Plaats bewegingssensoren in de buurt van ramen beneden en stel in dat een Scout-alarm wordt geactiveerd als er sensoren worden geactiveerd, en stuur je telefoon een sms-melding.
  • Stel externe Wi-Fi-camera's in om u een sms te sturen met een momentopname van het gebied wanneer er beweging wordt waargenomen net buiten uw huis.

Met slimme huistechnologie kun je duizenden kilometers ver weg zijn, maar geniet je nog steeds van de gemoedsrust dat je weet dat als er iets gebeurt, je het weet en de autoriteiten onmiddellijk kunt waarschuwen.

Bespaar energie

Image
Image

Vakanties zijn duur. Slimme apparaten voor thuisgebruik bieden u de mogelijkheid om een deel van die kosten terug te verdienen door geld te besparen op uw huiskosten terwijl u weg bent.

Hier zijn een paar manieren waarop u uw smarthome-apparaten kunt gebruiken terwijl u op vakantie bent om geld te besparen:

  • Zet je Nest-thermostaat in de modus Afwezig om het aantal keren dat je oven of koelsysteem wordt ingeschakeld te verminderen.
  • Zorg ervoor dat alle lichten overdag uit zijn om elektriciteit te besparen.
  • Als je je Nest-temperatuur automatisch verhoogt als het buiten erg koud is, kun je reparaties aan waterschade door gesprongen leidingen voorkomen.
  • Bespaar op elektriciteit door slimme stekkers te gebruiken om apparaten zoals DVR's of ruimteverwarmers op afstand uit te schakelen wanneer u van huis gaat, en schakel ze vervolgens weer in net voordat u thuiskomt.

De dagen van je zorgen maken over je huis terwijl je op vakantie bent, liggen al lang achter ons. Door vooruit te plannen en creatief te zijn met hoe je je apparaten programmeert, kun je van je vakantie genieten zonder je zorgen te maken over je huis.

Aanbevolen: