IOS 16 maakt het volgen van online bestellingen nog eenvoudiger

Inhoudsopgave:

IOS 16 maakt het volgen van online bestellingen nog eenvoudiger
IOS 16 maakt het volgen van online bestellingen nog eenvoudiger
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • iOS 16 plaatst automatisch bestellingen die zijn geplaatst met Apple Pay in de Wallet-app, klaar om te worden gevolgd.
  • Retailers moeten zijn aangemeld om de functie te ondersteunen, waaronder Shopify die al is bevestigd.
  • iOS 16 wordt naar verwachting in september uitgebracht.

Image
Image

Wanneer iOS 16 volgende maand uitkomt, voegt het een nieuwe functie toe die het gemakkelijker dan ooit maakt om online bestellingen te volgen. En als het werkt zoals bedoeld, heeft het de potentie om behoorlijk goed te zijn.

Voor het eerst aangekondigd door Apple tijdens het WWDC22-evenement in juni, voegt de nieuwe functie voor het volgen van bestellingen automatisch ondersteunde Apple Pay-bestellingen toe aan de Wallet-app, waardoor ze direct traceerbaar zijn. Het is de eerste keer dat Apple een dergelijke functionaliteit in zijn software heeft ingebouwd, en het zou kunnen betekenen dat veel mensen geen apps van derden meer uit de App Store hoeven te gebruiken als de acceptatie door retailers sterk genoeg is.

"Het volgen van bestellingen in de Wallet-app is een van de meest onderschatte iOS 16-functies", vertelde MacRumors senior nieuwsverslaggever Joe Rossignol aan Lifewire via een direct bericht. "Maar het zal beperkt zijn tot aankopen die zijn voltooid met Apple Pay, en het kan lang duren voordat de functie breed wordt ondersteund."

Een ste alth-hit in de maak

Apple heeft veel nieuwe functies en verbeteringen aangekondigd als onderdeel van de onthulling van iOS 16 op 6 juni, en de meeste kregen aanzienlijk meer aandacht dan het volgen van bestellingen. Maar in termen van verbetering van de kwaliteit van leven, zou het mogelijk een van de grootste kunnen zijn.

Bestelling volgen in de Wallet-app is een van de meest onderschatte iOS 16-functies

Dat is het meest waarschijnlijk het geval als je iemand bent die online bestellingen plaatst en Apple Pay gebruikt bij het afrekenen. De bewaarde informatie omvat het bestelnummer, het trackingnummer en de bestelde artikelen. Ook zie je wanneer de bestelling is afgeleverd. En omdat dit Apple is, worden al je bestellingen gesynchroniseerd via iCloud, zodat ze veilig en wel zijn als je ze in de toekomst nodig hebt.

Begin augustus werden de Shopify-, Narvar- en Route-platforms allemaal bevestigd voor de nieuwe functie voor het volgen van bestellingen van Apple, maar we kunnen verwachten dat die lijst aanzienlijk zal groeien. "Merken met bestaande partnerschappen met Apple zoals Nike, Hermès en Walgreens zouden een van de early adopters van de functie kunnen zijn", merkt Rossignol op.

Retailerondersteuning is essentieel

Het volgen van bestellingen in iOS 16 zal alleen nuttig zijn als voldoende retailers het ondersteunen. Apple-journalist Benjamin Mayo zegt dat hij hoopt dat "veel handelaren de functie overnemen", maar hij houdt zijn adem niet in dat het zal gebeuren.

Als iemand het kan laten gebeuren, is het Apple wel. Met honderden miljoenen compatibele iPhone-gebruikers over de hele wereld die allemaal bestellingen plaatsen met Apple Pay, is de kans groter dat retailers zich aanmelden om deel uit te maken van de nieuwe functie voor het volgen van bestellingen dan wanneer dit een kleinere onderneming was. Klanten kunnen integratie met iOS 16 gaan eisen, waardoor retailers die zich niet aanmelden in de kou blijven staan.

De alternatieven zijn zwakker dan ooit

De App Store staat vol met apps van derden waarmee mensen hun koeriersvolgnummers al kunnen invoeren en zien waar hun pakketten zijn, maar ze worden met de dag zwakker. Een voorbeeld hiervan is dat de Delivery-app, een bekende van de App Store, eerder dit jaar aankondigde dat koeriersondersteuning op zijn retour is.

"Het is waarschijnlijk dat in de loop van de tijd meer services in Leveringen de trackinginformatie niet langer rechtstreeks in de app zullen weergeven", zei ontwikkelaar Mike Piontek in april 2022. "Je zult de leveringsdatum, de kaartroute, of een van de details, en u ontvangt geen meldingen over wijzigingen in de status. U moet de knop 'Online bekijken' gebruiken om uw trackinginformatie op de website van de rederij te zien."

Image
Image

Hoewel de implementatie van Apple ook vergelijkbare links naar koerierswebsites biedt, hebben apps van derden niet langer het voordeel dat ze anders hadden kunnen opscheppen. Uiteindelijk is het altijd een winst dat gebruikers hun bestellingen kunnen volgen, maar concurrentie stimuleert innovatie. De apps van de App Store hebben geleid tot nieuwe iOS-functies en het is teleurstellend om te horen dat de apps voor het volgen van bestellingen het moeilijk hebben.

Het plaatsen van bestellingen met Apple Pay bij ondersteunde leveranciers betekent dat de meesten zullen genieten van de voordelen die Apple kan bieden via de Wallet-app. Voor alle anderen is het de website van de koerier of niets. Voorlopig tenminste.

Aanbevolen: