WhatsApp rolt nieuwe update uit: wat u moet weten

WhatsApp rolt nieuwe update uit: wat u moet weten
WhatsApp rolt nieuwe update uit: wat u moet weten
Anonim

Er zijn drie nieuwe belangrijke privacyopties toegevoegd aan WhatsApp, waardoor je meer controle hebt over wie je activiteit kan zien en wat ze kunnen delen.

WhatsApp breidt zijn privacyfuncties al geruime tijd gestaag uit met end-to-end-codering, authenticatie in twee stappen, enzovoort. Nu kunnen we dankzij de laatste update nog een paar opties aan de mix toevoegen.

Image
Image

Eerste is een manier om een groepschat te verlaten zonder de anderen hiervan op de hoogte te stellen. In plaats daarvan zien alleen de beheerders van de groepschat wanneer je weggaat. In theorie zou een functie als deze het minder duidelijk maken dat je weg bent, waardoor de kans wordt verkleind dat andere chatleden je later een bericht proberen te sturen om te vragen waarom je weg bent.

Je kunt ook bepalen wie je online status kan zien, met opties om deze voor iedereen open te houden, te beperken tot contacten of te allen tijde offline voor iedereen te lijken. Volgens Facebook kun je hierdoor door WhatsApp bladeren zonder je zorgen te maken dat iemand een gesprek probeert aan te knopen als je niet geïnteresseerd bent.

Image
Image

Ten slotte is het blokkeren van screenshots een nieuwe manier om View Once-berichten verder te beperken en te beschermen. Sommigen waren bezorgd over het feit dat ontvangers screenshots kunnen maken van het automatisch verwijderen van berichten, waardoor de beveiliging van die berichten onbruikbaar wordt. Indien toegevoegd, kan de optie om schermafbeeldingen van deze tijdelijke berichten uit te schakelen, ze weer nuttig maken. Gebruikers kunnen dit nog steeds omzeilen door een andere telefoon of camera te gebruiken om een foto te maken van het View Once-bericht, maar WhatsApp heeft daar geen controle over.

WhatsApp zal deze maand de opties uitrollen om groepschats te verlaten en te bepalen wie kan zien wanneer je online bent. De mogelijkheid om screenshots van View Once-berichten te blokkeren wordt getest en zal binnenkort worden uitgerold, volgens Meta.

Aanbevolen: