Hoe een Dell-laptop aan te zetten

Inhoudsopgave:

Hoe een Dell-laptop aan te zetten
Hoe een Dell-laptop aan te zetten
Anonim

Wat te weten

  • De laptop moet zijn aangesloten of opgeladen zijn.
  • Druk op de aan/uit-knop, die zich meestal tussen het scherm en het toetsenbord bevindt.
  • Het kan enkele minuten duren voordat het volledig is ingeschakeld.

In dit artikel wordt beschreven waar u de aan/uit-knop op een Dell-laptop kunt vinden, zodat u deze kunt in- en uitschakelen.

Een Dell-laptop inschakelen

Dit is hoe bijna alle Dell-laptops zijn ingeschakeld (uitzonderingen worden hieronder vermeld):

  1. Steek de stroomkabel in de oplaadpoort van de laptop en het andere uiteinde in een stopcontact. U kunt deze stap overslaan als u zeker weet dat de batterij van de laptop voldoende is opgeladen.
  2. Open de laptopklep.
  3. Zoek en druk op de aan/uit-knop.
  4. Wacht terwijl de laptop aan gaat.

Kijk onderaan deze pagina als je de laptop niet aan kunt zetten nadat je op de aan/uit-knop hebt gedrukt.

Waar is de aan/uit-knop op een Dell-laptop?

De aan / uit-knop moet vrij gemakkelijk te vinden zijn, ongeacht wat voor soort Dell-laptop je hebt. Zoek naar een ronde of rechthoekige knop onder het scherm en boven het toetsenbord.

De knop kan overal in dat gebied staan, maar bevindt zich meestal aan de rechterkant of in het midden. Het past vaak bij het kleurenschema van het apparaat, dus het kan een uitdaging zijn om op het eerste gezicht te herkennen. Dit is vooral het geval als de aan / uit-knop is ingebouwd in een aanraakbedieningsbalk boven het toetsenbord.

Hier zijn enkele voorbeelden van de aan/uit-knop op verschillende Dell-laptops:

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Sommige oudere Dell-laptops (hierboven niet afgebeeld) hebben een aan/uit-knop aan de rand van de computer. In dit geval hoeft u het deksel niet te openen omdat het vanaf de rechterkant toegankelijk is, zelfs als de laptop gesloten is.

De laptop uitschakelen met de aan/uit-knop

Als je de computer geforceerd wilt uitschakelen, zou het voldoende moeten zijn om de aan/uit-knop ingedrukt te houden (zorg ervoor dat je eerst je werk opslaat!). Het zal enkele ogenblikken lijken alsof er niets gebeurt totdat het scherm plotseling donker wordt. Op dit punt maakt de laptop geen geluid meer en wordt hij uitgeschakeld.

De laptop dwingen uit te schakelen is echter niet de beste manier om hem uit te schakelen. Afhankelijk van wat er aan de hand is wanneer je het forceert, kan je eindigen met beschadigde bestanden of verloren gegevens.

Als u eenmaal op de knop drukt, wordt deze meestal niet eens uitgeschakeld, tenzij u de standaardinstelling wijzigt voor wat de aan / uit-knop doet. Een enkele druk zal de laptop meestal in de slaap- of slaapstand zetten. Leer hoe u kunt wijzigen wat de aan/uit-knop doet als u wilt dat deze uw computer uitschakelt wanneer u erop drukt.

De beste manier om een laptop af te sluiten is via het besturingssysteem. U moet nog steeds alle geopende bestanden opslaan en sluiten, maar het wordt als veiliger beschouwd dan de computer met de aan/uit-knop uit te zetten. Om Windows 10 af te sluiten, gebruikt u de aan/uit-knop in het menu Start en kiest u Shut down

Image
Image

Dell-laptop gaat niet aan?

Dell raadt aan om een harde reset uit te voeren als de laptop niet wil opstarten in Windows. Nieuwe laptops zouden dit probleem niet moeten hebben, maar dit is wat u toch moet doen:

  1. Maak de stroomkabel los en verwijder de batterij.
  2. Ontkoppel alle randapparatuur, zoals flashdrives, USB-muizen, webcams, enz.
  3. Houd de aan/uit-knop 20 seconden ingedrukt om eventuele reststroom vrij te geven.
  4. Sluit de batterij en de voedingskabel opnieuw aan.
  5. Probeer de laptop opnieuw aan te zetten door op de aan/uit-knop te drukken.

Zie hoe u een computer repareert die niet kan worden ingeschakeld als u meer hulp nodig heeft.

Aanbevolen: