Fitbit Charge 5: Nieuws, prijs, releasedatum en specificaties

Inhoudsopgave:

Fitbit Charge 5: Nieuws, prijs, releasedatum en specificaties
Fitbit Charge 5: Nieuws, prijs, releasedatum en specificaties
Anonim

Een toevoeging aan de Fitbit Charge-serie arriveerde in 2021. Hij is dunner dan de vorige versie, heeft een batterijduur van 7 dagen en maakt gebruik van een AMOLED-display.

Wanneer werd de Fitbit Charge 5 uitgebracht?

Google kondigde de Fitbit Charge 5 aan op 25 augustus 2021. Je kunt de Fitbit Charge 2021 bestellen via Fitbit.com.

Ter referentie, de eerste drie Charge-apparaten kwamen ongeveer om de twee jaar uit: november 2014, september 2016 en vervolgens oktober 2018. De 4e versie werd uitgebracht in maart 2020.

Bottom Line

Fitbit heeft eerdere Charge-apparaten uitgebracht voor $ 149,99, maar deze is $ 179,95. Het omvat 6 maanden Fitbit Premium, voor zowel nieuwe als terugkerende klanten.

Fitbit Charge 5 Functies

Deze Fitbit gebruikt enkele van dezelfde functies als het vorige model, inclusief ingebouwde GPS en tracking voor zaken als slapen en andere activiteiten.

Er zijn 20 trainingsmodi en een app die je hartslag bijhoudt. De Charge 5-app geeft informatie als de hartslag van een gebruiker boven of onder een bepaald bereik ligt. Een dagelijkse gereedheidsscore beschrijft uw mate van fitnessvermoeidheid, hartslag, recente slaapkwaliteit en wat u kunt doen om eventuele problemen op te lossen.

Hier zijn enkele andere functies:

  • Contactloze betalingen: Je kunt Fitbit Pay rechtstreeks vanaf het horloge gebruiken. Dit is erg handig omdat je je telefoon ergens anders kunt laten, maar toch aankopen kunt doen als je onderweg bent.
  • Snelle antwoorden: uw telefoon kan meldingen op het horloge ontvangen en als u Android gebruikt, kunt u profiteren van snelle antwoorden.
  • Stressmanagement: De Charge 5 wordt geleverd met een EDA-sensor die het stressniveau van het lichaam meet via zweetklieren. Het zal u voorstellen wat u kunt doen om stress te verminderen.
  • Temperatuurregistratie: Als je een premium lidmaatschap hebt, maakt Fitbit He alth Metrics het gemakkelijk om je huidtemperatuur te controleren. Met steeds meer mensen die zich tegenwoordig terecht zorgen maken over hun gezondheid, is het opnemen van huidtemperatuurvariaties een enorm pluspunt. Dit was voorheen alleen inbegrepen bij de Fitbit Sense.

Niet alles heeft deze Fitbit echter gehaald. Hier zijn enkele ideeën waarvan we hopen dat ze op de Fitbit Charge 6 zullen verschijnen, als er ooit zo'n horloge zal zijn:

  • Muziekbediening tijdens trainingen: Met de huidige Fitbit Charge kun je je muziek niet bedienen tijdens het opnemen van een training. Als het erop lijkt dat je die vrijheid het meest nodig hebt - met je telefoon vermoedelijk onbereikbaar tijdens het sporten - is afspelen niet toegestaan. Hopelijk wordt dit onoplettendheid opgelost in de volgende Charge, vooral omdat het lijkt alsof een eenvoudige software-update alles is wat nodig is.
  • Extra ondersteuning voor muziekstreamingservices: Niet iedereen gebruikt Spotify Premium graag, dus het zou geweldig zijn als je met de Fitbit muziek kunt bedienen van alternatieve services zoals Pandora, Apple Muziek, SoundCloud, Deezer, enz.
  • Langere levensduur van de batterij: de Charge 5 en 4 hebben een batterijduur van 7 dagen, wat niet slecht is, maar niet te vergelijken is met andere wearables zoals de Galaxy Fit2 veronderstelde 15 dagen leven. Een upgrade op deze afdeling zou helpen bij het leegmaken van GPS; Fitbit beweert dat de batterij enkele uren meegaat met continu GPS-gebruik, maar sommige rapporten beweren dat het een slag van 30% kost bij minder dan een uur gebruik.

Fitbit Charge 5 specificaties en hardware

Er is niet veel veranderd tussen de laatste paar Fitbit Charge-apparaten. De knop aan de zijkant en het grijswaardenscherm zijn hetzelfde, en de grootte en het gewicht tussen de Charge 3 en 4 zijn in principe niet van elkaar te onderscheiden. Om drie apparaten te hebben die er erg hetzelfde uitzien en aanvoelen, zou jammer zijn geweest.

Helaas is dat in wezen wat er is gebeurd. Een fysieke verandering is echter met het scherm van deze Fitbit; het scherm is twee keer zo helder als de Charge 4, dus het is beter te zien op zonnige dagen. Het apparaat zelf is ook 10% dunner dan de Charge 4.

Image
Image

Je kunt meer draagbaar en smartwatch-nieuws krijgen van Lifewire; hier zijn enkele van de laatste verhalen over Fitbit:

Aanbevolen: