De beste romantische films op Netflix nu (augustus 2022)

Inhoudsopgave:

De beste romantische films op Netflix nu (augustus 2022)
De beste romantische films op Netflix nu (augustus 2022)
Anonim

Jij en Netflix hadden je meet-cute al lang geleden, dus waarom zou je niet achterover leunen met een romantische film of drie? Van romcoms tot historische stukken, we hebben de beste romantische films op Netflix nu geordend in een handige lijst, zodat je meer tijd kunt besteden aan kijken en minder tijd aan zoeken.

Resort to Love (2021): Beste gezinsvriendelijke Rom-Com

Image
Image

IMDb-beoordeling: 5.7/10

Genre: Komedie, Romantiek

Met in de hoofdrol: Christina Milian, Tymberlee Hill, Kayne Lee Harrison

Directeur: Steven K. Tsuchida

Beoordeling van bewegende beelden: PG

Duurtijd: 1 uur, 41 minuten

Terwijl ze probeert haar ploeterende muziekcarrière te redden, neemt Erica (Christina Milian) een baan aan als bruiloftszangeres in een chic resort. In het begin lijkt het een geweldig optreden, totdat ze ontdekt dat de bruidegom haar ex-verloofde Jason (Jay Pharoah) is.

Resort to Love is een standaard Netflix-film, wat betekent dat het goed geacteerd, goed geregisseerd en over het algemeen goed geproduceerd is. De plot is een beetje voorspelbaar, maar als je op zoek bent naar een leuke romcom om met je gezin te kijken, dan is Resort to Love een veilige gok.

I Lost My Body (2019): meest surrealistische geanimeerde liefdesverhaal

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.6/10

Genre: Animatie, Drama, Fantasie

Met in de hoofdrol: Hakim Faris, Victoire Du Bois, Patrick d'Assumçao

Directeur: Jérémy Clapin

Beoordeling van bewegende beelden: TV-MA

Duurtijd: 1 uur, 21 minuten

I Lost My Body, of J'ai perdu mon corps in het Frans, is een surrealistische animatiefilm over een hand op zoek naar een lichaam. De hand is van Naoufel (Hakim Faris), een jonge immigrant die hopeloos verliefd is op een vrouw genaamd Gabrielle (Victoire Du Bois), hoewel de twee elkaar nooit hebben ontmoet.

I Lost My Body is zeker geen traditioneel liefdesverhaal. In plaats daarvan verkent het thema's als verlangen, verlies en isolement. De film debuteerde onder internationale lof van critici en verdiende zelfs een Academy Award-nominatie voor beste animatiefilm.

Love Hard (2021): vreemdste online datingervaring

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.3/10

Genre: Komedie, Romantiek

Met in de hoofdrol: Nina Dobrev, Jimmy O. Yang, Darren Barnet

Directeur: Hernan Jimenez

Beoordeling van bewegende beelden: TV-MA

Duurtijd: 1 uur, 44 minuten

Natalie (Nina Dobrev) denkt dat ze de man van haar dromen heeft ontmoet, maar in plaats daarvan is ze overgehaald om door het land te vliegen om een absolute vreemdeling te ontmoeten. Om verlegenheid te voorkomen, doet ze alsof er niets aan de hand is. Waar gaat dit heen?

Zoals bij de meeste vakantie-romcoms, waren critici grotendeels onverschillig voor Love Hard, maar fans van het genre waren vrolijk tevreden. Het is een beetje anders, maar het raakt de juiste hartverwarmende tonen.

Five Feet Apart (2019): Sweetest Social Distancing Love Story

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.2/10

Genre: Romantiek, Drama

Met in de hoofdrol: Haley Lu Richardson, Cole Sprouse, Moises Arias

Directeur: Justin Baldoni

TV Rating: PG-13

Duurtijd: 1 uur, 56 minuten

In deze actuele tienerroman moeten de jonge cystic fibrosis-patiënten Stella (Haley Lu Richardson) en Will (Cole Sprouse) hun ontluikende relatie binnen de beperkingen van een ziekenhuis zien te navigeren. Naarmate ze emotioneel dichter bij elkaar komen, wordt het moeilijker om hun handen van elkaar af te houden.

Five Feet Apart kwam maanden voor de COVID-19-pandemie uit, en het lijkt nu vreemd vooruitziend omdat we allemaal gewend zijn geraakt om afstand te houden. Het verhaal is nog steeds uniek, maar heeft nu een universele weerklank.

Rebecca (2020): Beste remake van een Alfred Hitchcock-klassieker

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.0/10

Genre: Drama, Mysterie, Romantiek

Starring: Lily James, Armie Hammer, Kristin Scott Thomas

Director: Ben Wheatley

Beoordeling van bewegende beelden: PG-13

Duurtijd: 2 uur, 1 minuut

Maxim de Winter (Armie Hammer) is nooit helemaal hersteld van het verlies van zijn eerste vrouw, Rebecca, maar dat weerhoudt hem er niet van om na een weekendafspraak met een andere vrouw te trouwen. De nieuwe mevrouw de Winter (Lily James) krijgt al snel spijt van hun huwelijk als ze zich realiseert dat Rebecca nog steeds rondwaart in haar nieuwe huis.

In de ogen van filmcritici kon de remake onmogelijk concurreren met het origineel van Hitchcock. Toch is deze versie misschien beter verteerbaar voor een modern publiek. Als je van Rebecca houdt, bekijk dan zeker de originele film, evenals de roman uit 1938 waarop deze is gebaseerd.

Loving (2016): Beste historische romantische drama over burgerrechten

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.0/10

Genre: Biografie, Drama, Romantiek

Met in de hoofdrol: Ruth Negga, Joel Edgerton, Will D alton

Directeur: Jeff Nichols

Beoordeling van bewegende beelden: PG-13

Duurtijd: 2 uur, 3 minuten

In 1958 was het huwelijk tussen verschillende rassen illegaal in Virginia, dus maakten Richard Loving en Mildred Jeter een roadtrip naar Washington, D. C. om te trouwen. Bij thuiskomst werd het paar gearresteerd en gedwongen te kiezen tussen het uitzitten van de gevangenis of het verlaten van de staat. Hun zaak ging helemaal naar het Amerikaanse Hooggerechtshof, dat uiteindelijk de anti-rassenvermenging in het hele land verwierp.

Hoewel het op veel punten schokkend is om naar te kijken, zou liefhebben essentieel moeten zijn voor elke Amerikaan, omdat het ons eraan herinnert dat de vrijheden die we als vanzelfsprekend beschouwen niet zonder slag of stoot werden veiliggesteld. Het heeft een happy end, dus de beloning is het waard als je door de droevige momenten heen kunt komen.

Layla Majnun (2021): Een moderne kijk op een klassiek liefdesverhaal

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.0/10

Genre: Drama, Romantiek

Starring: Acha Septriasa, Reza Rahadian, Baim Wong

Directeur: Monty Tiwa

TV Rating: TV-14

Duurtijd: 1 uur, 59 minuten

Tijdens het lesgeven in het buitenland ontmoet Layla (Acha Septriasa) Samir (Reza Rahadian), die een grote fan is van haar schrijven. De twee worden verliefd, maar er is alleen één probleem: Layla heeft al een gearrangeerd huwelijk in haar thuisland Indonesië.

Layla Majnun is gebaseerd op het Arabische gedicht 'Layla en Majnun'. Het is een klassiek verhaal over verboden romantiek dat in alle culturen te vinden is. De cast doet fenomenaal werk om oude stijlfiguren nieuw leven in te blazen.

Sweet & Sour (2021): Leukste Koreaanse Rom-Com voor tieners

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.7/10

Genre: Komedie, Romantiek

Starring: Krystal Jung, Jang Ki-Yong, Chae Soo-bin

Director: Kae-Byeok Lee

TV Rating: TV-14

Duurtijd: 1 uur, 41 minuten

Zoals veel jonge stellen genieten Jang Hyeok (Jang Ki-Yong) en Jung Da-Eun (Chae Soo-Bin) van een idyllische romance totdat ze carrière moeten maken en volwassen moeten worden. Naast de stress van het werk, moet Jung Da-Eun zich ook zorgen maken over de concurrentie met Jang Hyeoks collega Han Bo-Yeong (Krystal Jung).

Onder de oppervlakte is Sweet & Sour een kritiek op de hedendaagse samenleving en de druk die het legt op relaties. Het is in de eerste plaats een zeer traditionele Koreaanse romantische komedie, gericht op een jonger publiek.

He's All That (2021): schattigste remake van een tienerklassieker

Image
Image

IMDb-beoordeling: 4.3/10

Genre: Drama, Komedie, Familie

Met in de hoofdrol: Addison Rae, Tanner Buchanan, Madison Pettis

Directeur: Mark Waters

Beoordeling van bewegende beelden: TV-14

Duurtijd: 1 uur, 28 minuten

Tanner Buchanan van Kobra Kai-faam schittert in deze remake van de geliefde tiener-rom-com She's All That. In een omgekeerde volgorde van de oorspronkelijke plot, wordt het populaire meisje Padgett (Addison Rae) uitgedaagd om een introverte jongen genaamd Cameron (Buchanan) in de koning van het bal te veranderen. Het experiment verloopt verrassend goed totdat Cameron Padgetts ware bedoelingen ontdekt.

Zolang je in He's All That niets origineels verwacht, zul je waarschijnlijk niet teleurgesteld zijn. Het is een typische tienerfilm die vasthoudt aan de originele formule, die al behoorlijk succesvol was.

All the Bright Places (2020): beste romantische tienerfilm

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.5/10

Genre: Drama, Romantiek

Starring: Elle Fanning, Justice Smith, Alexandra Shipp

Directeur: Brett Haley

Beoordeling van bewegende beelden: TV-MA

Duurtijd: 1 uur, 47 minuten

Tijdens het joggen ziet Theodore (Justice Smith) Violet (Elle Fanning) schijnbaar op het punt staan van een brug te springen. Nadat Theodore haar van de richel heeft weggepraat, hoort ze dat Violets zus is omgekomen bij een auto-ongeluk op dezelfde brug. Terwijl Violet zich openstelt, vormen de twee een diepe band, maar Theodore houdt zijn eigen geheimen achter.

All the Bright Places onderzoekt adequaat de complexiteit van de geestelijke gezondheid van tieners. Het is echter mogelijk niet geschikt voor iemand die momenteel psychische problemen heeft. Hoewel de film over een tienerroman gaat, is hij niet bedoeld voor een jonger publiek.

Violet Evergarden: The Movie (2020)–Mooiste Sci-Fi Anime Robot Romance

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.3/10

Genre: Animatie, Drama, Fantasie

Starring: Yui Ishikawa, Daisuke Namikawa, Takehito Koyasu

Director: Taichi Ishidate

Beoordeling van bewegende beelden: TV-PG

Duurtijd: 2 uur, 20 minuten

Violet Evergarden is geboren om te vechten, dus in een tijd van vrede is ze zonder doel achtergelaten. Terwijl de wereld geneest van de oorlogswonden, zoekt Violet wanhopig naar majoor Gilbert Bougainvillea, de enige persoon die haar ooit heeft gezegd: "Ik hou van je."

Je kunt de animatieserie Violet Evergarden ook bekijken op Netflix. In feite gaat de film verder waar de show ophoudt, dus misschien wil je eerst de serie binge. Het zijn maar 13 afleveringen.

Ophelia (2018): Beste feministische re-imaging van Hamlet

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.6/10

Genre: Drama, Romantiek, Thriller

Met in de hoofdrol: Daisy Ridley, Mia Quiney, Calum O'Rourke

Directeur: Claire McCarthy

Beoordeling van bewegende beelden: PG-13

Duurtijd: 1 uur, 46 minuten

In Ophelia wordt het meesterwerk van Shakespeare opnieuw verteld door de ogen van Hamlets liefdesbelang. Als dienaar van koningin Gertrude (Naomi Watts), begint Ophelia (Daisy Ridley) een rendez-vous met de knappe prins terwijl politieke onrust de koninklijke familie en heel Denemarken verwoest.

Ophelia dwa alt behoorlijk ver af van het bronmateriaal van Shakespeare, maar als je bedenkt hoeveel bewerkingen van "Hamlet" er al zijn, is een nieuwe kijk welkom. Zelfs als je niet van elke wending van het verhaal houdt, zul je gegrepen worden door de verbluffende decors en kostuums.

After We Fell (2021): Meest intense conclusie van een romantische trilogie

Image
Image

IMDb-beoordeling: 4.7/10

Genre: Drama, Romantiek

Met in de hoofdrol: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Louise Lombard

Directeur: Castille Landon

Beoordeling van bewegende beelden: R

Duurtijd: 1 uur, 38 minuten

Tessa (Josephine Langford) is klaar voor een nieuw begin in Seattle, maar het drama met haar vriend Hardin (Hero Fiennes-Tiffin) bereikt een hoogtepunt wanneer een familiegeheim aan het licht komt. Is het tijd om hun eigen weg te gaan?

After We Fell is een vervolg op After and After We Collided, die ook op Netflix te zien is. Bekende gezichten uit de vorige films keren terug, wat een passend einde geeft aan de trilogie.

The Kissing Booth 3 (2021): Hottest Summer Break Rom-Com

Image
Image

IMDb-beoordeling: 5.0/10

Genre: Komedie, Romantiek

Starring: Joey King, Joel Courtney, Jacob Elordi

Directeur: Vince Marcello

TV Rating: TV-14

Duurtijd: 1 uur, 52 minuten

De Kissing Booth-filmserie werd een hit op Netflix door een beproefde formule te volgen: het draait allemaal om tienerromantiek en de uitdagingen van het opgroeien. Als je er een hebt gezien, heb je ze allemaal gezien. Dat gezegd hebbende, als je een fan bent van de eerste twee films, is The Kissing Booth 3 echt iets voor jou.

Elle (Joey King) en Noah (Jacob Elordi) zijn op weg naar de universiteit, maar ze hebben nog een laatste zomervakantie om met hun vrienden van te genieten. Terwijl de emoties hoog oplopen, neemt ook de romantische spanning toe. Ondanks de suggestieve titel is The Kissing Booth 3 tam genoeg voor jonge tieners.

Aanbevolen: