Hoe maak je een screenshot op LG-smartphones

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een screenshot op LG-smartphones
Hoe maak je een screenshot op LG-smartphones
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar het scherm dat je wilt vastleggen > houd Power en Volume-down tegelijkertijd ingedrukt.
  • Tik op Share om de schermafbeelding te delen via e-mail, sms of sociale media. Tik op Prullenbak om het screenshot te verwijderen.
  • Vind je schermafbeeldingen in de Galerij-app van LG of een andere app die is bedoeld om foto's te beheren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u schermafbeeldingen maakt op LG Android-smartphones. We laten je ook zien wat je daarna met de schermafbeelding kunt doen.

Hoe maak je een screenshot op een LG-telefoon

Een screenshot maken is eenvoudig op elke LG-smartphone. Dit zijn de stappen:

  1. Terwijl het scherm dat u wilt vastleggen wordt weergegeven, houdt u de knoppen Power en Volume-omlaag tegelijkertijd ingedrukt.
  2. Het scherm knippert na een moment, en je ziet een animatie van het scherm verkleinen met pictogrammen voor delen en prullenbak aan de zijkant.

    Image
    Image
  3. Tik op het Share-pictogram om een snelmenu voor delen te openen met een raster van apps waarmee u kunt delen, waaronder uw meest voorkomende sms-contacten, uw sociale media-apps en Google Drive. Tik op het Prullenbak icoon om de schermafbeelding van je telefoon te verwijderen.

    Als je geen apps voor sociale media, zoals Facebook, op je telefoon hebt staan, kun je de schermafbeelding niet rechtstreeks naar de site uploaden. U moet uw webbrowser openen, naar de site navigeren en vervolgens de schermafbeelding uploaden, net als elke andere foto.

Waar vind ik de screenshots die ik heb gemaakt?

De schermafbeelding zelf is te vinden in de galerij-app van LG of een andere app die je hebt aangewezen om je foto's te beheren. Afhankelijk van de app-instellingen, kan het ze sorteren in een map "screenshots", of ze gewoon in je algemene fotorol plaatsen. Controleer uw individuele app voor deze instellingen.

Als je een automatisch back-upsysteem hebt, worden je schermafbeeldingen daar ook opgeslagen. Als je ze niet meer nodig hebt, zorg er dan voor dat je ze regelmatig uit je back-upbestanden opruimt.

Bottom Line

Screenshots worden door apps over het algemeen behandeld als standaardfoto's, dus u kunt ze delen net zoals u dat met uw foto's doet. Ze zullen ook op die manier worden gezien door apps na te bewerken, dus als je een selfie-filter op je screenshot wilt gooien, voel je dan vrij. Wat betreft foto's waarbij je niet het hele scherm nodig hebt of wilt, gebruik dan een app voor het bewerken van foto's om onnodige delen van de afbeelding weg te snijden.

Waarom screenshots maken?

Screenshots kunnen om verschillende redenen nuttig zijn. Ze zijn vaak gewend om:

  • Documenteer iets op sociale media, sms of e-mail om naar een vriend te sturen zonder het uit te typen.
  • Maak een back-up van tijdelijke informatie of gegevens, zoals een coupon of een snelle notitie.
  • Neem een prestatie op in een spel.
  • Geef bewijs van een storing of fout in een app.

Het is een veelgebruikt hulpmiddel en elke keer dat je iemand je scherm wilt sms'en, moet je het gebruiken.

Dat gezegd hebbende, het is er een die je moet gebruiken met respect voor de privacy van anderen. Vooral met e-mail en sociale media zoals Snapchat, kun je onbedoeld inhoud delen die anderen liever niet hebben. Vermijd het documenteren van persoonlijke discussies of privémateriaal waarvan u vermoedt dat andere mensen dit niet willen delen.

Sommige apps staan je niet toe om schermafbeeldingen te maken om privacy-, veiligheids- of juridische redenen. Als een app geen schermafbeeldingen maakt, controleer dan de gebruikersovereenkomst op mogelijke problemen.

Aanbevolen: