Hoe de slaapmodus op de iPhone uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de slaapmodus op de iPhone uit te schakelen
Hoe de slaapmodus op de iPhone uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Vanuit het vergrendelingsscherm: Tik op Sluiten, het bedpictogram en tik vervolgens op Sleep.
  • Je kunt ook het Control Center op je iPhone openen en daar Sleep tikken.
  • Op je Apple Watch, open het Control Center en tik op Sleep.

Dit artikel legt uit hoe je de slaapmodus op een iPhone uitschakelt, inclusief hoe je de slaapmodus uitschakelt vanaf het vergrendelscherm, uitschakelt vanaf een Apple Watch en hoe je deze volledig uitschakelt.

Hoe schakel ik de slaapmodus uit op mijn iPhone?

Slaapmodus is ontworpen om elke ochtend automatisch uit te schakelen op basis van de instellingen die u gebruikte toen u de slaapmodus voor het eerst instelde, maar u kunt deze ook handmatig uitschakelen vanaf uw iPhone of Apple Watch. U kunt het uitschakelen via het Control Center op uw telefoon of horloge, of rechtstreeks vanaf uw iPhone-vergrendelingsscherm. Dit is handig als u eerder dan normaal wakker bent geworden en niet wilt wachten om uw telefoon te gebruiken.

Je hoeft de slaapstand niet uit te schakelen als je je iPhone gewoon wilt gaan gebruiken, maar het alarm gaat af, indien ingesteld, zelfs als je de iPhone gebruikt.

Hier leest u hoe u de slaapmodus op een iPhone uitschakelt:

  1. Tik op het vergrendelscherm van je iPhone op Sluiten.
  2. Tik op het bed-pictogram.
  3. Voer uw PIN in als daarom wordt gevraagd.

    Image
    Image
  4. Tik op Slaap.
  5. Slaapmodus wordt onmiddellijk uitgeschakeld.

    Image
    Image

De slaapmodus uitschakelen vanuit het controlecentrum

Je kunt de slaapmodus ook uitschakelen via het Control Center. Zo doe je dat:

Je kunt deze methode ook gebruiken op je Apple Watch.

  1. Open het Control Center.

    Veeg op iPhone X en nieuwer vanaf de rechterbovenhoek van het scherm omlaag. Veeg op iPhone SE, iPhone 8 en eerder en Apple Watch omhoog vanaf de onderkant.

  2. Tik op Slaap.
  3. Als het slaappictogram verandert in Focus, is de slaapmodus uitgeschakeld.

    Image
    Image

Hoe de slaapmodus op een iPhone uit te schakelen

De slaapstand handmatig uitschakelen is handig als je af en toe vroeg wakker wordt, maar het is geen goede oplossing als je hebt besloten dat je de slaapstand niet meer wilt gebruiken. Als je helemaal klaar bent met de slaapstand, of als je hem gewoon een tijdje niet meer wilt gebruiken, kun je hem uitschakelen in de Gezondheid-app. Als u later van gedachten verandert, kunt u altijd terugkeren naar de Gezondheid-app en deze weer inschakelen.

Hier leest u hoe u de slaapmodus op uw iPhone kunt uitschakelen:

  1. Open de Gezondheid app.
  2. Tik op Browse in de rechter benedenhoek.
  3. Tik op Slaap.
  4. Tik op Volledig schema en opties.

    Image
    Image
  5. Tik op de Slaapschema schakelaar.
  6. Slaapmodus wordt niet langer automatisch ingeschakeld.

    Image
    Image

    Je kunt terugkeren naar dit scherm en nogmaals op de schakelaar tikken om de slaapmodus op elk gewenst moment weer in te schakelen.

Wat is de slaapmodus op de iPhone?

Slaapmodus is een focusoptie die eerdere opties zoals de bedtijdmodus verving. Het is een van de vele focusopties die ook Do Not Disturb en Work omvatten. Het is vergelijkbaar met de modus Niet storen, maar het dimt ook het scherm en voorkomt dat meldingen op het vergrendelscherm verschijnen.

Het belangrijkste doel van de slaapmodus is om afleiding te voorkomen terwijl je slaapt, en het kan je ook helpen te ontspannen en je klaar te maken om naar bed te gaan met de optionele instelling Wind Down die de slaapmodus een beetje vroeg inschakelt en de toegang beperkt voor de meeste van uw apps. Je kunt kiezen welke apps zijn toegestaan tijdens de Wind Down-periode, maar het idee is om de toegang te blokkeren tot alle apps die ervoor kunnen zorgen dat je je iPhone blijft gebruiken.

FAQ

    Hoe verander ik de slaapmodus op een iPhone?

    Om je slaapschema aan te passen zonder de Slaapmodus uit te schakelen, gebruik je de Gezondheid-app. Ga naar Browse > Sleep > Volledig schema en opties Hier kunt u het schema van de functie wijzigen door te selecteren Bewerken Je kunt ook je slaapdoel bijwerken (het aantal uren dat je hoopt te krijgen elke nacht dat de slaapmodus actief is) en hoe lang voor je naar bed gaat de afbouwwaarschuwing zal plaatsvinden.

    Hoe zet ik mijn telefoon in de slaapstand?

    Om de slaapmodus handmatig te activeren, opent u het Control Center op uw iPhone. Selecteer de knop Focus en tik vervolgens op Sleep.

Aanbevolen: