IMovie Audiobewerkingstips

Inhoudsopgave:

IMovie Audiobewerkingstips
IMovie Audiobewerkingstips
Anonim

iMove is een krachtige video-editor voor Mac-computers. Voordat je volledig aan de slag gaat, en vooral voordat je je video gaat produceren, kun je enkele tips lezen over hoe je audio het beste kunt bewerken in iMovie.

De onderstaande schermafbeeldingen en uitleg zijn alleen voor iMovie 10. U kunt echter mogelijk aanpassen wat u ziet om ze te laten werken voor oudere versies.

Gebruik golfvormen om te zien wat je hoort

Image
Image

Het geluid is net zo belangrijk als de afbeeldingen in een video en moet tijdens het bewerkingsproces net zo veel aandacht krijgen. Om audio goed te bewerken, heb je een goede set luidsprekers en een koptelefoon nodig om het geluid te horen, maar je moet ook het geluid kunnen zien.

Je kunt het geluid in iMovie zien door naar de golfvormen op elke clip te kijken. Als de golfvormen niet zichtbaar zijn, gaat u naar het View drop-down menu en selecteert u Show Waveforms Om een nog beter beeld te krijgen, kunt u ook pas de clipgrootte voor uw project aan zodat elke videoclip en de bijbehorende audio wordt vergroot en gemakkelijker te zien is.

De golfvormen laten je het volumeniveau van een clip zien, en kunnen je een goed idee geven van welke delen harder of zachter moeten worden gezet, voordat je zelfs maar luistert. Je kunt ook zien hoe de niveaus van verschillende clips zich tot elkaar verhouden.

Audio-aanpassingen

Image
Image

Met de Adjust knop in de rechterbovenhoek heb je toegang tot enkele basis audiobewerkingstools voor het wijzigen van het volume van je geselecteerde clip, of het wijzigen van het relatieve volume van andere clips in het project.

Het audio-aanpassingsvenster biedt ook basishulpmiddelen voor ruisonderdrukking en audio-egalisatie, evenals een reeks effecten - van robot tot echo - die de manier waarop mensen in uw video klinken zullen veranderen.

Audio bewerken met de tijdlijn

Image
Image

iMovie laat je de audio binnen de clips zelf aanpassen. Elke clip heeft een volumebalk die omhoog en omlaag kan worden bewogen om het audioniveau te verhogen of te verlagen. De clips hebben ook Fade In en Fade Out knoppen aan het begin en einde, die kunnen worden versleept om de lengte van de fade aan te passen.

Door een korte fade-in en fade-out toe te voegen, wordt het geluid een stuk zachter en is het minder schokkend voor het oor wanneer een nieuwe clip begint.

Audio loskoppelen

Image
Image

Standaard houdt iMovie de audio- en videogedeelten van clips bij elkaar, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gebruikt en verplaatst in een project. Soms wilt u echter de audio- en videogedeelten van een clip afzonderlijk gebruiken.

Om dat te doen, selecteert u uw clip in de tijdlijn en gaat u vervolgens naar het Modify vervolgkeuzemenu en selecteert u Detach Audio. Je hebt nu twee clips: een met alleen de afbeeldingen en een met alleen het geluid.

Je kunt veel doen met de vrijstaande audio. U kunt de audioclip bijvoorbeeld zo verlengen dat deze begint voordat de video wordt gezien, of dat deze een paar seconden doorgaat nadat de video is verdwenen. Je kunt ook stukjes uit het midden van de audio knippen terwijl je de video intact laat.

Audio toevoegen aan uw projecten

Image
Image

Naast de audio die deel uitmaakt van je videoclips, kun je eenvoudig muziek, geluidseffecten of voice-over toevoegen aan je iMovie-projecten.

Elk van deze bestanden kan worden geïmporteerd met behulp van de standaard iMovie-importknop. U hebt ook toegang tot audiobestanden via de Content Library (in de rechterbenedenhoek van het scherm), iTunes en GarageBand.

Opmerking: Toegang hebben tot een nummer via iTunes en het toevoegen aan je iMovie-project, betekent niet noodzakelijk dat je toestemming hebt om het nummer te gebruiken. Het kan onderhevig zijn aan auteursrechtschending als je je video openbaar laat zien.

Als u een voice-over voor uw video in iMovie wilt opnemen, gaat u naar het Window vervolgkeuzemenu en selecteert u Record Voiceover De voice-overtool laat je de video bekijken terwijl je de opname maakt, met behulp van de ingebouwde microfoon of een die via USB op de computer wordt aangesloten.

Aanbevolen: