Rollable Pixel: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten

Inhoudsopgave:

Rollable Pixel: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten
Rollable Pixel: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten
Anonim

Oprolbare telefoons zijn onvermijdelijk in de evolutie van steeds groter wordende schermformaten, en het zou zomaar kunnen dat Google besluit om in de toekomst een Pixel te bouwen. We zijn nog erg vroeg in de geruchtenfase - in feite zijn er in feite geen geruchten - maar dat weerhoudt ons er niet van te speculeren hoe een Pixel Roll eruit zou kunnen zien.

Wanneer wordt de oprolbare pixel uitgebracht?

Het is op dit moment onduidelijk, maar waarschijnlijk pas na de release van de Pixel Fold, een ander schermverlengend apparaat dat van het bedrijf wordt verwacht. Het toevoegen van een oprolbare telefoon aan de line-up is behoorlijk agressief.

Plus, het laatste nieuws dat erop wijst dat dit apparaat een mogelijkheid is, is een tweet uit juni 2021:

Ross Young is een display-marktanalist bij DSCC, die begin 2021 verklaarde dat er oprolbare telefoons komen:

We verwachten zelfs dat er in Q4'21 minstens 12 verschillende opvouwbare en oprolbare smartphones op de markt zullen komen van minstens 8 merken en leveringen van meer dan drie miljoen stuks.

We weten ook uit een patent dat in 2007 is verleend dat Google zijn zinnen heeft gezet op een 'uitbreidbaar scherm met oprolbaar materiaal'.

De kleine schermen op deze computersystemen zouden veel nuttiger zijn voor gebruikers als het fysieke weergavegebied van het scherm zou kunnen worden gewijzigd om aan de behoeften van de gebruikers te voldoen. Een systeem voor het wijzigen van het kijkgebied moet eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd en aangepast aan bestaande computersystemen. Bovendien moet het systeem kosteneffectief zijn. De onderhavige uitvinding voorziet in een dergelijke behoefte.

Hoewel die specifieke uitvinding zich richt op computerschermen, zou iets soortgelijks kunnen worden aangepast voor telefoons, wat duidelijk wordt in een patent dat in 2020 is verleend voor een 'elektronisch apparaat met flexibel display'.

Image
Image
Google-patent US10782739B2.

Google

Releasedatum schatting

Het is duidelijk dat Google zich beperkt tot apparaten met een flexibel scherm, het is alleen niet duidelijk wanneer dit zal gebeuren. We zullen de ruwe voorspelling van Ross Young voorlopig volgen en de releasedatum van de Pixel Roll ergens na 2022 plaatsen.

Rollable Pixel Prijsgeruchten

Een oprolbare telefoon resulteert in iets dat lijkt op een volledig uitgebreide opvouwbare telefoon waarbij, wanneer alle schermruimte open en ingedeeld is, u meer operatieruimte heeft om te doen wat u maar wilt.

Maar in tegenstelling tot een opvouwbare telefoon die gewoon… opvouwt, gebruikt een oprolbare telefoon een gemotoriseerd mechanisme om het scherm naar de uitgeklapte staat te duwen. Dit, samen met het flexibele display, zou duurder kunnen zijn om te produceren dan het scharnier dat in een opvouwbaar apparaat wordt gebruikt.

Aan de andere kant hebben sommige opvouwbare telefoons meerdere schermen, terwijl een oprolbare telefoon slechts één groot, flexibel scherm kan zijn dat zich als een scroll uit het lichaam van het apparaat ontvouwt.

Helaas voor ons gebruikers is een opvouwbare telefoon al duurder dan een traditionele telefoon, dus we zouden ook meer moeten uitgeven voor een oprolbare Pixel.

Het is nog niet duidelijk hoe de roll-up Pixel gaat werken. Het kan heel futuristisch zijn waarbij de hele telefoon flexibel, oprolbaar en flinterdun is, hoewel dat op korte termijn onwaarschijnlijk is. Dat apparaat, als het vandaag wordt uitgebracht, zou gemakkelijk $ 3k kunnen bereiken, daarom zal de oprolbare functie waarschijnlijk meer een schermextensie zijn die wordt uitgerold wanneer je het nodig hebt.

Uiteindelijk betaal je meer voor een oprolbare Pixel dan voor een normale Pixel. Maar hoeveel meer staat nog ter discussie. Onze gok is een uiteindelijke prijs van $ 2k tot maximaal $ 2.500.

Bottom Line

Details over wanneer je de Pixel Roll kunt pre-orderen, verschijnen dichter bij de lancering.

Oprolbare Pixel-functies

Omdat we zo ver verwijderd zijn van de lanceringsdatum van de telefoon, zijn er geen betrouwbare geruchten over het soort functies dat we kunnen verwachten in de Google Pixel Roll. We zullen indien nodig updaten, dus kom zeker nog eens terug.

Oprolbare pixelspecificaties en hardware

Zoals bij de meeste nieuwe telefoons, is het niet moeilijk om aan te nemen dat de nieuwe telefoon sterkere interne onderdelen zal hebben, zoals meer opslagruimte en meer RAM dan de huidige Pixel. Nieuwe kleuren en verbeterde camera's zouden ook niet verrassend zijn.

Maar, net zoals de functies van de telefoon voorlopig nog niet bekend zijn, is er nog steeds geen informatie over de specificaties en het ontwerp. Zal de oprolbare Pixel een gloednieuw ontwerp hebben om hem ver te onderscheiden van de rest van de line-up of is het gewoon een eenvoudige schermextensie die hem zijn naam geeft? Misschien is het een mix tussen een vouw en een oprolbare, waarbij hij eerst naar buiten vouwt, maar dan nog verder rolt om van een compacte telefoon een behoorlijk grote tablet te maken.

Volgens het hierboven genoemde octrooi weten we hoe de uitvinding zou werken:

Er wordt een display onthuld. Het beeldscherm omvat een aantal uitzetbare buizen en een oprolbaar materiaal gekoppeld aan de uitzetbare buizen, waarbij het aantal buizen kan worden uitgezet en samengetrokken om de grootte van het scherm te vergroten of te verkleinen.

Image
Image
Google-patent US7268491B2.

Google

Hieronder is een uitbreidend telefoonconcept van OPPO, waarvan de functionaliteit Google zou kunnen proberen te repliceren in de Pixel Roll. Deze Samsung Galaxy Z Slide conceptvideo is vergelijkbaar.

Je kunt meer smartphonenieuws krijgen van Lifewire. Hier zijn gerelateerde verhalen en enkele van de laatste geruchten die we hebben gevonden over de oprolbare Pixel:

Aanbevolen: