ENCRYPTED File (What It Is & How to Open One)

Inhoudsopgave:

ENCRYPTED File (What It Is & How to Open One)
ENCRYPTED File (What It Is & How to Open One)
Anonim

Wat te weten

  • Een ENCRYPTED-bestand is een TopStudio-gecodeerd bestand.
  • Open er een met EasyCrypto.
  • Deze extensie wordt soms gebruikt door malware.

Dit artikel legt uit hoe je een bestand opent dat de ENCRYPTED-bestandsextensie gebruikt en wat je moet doen als je malware hebt die de naam van al je bestanden verandert om deze extensie te gebruiken.

Wat is een versleuteld bestand?

Een bestand met de. ENCRYPTED-bestandsextensie kan een TopStudio Encrypted-bestand worden genoemd. Elk programma dat een bestand versleutelt, kan echter ook deze bestandsextensie gebruiken, zoals EasyCrypto.

Wat de bestandsextensie normaal aangeeft, is dat het bestand is versleuteld. Soms kan een malware-infectie echter een aantal bestanden hernoemen naar bestanden met de ENCRYPTED-bestandsextensie. Hieronder vindt u meer informatie.

Image
Image

Bestanden die om privacyredenen zijn versleuteld, gebruiken niet noodzakelijk deze exacte bestandsextensie. Zie onderaan deze pagina voor meer informatie hierover.

Hoe een ENCRYPTED-bestand te openen

EasyCrypto is een programma dat versleutelde bestanden maakt. Wanneer dit het geval is, wordt de. ENCRYPTED-extensie toegevoegd aan het einde van de bestandsnaam. Verschillende andere programma's kunnen echter ook gegevens versleutelen, velen van hen gebruiken gewoon een andere methode om de versleutelde gegevens op te slaan.

VeraCrypt, bijvoorbeeld, is een programma voor volledige schijfcodering dat bestanden versleutelt op dezelfde manier als EasyCrypto, maar het gebruikt deze extensie niet. Als u bijvoorbeeld een flashstation met dat programma versleutelt, worden er geen. ENCRYPTED-bestanden gemaakt.

Een ander voorbeeld is de. FORTENC bestandsextensie die wordt gebruikt door een programma genaamd Fort. Dit zijn versleutelde bestanden, maar ze gebruiken aan het einde geen append. ENCRYPTED.

Heeft u een. ENCRYPTED-bestand waarvan u weet dat het niet door EasyCrypto wordt gebruikt? Als er een ander programma voor bestandscodering op uw computer is, probeer dan het menu File te gebruiken om het bestand te laden of te koppelen. Het is mogelijk dat het programma dat je al hebt, het programma is dat het bestand heeft gemaakt en dus ook het programma opent.

Een VERsleuteld bestand converteren

ENCRYPTED-bestanden die met EasyCrypto worden gebruikt, mogen niet naar een ander formaat worden geconverteerd, daarom biedt die software geen manier om er een te converteren.

Als je echter bestanden in het ENCRYPTED-bestand hebt dat je wilt converteren, decodeer ze dan eerst en gebruik er dan een gratis bestandsconverter op. Als het bijvoorbeeld vol staat met MP3's die u wilt converteren, decodeert u eerst de bestanden zodat ze niet langer gekoppeld zijn aan de ENCRYPTED-extensie en gebruikt u vervolgens een gratis audioconverter om ze naar WAV, M4R, enz. te converteren.

Herstel. ENCRYPTED-bestanden gemaakt door virussen

Als er veel. ENCRYPTED-bestanden op je computer staan, heb je geen idee hoe ze daar zijn gekomen, en geen van hen zal openen zoals zou moeten, je computer is waarschijnlijk geïnfecteerd met de Crypt0L0cker, Dr. Jumbo, of Crypren-ransomware.

Wat er gebeurt, is dat de malware een aantal bestanden versleutelt en vervolgens losgeld vasthoudt. Deze bestanden behouden normaal hun naam, maar hebben de. ENCRYPTED-extensie aan het einde toegevoegd, zoals imagefile.jpg.encrypted voor een JPG-bestand.

Soms proberen deze bestanden niet eens te openen wanneer u erop dubbelklikt of erop dubbelklikt. Anderen zullen een tekstbestand openen - hetzelfde bestand voor iedereen die u probeert - dat zoiets zegt als:

Al je gegevens waren versleuteld! Als u binnen 48 uur geen contact opneemt met dit e-mailadres, worden al uw gegevens gewist!

Ze laten je geloven dat de enige manier om je bestanden terug te krijgen is als je ervoor beta alt, maar dat is niet waar.

U kunt deze. ENCRYPTED-bestanden openen door de malware te verwijderen. We raden aan om te beginnen met het gratis Malwarebytes-programma. Als dat het virus niet verwijdert, gebruik dan de proefversie van HitmanPro om de computer te scannen op infecties.

Als geen van deze programma's de malware verwijdert en uw bestanden weer normaal maakt, raadpleeg dan Hoe u uw computer goed kunt scannen op virussen, Trojaanse paarden en andere malware voor meer hulp.

Sommige kwaadaardige programma's kopiëren uw bestanden, coderen de kopieën en verwijderen vervolgens de originelen, wat betekent dat alleen het verwijderen van het virus niet voldoende is om uw bestanden te herstellen. Mogelijk moet u een programma voor bestandsherstel gebruiken om het verwijderen van uw gegevens ongedaan te maken.

Andere versleutelde bestanden

Wanneer een bestand is versleuteld, betekent dit eenvoudigweg dat het is versleuteld om te voorkomen dat onbevoegden het kunnen zien. Dit kan op alles van toepassing zijn; je kunt je e-mail, specifieke bestanden en hele harde schijven versleutelen.

Voor individuele bestanden hangt de bestandsextensie die wordt gebruikt volledig af van de software die de codering heeft uitgevoerd. Sommige apps voegen geen bestandsextensie toe aan de bestandsnaam, maar andere doen dit wel zodat het gemakkelijker is om het te decoderen wanneer je besluit dat te doen.

AXX, KEY, CHA en EPM zijn enkele voorbeelden van bestandsextensies die verschillende programma's gebruiken om aan te geven dat het bestand is versleuteld. Zolang u de bijbehorende software op uw computer hebt geïnstalleerd, zal dubbelklikken op een van die bestanden het openen in het juiste programma en u de mogelijkheid geven om het bestand te decoderen.

Aanbevolen: