Kan ik upgraden naar Windows 8?

Inhoudsopgave:

Kan ik upgraden naar Windows 8?
Kan ik upgraden naar Windows 8?
Anonim

Microsoft stopte de reguliere ondersteuning van Windows 8 en 8.1 op 9 januari 2018 en stopt de uitgebreide ondersteuning op 10 januari 2023. Windows 10 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Dit artikel blijft beschikbaar voor archiveringsdoeleinden.

Upgraden naar Windows 8 zou meestal een soepele overgang moeten zijn. Als je echter een oude computer hebt, gebruik dan de onderstaande informatie om te controleren of een upgrade naar Windows 8 praktisch is gezien je hardwaresituatie.

Image
Image

Bekijk ons artikel over hoe u kunt upgraden naar Windows 10 als u dat liever doet. Aangezien Windows 8 al lang niet meer wordt gebruikt, kunt u beter upgraden naar Windows 10 dan naar een versie van Windows 8.

Windows 8 Minimale systeemvereisten

Dit zijn de minimale systeemvereisten voor Windows 8 volgens Microsoft:

  • Processor: 1 gigahertz (GHz) of sneller
  • RAM: 1 gigabyte (GB) (32-bit) of 2 GB (64-bit)
  • Vaste schijfruimte: 16 GB (32-bits) of 20 GB (64-bits)
  • Grafische kaart: Microsoft DirectX 9 grafisch apparaat met WDDM-stuurprogramma

Hieronder staan enkele aanvullende vereisten die nodig zijn voor Windows 8 om bepaalde functies uit te voeren, zoals aanraking.

  • Een tablet of monitor die multitouch ondersteunt.
  • Windows Store-apps hebben een schermresolutie van minimaal 1024x768 nodig en om apps te snappen heb je een schermresolutie van 1366x768 nodig.
  • Sommige games/applicaties werken alleen op volle capaciteit als ze worden gebruikt met grafische kaarten met DirectX 10 of hoger.
  • Software voor het afspelen van dvd's is niet standaard inbegrepen in Windows 8, dus u moet uw eigen programma downloaden vanuit de Windows Store of via de website van een leverancier.
  • Voor gebruikers van Windows 8.1 Pro heeft BitLocker To Go een USB-flashstation nodig.
  • Er is een tv-tuner nodig om live tv op te nemen in Windows Media Player.

Als je computer Windows 7 draait, zou Windows 8 net zo goed (zo niet beter) moeten werken op diezelfde hardware. Microsoft zorgt ervoor dat Windows 8 achterwaarts compatibel is met Windows 7.

Wat betreft apparaat-en-app-compatibiliteit, de meeste programma's en apparaten die werken met Windows 7 zouden moeten werken met Windows 8, het volledige Windows 8-besturingssysteem, niet met Windows RT.

Als er een bepaald programma is waarvan u afhankelijk bent en dat niet meteen na de upgrade werkt, probeer dan de probleemoplosser voor programmacompatibiliteit.

Hoe u de specificaties van uw computer kunt vinden

Om de hardwarespecificaties voor uw computer te zien, kunt u ofwel een systeeminformatietool gebruiken die al die informatie voor u verzamelt (de meeste zijn gemakkelijk te gebruiken) of u kunt Windows zelf gebruiken.

Om de specificaties van uw systeem in Windows te vinden, doet u het volgende:

  1. Selecteer in de Charms-balk Zoeken.
  2. Voer in het vak Zoeken systeeminformatie in en selecteer het vergrootglas of druk op Enter.
  3. Selecteer Systeemoverzicht in het linkerdeelvenster om uw hardwarespecificaties in het rechterdeelvenster te zien.

Aanbevolen: