5 Dingen om te overwegen voordat je een VR-headset koopt

Inhoudsopgave:

5 Dingen om te overwegen voordat je een VR-headset koopt
5 Dingen om te overwegen voordat je een VR-headset koopt
Anonim

Deze koopgids helpt je bij het vinden van de juiste virtual reality (VR)-headset voor je gaming- of entertainmentbehoeften, of je nu al een krachtige gaming-pc hebt of een VR-headset nodig hebt die op zichzelf werkt zonder extra hardware.

Wat is eigenlijk een VR-headset?

Een VR-headset is een apparaat dat je op je hoofd draagt, zoals een extra grote bril of veiligheidsbril. De headset bedekt je ogen en bevat ofwel twee schermen of een enkel scherm dat in tweeën is gesplitst en twee verschillende afbeeldingen toont. Elke afbeelding wordt aan een van uw ogen getoond op een manier die voorkomt dat uw oog de andere afbeelding ziet. Omdat het beeld dat aan elk oog wordt getoond vanuit een iets andere hoek komt, interpreteren je hersenen de beelden als driedimensionaal.

Sommige VR-headsets zijn ontworpen om te werken met dure VR-ready pc's, en andere hebben ingebouwde computerhardware en hebben geen aparte pc nodig.

Image
Image

Top 5 dingen om te overwegen bij het kopen van een VR-headset

Er zijn een heleboel VR-headsets op de markt die er allemaal hetzelfde uitzien als VR nog niet bekend is, maar er zijn vijf cruciale factoren die u kunt gebruiken om de juiste te identificeren:

  • Prijs
  • Zelfstandig of vastgebonden
  • Draadloos of bedraad
  • Trackingmethode
  • Resolutie

Hoeveel kost een VR-headset?

De prijs van een VR-headset is afhankelijk van een aantal factoren, zoals of je hem zonder pc kunt gebruiken, de resolutie, besturingsmethoden en trackingmethoden. De duurste VR-headsets vereisen ook een dure computer om te gebruiken.

Hier is een algemene richtlijn van wat u kunt verwachten:

Prijsbereik Kenmerken
<$300

Standalone

Heeft mogelijk de optie om tethered te gebruiken

1832x1920 resolutie per oog

Kan geen high-end games spelen zonder een tethered pcInside- uit tracking

$300-600

Tethered

Niet draadloos

Mogelijk geen controllers of tracking

Outside-in tracking1440x1600 resolutie per oog

$600-1000

Tethered

Niet draadloos

Bevat geen controllers of trackingsysteem

Outside-in tracking2880x1600 resolutie per oog

$1000-1200

Tethered

Niet draadloos

Inclusief controllers en trackingsysteem

Outside-in tracking2448 × 2448 resolutie per oog

$1300-1600

Tethered

Draadloos

Inclusief controllers en trackingsysteem

Outside-in tracking2448 × 2448 resolutie per oog

Heeft u een zelfstandige VR-headset nodig?

Vr-headsets hebben doorgaans een zelfstandige computer nodig om de games uit te voeren, maar er zijn sommige modellen met ingebouwde rekenkracht. Sommige VR-headsets komen op de markt met de mogelijkheid om beide te doen: werken met of zonder een standalone computer, maar ze zijn nog niet gebruikelijk.

Wanneer een VR-headset is aangesloten op een computer, doet de computer al het zware werk en stuurt alleen video- en audiosignalen naar de headset. Dat betekent dat de prestaties zijn gebaseerd op hoe krachtig de pc is. Over het algemeen resulteert het aansluiten van een VR-headset op een krachtige pc in hogere framesnelheden, betere graphics en meer tekens en objecten op het scherm tegelijk. Sommige games draaien alleen op een VR-ready pc en niet direct op een standalone VR-headset.

Als je geen VR-ready pc hebt en je bent niet geïnteresseerd in het doen van de investering, dan biedt een zelfstandige VR-headset dezelfde essentiële ervaring, maar is een beetje beperkt. Veel van dezelfde games zijn beschikbaar, met grafische en gameplay-tweaks om ze te laten draaien op de minder krachtige hardware die is ingebouwd in stand-alone VR-headsets.

Image
Image

Moet een VR-headset draadloos of bedraad zijn?

Als je een VR-headset aansluit op een VR-ready pc, kun je dat doen met één kabel, meerdere kabels of een draadloze verbinding. Sommige VR-headsets hebben een HDMI-kabel, datakabel en voedingskabel nodig, terwijl andere slechts een enkele USB-C-kabel nodig hebben om alles over te zetten. In beide gevallen moet de kabel altijd aangesloten blijven. Dat kan leiden tot verwarring tijdens het spelen, vooral als je door de kamer loopt terwijl je speelt.

Als je de beste, meest realistische en veiligste ervaring met VR wilt hebben, is een draadloze verbinding wat je zoekt. Standalone VR-headsets zijn per definitie draadloos, maar sommige tethered VR-headsets kunnen via een draadloze verbinding worden aangesloten op een VR-ready pc. In sommige gevallen moet u een afzonderlijk draadloos randapparaat aanschaffen om van een VR-headset een draadloze VR-headset te maken.

Je beweging volgen in VR

Alle VR-headsets hebben een beperkte hoeveelheid ingebouwde tracking, waarmee u uw hoofd in de echte wereld kunt draaien en tegelijkertijd uw zicht in de virtuele wereld kunt laten draaien. Om extra beweging mogelijk te maken, zoals je hoofd naar voren en naar achteren bewegen, of zelfs opstaan en rondlopen, moet de VR-headset je bewegingen in de echte wereld kunnen volgen.

De twee soorten VR-bewegingstracking zijn outside-in en inside-out. De namen verwijzen naar de manier waarop je bewegingen in de echte wereld worden gevolgd.

Outside-in-systemen gebruiken basisstations die op uw bureau of rond uw kamer zijn geplaatst. De basisstations volgen u vervolgens of de VR-headset volgt de basisstations, afhankelijk van de specifieke technologie die door de headset wordt gebruikt. Twee of drie van deze trackers, gecombineerd, kunnen uw beweging in re altime volgen en berekenen, zodat u zich in een virtuele ruimte kunt verplaatsen door in de echte wereld te bewegen, wat VR op kamerschaal wordt genoemd.

Image
Image

Inside-out-systemen gebruiken sensoren die in de VR-headset zijn ingebouwd om de relatieve posities van objecten in je omgeving te volgen en op basis daarvan de richting en snelheid van je beweging te bepalen. Deze headsets kunnen ook de positie volgen van VR-controllers die je in je handen houdt. Deze systemen zijn gemakkelijker in te stellen en te gebruiken, omdat ze direct uit de doos werken zonder extra instellingen, maar ze zijn niet altijd even nauwkeurig.

Als VR nieuw voor je is en je wilt iets dat gewoon werkt, dan is inside-out de betere trackingmethode omdat er geen ingewikkeld installatieproces is. Als je de optie voor het volgen van het hele lichaam wilt, is outside-in flexibeler.

Welke resolutie moet een VR-headset hebben?

De perfecte resolutie voor een VR-headset zou ongeveer 8K per oog zijn, maar dat is nog geen optie. Over het algemeen is een hogere resolutie altijd beter. Het probleem is dat de schermen in VR-headsets zich extreem dicht bij je ogen bevinden, veel dichterbij dan je normaal een telefoon zou vasthouden, dus lagere resoluties maken het waarschijnlijker dat je individuele pixels kunt onderscheiden. Als dat gebeurt, heb je het gevoel dat je door een hordeur naar de wereld kijkt.

Image
Image

Bij 1440x1600 en lager is het hordeureffect heel duidelijk. Bij 1832x1920 is het effect sterk verminderd, maar nog steeds duidelijk. Sommige mensen merken het hordeureffect bij 2448x2448 niet meer op, maar verschillende mensen melden verschillende ervaringen.

Wie moet een VR-headset kopen?

Iedereen die veel games speelt, zou moeten overwegen een VR-headset te kopen, maar creatievelingen, cinefielen en een heleboel andere mensen zouden ook een aankoop moeten overwegen. Naarmate VR-headsets alomtegenwoordiger worden, zullen ze ook steeds nuttiger worden voor andere activiteiten, van socializen tot werk.

Hier zijn enkele mensen die zouden moeten nadenken over het aanschaffen van een VR-headset:

  • Gamers. Als je nog nooit in VR hebt gegamed, mis je een compleet nieuwe ervaring. Je kunt veel van je oude favorieten in VR spelen, maar er zijn ook een heleboel games die je alleen in VR kunt spelen.
  • Creatieven. Virtual reality is niet alleen voor games, en het kan een geweldige creatieve uitlaatklep zijn. Of je nu gewoon wilt krabbelen in een 3D-kunst-app, of snel iets in re altime wilt prototypen, VR is een game-changer.
  • Cinefielen. Als u thuis op zoek bent naar een echte bioscoopervaring, kan een VR-headset dit beter bieden dan de meeste thuisbioscoopopstellingen en tegen een lagere initiële investering.
  • Early adopters. Als je al vroeg in VR bent gesprongen, is het tijd om te upgraden. Dit is een snel veranderend veld, dus het is tijd om te profiteren van draadloos spelen, verbeterde resolutie en al het andere.
  • Holdouts. Als je aanvankelijk geïnteresseerd was in VR, maar het uithield vanwege de lage resoluties en het schermdeureffect, of de kosten van het kopen van een VR-ready pc, is het tijd om de sprong te wagen. De beste VR-headsets hebben het schermdeur-effect afgeschaft en u kunt een stand-alone headset krijgen die niet eens een pc nodig heeft.

Wat te doen nadat u iets heeft gekocht

Als je nog nooit een VR-headset hebt gehad, heb je wat werk te doen als je klaar wilt zijn en meteen wilt beginnen zodra deze arriveert. Hier volgt een kort overzicht van de dingen die u kunt doen direct nadat u uw aankoop heeft gedaan en wat u moet doen wanneer deze binnenkomt:

  • Zorg ervoor dat uw pc voldoet aan de minimale specificaties. Als je een gekoppelde VR-headset gebruikt, is het belangrijk dat je videokaart, RAM en andere hardware voldoen aan de minimale specificaties voor je VR-headset. Als dat niet het geval is, moet u upgraden.
  • Identificeer en ruim je VR-speelruimte op. Als je nieuwe headset spelen op kamerschaal ondersteunt, overweeg dan om een speciale VR-ruimte in te richten die vrij is van obstakels en veilig is voor jou en anderen.
  • Koop alle benodigde randapparatuur. Als je VR-headset gebruikmaakt van outside-in-tracking, zorg dan dat je voldoende trackingstations hebt. Mogelijk moet je ook een speciale HDMI-kabel of USB-kabel kopen om in tethered-modus te spelen of de controllers apart kopen.
  • Als je een bril draagt, controleer dan of de headset werkt met een bril. Mogelijk moet u een afstandsstuk kopen om uw VR-headset met een bril te gebruiken, of de fabrikant kan er op verzoek een gratis voor u verstrekken.
  • Zorg ervoor dat je je op je gemak voelt in VR. Ga zitten voordat u de headset voor de eerste keer opzet, en geniet van de ervaring. Sommige mensen voelen zich ongemakkelijk, zoals wagenziekte of duizeligheid, en je wilt niet opstaan als je een slechte reactie hebt.

FAQ

    Hoe maak ik een VR-headset?

    Thuis iets bouwen als de Oculus of PSVR is een behoorlijke klus, maar je kunt een eenvoudige VR-headset maken die je telefoon als display gebruikt. De algemene samenstelling van een doe-het-zelf VR-headset is een frame om licht te blokkeren en het scherm stabiel te houden en twee lenzen die de beelden aan elke kant scherpstellen. U kunt online sjablonen vinden en materialen gebruiken, waaronder 3D-geprint plastic of karton.

    Hoe maak ik een VR-headset schoon?

    Je kunt het grootste deel van een headset schoonmaken met dezelfde methoden die je zou gebruiken om een toetsenbord of een ander pc-randapparaat schoon te maken. U moet echter altijd voorzichtig zijn wanneer u de lenzen schoonmaakt. Gebruik een microvezeldoek en water om krassen of vertroebeling te voorkomen.

Aanbevolen: