Hoe Google Chat te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Chat te gebruiken
Hoe Google Chat te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open de Google Chat-app of gebruik de chatsite van Google in een webbrowser.
  • Selecteer het contact dat u een bericht wilt sturen.
  • Typ uw bericht in het tekstveld en tik vervolgens op het pictogram Verzenden.

Google Chat is de nieuwe webberichtenservice van het bedrijf en een vervanging voor Google Hangouts. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Chat gebruikt.

Hoe Google Chat in te stellen

Google Chat instellen is net zo eenvoudig als inloggen op de service of app met uw Google-account. Hoewel er apps zijn voor Windows, macOS en ChromeOS, kunt u Google Chat in een webbrowser gebruiken zonder software te installeren. Het gebruik in een webbrowser is identiek aan de desktop-app.

Android- en iOS-gebruikers moeten de Google Chat-app downloaden van de Google Play Store of Apple App Store. Na installatie moeten gebruikers de app openen en inloggen met een Google-account.

Een bericht verzenden via Google Chat voor pc of Mac

Je kunt Google Chat gebruiken in een browser of de speciale app. De onderstaande stappen zijn van toepassing op zowel de web-app als de desktop-app op Windows, macOS, Linux en ChromeOS.

  1. Selecteer het + pictogram boven uw lijst met chatcontacten.

    Image
    Image
  2. Typ de naam of het Gmail-adres in van het contact dat je een bericht wilt sturen en selecteer het contact zodra ze verschijnen.

    Image
    Image
  3. Typ je bericht in de chatbox.
  4. Druk op Enter op je toetsenbord. U kunt ook het pictogram Verzenden selecteren met een muis of touchscreen.

    Image
    Image

Je kunt de bovenstaande stappen ook gebruiken om een groepsbericht te starten of een ruimte te maken. Nadat u het pictogram + hebt geselecteerd, kiest u Groepsgesprek starten of Ruimte maken in plaats van naar een contactpersoon te zoeken.

Google Chat heeft een chronologische geschiedenis van recente chatgesprekken in de linkerzijbalk van de app. Gebruik dit om snel een recent chatgesprek te openen.

Een bericht verzenden in Google Chat voor Android of iOS

De onderstaande stappen zijn van toepassing op de Google Chat-app op Android- en iOS-apparaten.

  1. Selecteer Nieuwe chat om een nieuw gesprek te starten.
  2. Zoek naar het contact dat je een bericht wilt sturen door hun naam of Gmail-adres te typen. Selecteer het contact wanneer ze verschijnen.
  3. Voer uw bericht in het tekstveld onder aan de chat in.
  4. Tik op Verzenden.

    Image
    Image
  5. De Google Chat-app voor Android en iOS geeft een lijst met recente contacten weer wanneer u de app opent. Tik op een zichtbaar contact om een eerder gesprek te hervatten.

Google Chat versus Google Hangouts

Google heeft in 2013 een webberichtenservice uitgebracht met de naam Hangouts. Hangouts ondersteunde een verscheidenheid aan webberichtenfuncties, plus videoconferenties, sms/mms-sms'en en zelfs telefoongesprekken (in sommige situaties). Hangouts is nu stopgezet.

Google Chat is een voortzetting van de webberichtenfuncties van Hangout. Je eerdere Hangouts-berichtgeschiedenis wordt automatisch weergegeven in Chat. Chat mist echter enkele functies, zoals videoconferenties, sms/mms-sms'en en telefoongesprekken, die wel werden ondersteund in Hangouts.

Wat zijn Spaces en waarin verschillen ze van Chat?

Google Chat ondersteunt twee vormen van berichten: directe berichten en Spaces.

Directe berichten zijn persoonlijke webberichten, vergelijkbaar met berichten-apps zoals iMessage of WeChat. Berichten worden alleen gedeeld met de contacten die u in het bericht opneemt.

Spaces werken meer als een chat- en productiviteitsservice zoals Slack of Microsoft Teams. Gebruikers kunnen deelnemen of verlaten zonder de geschiedenis van de weergegeven berichten te wijzigen. Spaces ondersteunt threaded-gesprekken, gedeelde bestanden en taken.

U kunt een Google Space starten door Ruimte maken te selecteren in plaats van naar een contact te zoeken. Je kunt ook Spaces bekijken, starten en eraan deelnemen door op het Spaces-pictogram (dat eruitziet als een groep mensen) onder aan de app te tikken.

FAQ

    Wat betekent inactief in Google Chat?

    Als je een oranje luchtbel naast iemands naam ziet, betekent dit dat deze persoon inactief is of minstens 5 minuten niet actief is geweest in Gmail of Google Chat.

    Hoe verwijder ik een Google Chatroom?

    Open de Google Chat Space die je wilt verwijderen. Selecteer bovenaan het venster naast de naam van de ruimte de pijl omlaag > Delete Space > Delete. Je kunt alleen Spaces verwijderen die je hebt gemaakt.

    Hoe chat ik in Google Documenten?

    Als je wilt chatten in Google Documenten, deel je het document met de persoon met wie je wilt samenwerken. Selecteer vervolgens Show Chat in de rechterbovenhoek (het lijkt op het silhouet van een persoon met een chatballon ernaast).

    Hoe zet ik geschiedenis uit in Google Chat?

    Tik bovenaan het chatgesprek op de pijl naar rechts om de gespreksopties te openen. Tik naast Geschiedenis op Uit.

Aanbevolen: