Google Pixel-tablet: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten

Inhoudsopgave:

Google Pixel-tablet: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten
Google Pixel-tablet: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten
Anonim

Als je bekend bent met de Pixel Slate-, Pixel C- of Nexus-tablets, dan weet je dat een Google-tablet geen nieuw idee is. Nadat de Pixel Slate begin 2021 uit de online winkel van het bedrijf was gehaald en een patent van Google werd ontdekt, plaagde het bedrijf de Pixel Tablet in mei 2022.

Image
Image
Pixel-tablet.

Google

Wanneer wordt de Pixel-tablet uitgebracht?

Als we zeggen dat het te vroeg is voor waardevolle details over de releasedatum, bedoelen we het: het is gewoon te vroeg.

Typisch, tenminste als het gaat om technische apparaten, is de eerste stap om meer over een product te begrijpen, het ontdekken van een patent dat het beschrijft (of ruwweg beschrijft). Dat is eigenlijk waar we ons nu bevinden.

Google diende het patent begin 2019 in, dat in juni 2021 werd goedgekeurd en vrijgegeven door het Japanse Octrooibureau. Van de weinige details die eruit kunnen worden gehaald, hoort een releasedatum er niet bij.

Image
Image
Google patent design registratie nr. 1688599.

Japan Octrooibureau

Google noemde ook kort de Pixel Tablet (codenaam Tangor) op het Google I/O-evenement van 11 mei 2022. Maar we weten er nog steeds niet veel van af, behalve dat Google "van plan is volgend jaar beschikbaar te maken".

Releasedatum schatting

Gezien hoe weinig geruchten dit apparaat omringen, verwachten we de Google Pixel-tablet pas in 2023. We houden een Google-evenement rond die tijd in de gaten voor aankondigingsdetails.

Pixel Tablet Prijs Geruchten

Er zijn nog geen betrouwbare geruchten over de prijs. Maar als we kijken naar wat Google rekent voor hun andere apparaten en hoe concurrerende bedrijven hun tablets prijzen, kunnen we een gok formuleren.

De nieuwste iPhone begint bijvoorbeeld bij $ 700, en de huidige iPad kost iets minder dan de helft, bij $ 330. De Pixel 6 van Google begint bij $ 599. Als ze van plan zijn een vergelijkbare prijsverhouding voor hun tablet te hanteren, kost de Pixel-tablet mogelijk ongeveer $ 300.

Google heeft sinds 2018 geen tablet meer uitgebracht. Als ze van plan zijn te concurreren met de iPad van Apple, die voor de meeste mensen de favoriete tablet lijkt te zijn, zou een meer concurrerende prijs op zijn plaats zijn.

Bottom Line

Details over wanneer u de Google-tablet kunt reserveren, worden dichter bij de lanceringsdatum bekend.

Google Tablet-functies

De Pixel Slate van 2018 draaide op Chrome OS, net als de Chromebook. Het is waar Google deze keer heen zou kunnen gaan, maar het is waarschijnlijker dat ze vasthouden aan een aangepaste versie van Android, het besturingssysteem bij uitstek voor de Pixel C- en Nexus-tablets.

Als de phablet-achtige Pixel Fold wordt geleverd met Android, wat ongetwijfeld het geval zal zijn, dan zou het niet verrassend zijn als het bedrijf het ook naar hun nieuwe tablet zou overzetten. Het is logisch om bij één enkel besturingssysteem op al hun apparaten te blijven.

Eind 2021 kondigde Google Android 12L aan, dat volgens het bedrijf "Android 12 nog beter maakt op tablets en opvouwbare apparaten". Google zegt dat het besturingssysteem is geoptimaliseerd voor grotere schermen en is gebouwd voor multitasking.

Multitasking op Android 12L.

Google

We hebben ook gehoord dat de Pixel-tablet mogelijk wordt geleverd met een 64-bits versie van Android 13. Dit zou volgens Mishaal Rahman het geheugengebruik moeten verminderen, maar het betekent ook dat het niet in staat zal zijn om 32-bits apps uit te voeren.

Pixel Tablet-specificaties en hardware

Het hierboven gelinkte patent is nutteloos bij het beschrijven van de specificaties van het apparaat. Hieronder staat alles wat het te zeggen heeft over wat het document (vertaald uit het Japans) weergeeft:

Dit artikel is een informatieterminal voorzien van een weergave-eenheid en kan een afbeelding weergeven op de weergave-eenheid.

Dus, ja, niet erg behulpzaam!

Op dit moment kun je het beste kijken naar hoe een bijgewerkte Pixel-tablet van Google eruit zou kunnen zien, natuurlijk de korte video van Google hierboven. Maar we hebben ook 3D renders via LetsGoDigital en Giuseppe Spinelli. Ze zijn gebaseerd op de afbeeldingen van het patent en geïnspireerd op de Pixel 6.

Er zijn gewoon nog geen solide details die we hier kunnen vermelden. Er wordt aangenomen dat deze, zoals de meeste tablets, over alle basisfuncties beschikt: camera's aan de voor- en achterkant (dezelfde 8MP-sensor als de selfiecamera op de reguliere Pixel 6), vinger- of gezichtsverificatie, 256 GB of meer opslagruimte, Bluetooth, en wifi.

De Pixel Tablet ondersteunt mogelijk ook 5G voor mobiele connectiviteit. Er komen steeds meer 5G-apparaten uit om te profiteren van de hogere snelheden die door die technologie worden geboden, en aangezien we nog steeds een eind verwijderd zijn van de tablet van Google, zal 5G tegen die tijd zeker nog alomtegenwoordiger zijn.

Aangezien de Pixel 6 wordt geleverd met de Tensor-processor, is het logisch dat deze tablet de interne chip van Google heeft voor betere offline verwerkingsmogelijkheden.

Er kunnen ook meerdere USB-C-poorten zijn: één voor opladen en andere voor randapparatuur. Het bedrijf zal waarschijnlijk met hun eigen zijapparaten komen als ze van plan zijn dit op de markt te brengen als een machine op laptopniveau. Ze zouden Apple kunnen nabootsen en een bijbehorende hoes, toetsenbord en digitale stylus kunnen aanbieden.

Zorg ervoor dat u een bladwijzer maakt voor deze pagina; we zullen het bijwerken met een lijst met specificaties naarmate we meer leren.

Je kunt meer Android-nieuws krijgen van Lifewire, maar hier zijn andere gerelateerde verhalen en enkele geruchten die we specifiek over de Pixel-tablet van Google hebben gevonden:

Aanbevolen: