Hoe maak je tekeningen uit de vrije hand in Word

Inhoudsopgave:

Hoe maak je tekeningen uit de vrije hand in Word
Hoe maak je tekeningen uit de vrije hand in Word
Anonim

Als je de juiste clipart voor je Word-document niet kunt vinden, teken er dan zelf een. Microsoft Word bevat een verscheidenheid aan vormen die alleen of in combinatie kunnen worden gebruikt om verbluffende afbeeldingen te maken.

Je kunt kiezen uit een basislijn, cirkel en vierkante vormen om eenvoudige afbeeldingen te maken, of pijl-, toelichtings-, banner- en stervormen gebruiken om informatie te laten opvallen. Teken met de stroomdiagramvormen om een proces te illustreren, of gebruik de vrije vormlijn en vorm om uw eigen afbeeldingen te maken.

Deze aanwijzingen werken voor alle pc-versies van Word (van Word 2010 tot Word 2016) en Word voor Mac. U kunt geen vormen toevoegen in Word Online.

Teken basislijnen en vormen

Als je een eenvoudige vorm in je Word-document wilt tekenen, gebruik dan een van de vooraf gedefinieerde vormen om het werk voor je te doen.

Image
Image

Zo teken je een basisvorm:

  1. Select Invoegen > Vormen.
  2. Kies de vorm die je wilt tekenen.
  3. Selecteer de locatie in het document waar u de vorm wilt laten beginnen en sleep naar het eindpunt. Om een perfect vierkant of cirkel te maken, houdt u Shift ingedrukt terwijl u de cursor sleept.

Als u de grootte van een vorm wilt wijzigen, selecteert u de formaatgrepen, sleept u en laat u ze los wanneer de vorm de gewenste grootte heeft.

Maak een Freestyle-tekening

Kunt u de gewenste vorm niet vinden? Teken je eigen met de Freeform-vormen. Gebruik Vrije vorm: Krabbels om een vorm te tekenen die met de hand getekend lijkt, of gebruik Vrije vorm: Vorm om een vorm te tekenen met gebogen en rechte segmenten. Je vindt beide vormen in het gedeelte Lijn van de lijst Vormen.

De gereedschappen voor vrije vorm kunnen een beetje onhandig zijn om mee te werken; misschien wil je eerst in een leeg document oefenen.

Als u wilt tekenen met de Krabbelvorm, selecteert u Invoegen > Vormen > Vrije vorm: Krabbel, selecteer vervolgens de locatie waar u de vorm wilt laten beginnen en sleep in een willekeurige richting om te tekenen.

Een vrije vorm tekenen:

  1. Select Invoegen > Vormen > Vrije vorm: Vorm.
  2. Om een reeks rechte lijnen te tekenen, selecteert u het beginpunt van het eerste segment, verplaatst u vervolgens de muisaanwijzer en selecteert u een spatie om het eerste segment af te maken. Maak zoveel segmenten als je nodig hebt.
  3. Om een curvesegment te tekenen, selecteert u het beginpunt en sleept u naar het eindpunt.
  4. Selecteer het beginpunt om de vorm te sluiten.

Vorm opmaken met de tekengereedschappen in Word

Wanneer u een vorm selecteert, wordt het tabblad Opmaakhulpmiddelen voor tekenen toegevoegd aan het Word-menu. Het tabblad Opmaak biedt u verschillende opties om het uiterlijk, de kleur en de stijl te wijzigen van de vormen die u aan uw Word-document hebt toegevoegd.

Image
Image

Als u de kleur en het uiterlijk van een vorm wilt wijzigen, selecteert u deze en vervolgens Formaat. Hier zijn een paar manieren waarop u een vorm kunt wijzigen zodat deze past bij de kleur en het ontwerp van uw document:

  • Kies een vooraf gedefinieerde stijl: Selecteer een thema uit de lijst Vormstijlen om de kleur, omtrek en tekst te wijzigen.
  • Verander de kleur van de vorm: Selecteer Vormvulling en selecteer een kleur, verloop of textuur.
  • Gebruik een andere contourkleur of -breedte: Selecteer Shape Outline en kies een kleur of gewicht.
  • Schaduwen en andere effecten toevoegen: Selecteer Vormeffecten en kies een effect. Als je de muisaanwijzer over het effect beweegt, zie je een voorbeeld in je document.
  • Typ tekst in een vorm: Selecteer de vorm en begin met typen.

Een vorm bewerken

Er zijn twee manieren om de vorm van een vorm te veranderen: ofwel overschakelen naar een andere vorm of de eindpunten verplaatsen.

Om over te schakelen naar een andere vorm, selecteer Format > Edit Shape > Change Shape en kies de gewenste vorm.

Om de eindpunten te verplaatsen om de vorm van een vorm te veranderen:

  1. Selecteer de vorm die u wilt wijzigen.
  2. Select Format > Edit Shape > Edit Points.
  3. Selecteer een punt op de vorm en sleep het om de grootte van de vorm aan te passen.

Vormen maken op het tekenpapier

Als je op zoek bent naar een moeiteloze manier om vormen te groeperen, maak dan een tekenpapier. Nadat u vormen aan het tekenpapier hebt toegevoegd, kunt u het canvas verplaatsen waar u maar wilt in uw document en de vormen bewegen mee.

Een tekenpapier maken:

  1. Select Invoegen > Vormen > Nieuw tekenpapier.
  2. Sleep de formaatgrepen om het formaat van het tekenpapier te wijzigen.
  3. Selecteer het kader en verplaats het naar een nieuwe locatie in uw document.
  4. Voeg vormen toe aan het tekenpapier.

Om je tekenpapier te laten opvallen, selecteer je het canvas en selecteer je Format. Geef je canvas een contourvorm of vulkleur.

Aanbevolen: