Waarom Apple's iPad eindelijk MagSafe moet omarmen

Inhoudsopgave:

Waarom Apple's iPad eindelijk MagSafe moet omarmen
Waarom Apple's iPad eindelijk MagSafe moet omarmen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De volgende iPad Pro heeft mogelijk Mac-achtige MagSafe-poorten.
  • Dit zou de bestaande USB-C-poort vrijmaken voor "De nieuwe iPad Air naast de iPad Pro, iPad (9e generatie) en iPad mini" id=mntl-sc-block-image_1 -0/> alt="</h4" />

    Wat is draagbaarder en veel meer kans om aan de rand van een tafel te worden opgeladen dan een MacBook? Een iPad!

    Er is sprake van MagSafe die naar de iPad komt, en het is gemakkelijk om aan te nemen dat dit de iPhone-soort MagSafe is, die in wezen gewoon een Qi-oplaadpuck is die met magneten aan de achterkant van de telefoon plakt. Maar dat is een verschrikkelijk idee voor de iPad, zoals we zullen zien. Veel beter zou de toevoeging zijn van een of twee MagSafe-opladers in MacBook-stijl, die een aantal van de grootste tekortkomingen van de iPad zouden oplossen.

    "Apple's MagSafe-oplader was revolutionair. Ik vond het jammer om hem te zien verdwijnen en sindsdien heeft geen ander bedrijf het kunnen evenaren. De beweging van het aansluiten of loskoppelen van een MagSafe-oplader was zo soepel en gemakkelijk onhandig stampen van andere laadconnectoren, "vertelde Adam Rossi, expert op het gebied van software- en hardwareproductie, via e-mail aan Lifewire. "Als Apple er een aan elke kant van de iPad zou kunnen implementeren, zou het de klassieke geest van innovatie van Apple tonen."

    MagSafer

    "Innovatie" zou het een beetje kunnen pushen. Per slot van rekening zou Apple gewoon een van zijn bestaande connectoren op de zijkant van een bestaande productlijn slaan, maar dat maakt het niet minder nuttig.

    Het geniale van Apple's iPhone MagSafe-technologie is dat de magneet sterk genoeg is om niet alleen de puck op zijn plaats te houden, maar ook om de iPhone zelf te plakken op alles wat hem oplaadt. Dit heeft geleid tot opladers aan het bed die de telefoon vasthouden als een nachtkastje en magnetische autohouders waar je de telefoon gewoon op zijn plaats klapt.

    Dit werkt duidelijk niet voor de iPad. Als de iPad op een bureau staat, laat een puck in Qi-stijl hem schommelen en wiebelen. Als het in jouw handen ligt, hoe is de puck dan beter dan het gebruik van een kleinere, efficiëntere en beter beveiligde USB-C-stekker? En vergeet het gebruik van magneten om de iPad omhoog te houden, tenzij het een iPad mini is.

    Image
    Image

    De MagSafe van de iPhone heeft ook een glazen achterkant nodig om de magnetische inductiefunctie ongehinderd te laten werken. En een glazen achterkant zou een probleem zijn voor een iPad.

    "Glas is zwaarder, dikker en gemakkelijker te breken - en al die dingen zijn vooral waar als je het oppervlak enorm vergroot, zoals op een iPad Pro", zegt Mac-liefhebber Macduke op de MacRumors-forums.

    Laten we nu eens kijken naar de MagSafe-stekker van de MacBook, vorig jaar herrezen in de M1 Pro MacBook Pro en nu in gebruik in de M2 MacBook Air. De dunne stekker klikt op zijn plaats aan de rand van de computer, laadt op met hoge snelheden en breekt veilig af als aan het snoer wordt getrokken.

    Een van de andere grote voordelen van MagSafe is dat het een USB-C-poort vrijmaakt die voorheen nodig was om op te laden. Op de MacBook Pro verving het eigenlijk een USB-C-poort, maar die computer heeft er al genoeg. De MacBook Air profiteert echter van een verdubbeling van de altijd beschikbare USB-C-poorten, en de iPad, met zijn enige poort die wordt gebruikt voor opladen en randapparatuur, is wanhopig op zoek naar zoiets.

    Dubbele kluis

    Volgens de Japanse Apple-nieuwssite Mac Otakara zal de volgende generatie iPad Pro, die in oktober zou kunnen verschijnen, een paar nieuwe 4-pins connectoren aan de boven- en onderkant hebben. Hoewel de boven- en onderkant relatief zijn als het om de iPad gaat, is het idee dat ze aan tegenovergestelde kanten staan.

    Als dit in feite iPad-versies zijn van de MagSafe van de Mac, dan zou je in elke situatie gemakkelijk een iPad op de stroom kunnen aansluiten, of het nu in de hand is of, laten we zeggen, op een standaard in het hart van een desktopmuziekopstelling. En zoals eerder vermeld, zou dit de enige USB-C-poort van de iPad vrijmaken voor aansluiting op een willekeurig aantal randapparatuur.

    Image
    Image

    Als de bronnen van Mac Otakara goed zijn, zullen deze nieuwe poorten niet compatibel zijn met Mac's MagSafe-opladers, die vijf pinnen gebruiken, niet vier. Misschien is het te dik om praktisch te zijn in de ultradunne iPad Pro? Toch is dat jammer, want dan zou je dezelfde oplader voor beide apparaten kunnen gebruiken.

    Met iPadOS 16, Stage Manager en de 'desktopklasse-apps' die beloofd werden in de WWDC 2022-keynote, positioneert Apple de iPad als een meer professionele machine. En in de wereld van Apple betekent 'pro' onlangs ook 'genoeg poorten om nuttig te zijn'. MagSafe zou een geweldige toevoeging zijn aan de iPad Pro, en Apple zou het helemaal waar moeten maken.

Aanbevolen: