De beste films op Apple TV&43; Op dit moment (augustus 2022)

Inhoudsopgave:

De beste films op Apple TV&43; Op dit moment (augustus 2022)
De beste films op Apple TV&43; Op dit moment (augustus 2022)
Anonim

Apple TV+ heeft niet de duizenden films die Netflix, Hulu of HBO Max biedt. Maar het heeft wel een geweldige selectie van hoogwaardige films van grote talenten en grote sterren. Of je nu een boeiend drama, een tot nadenken stemmende documentaire of iets voor de kinderen wilt, dit zijn de beste films op het Apple TV+ streamingplatform.

Luck (2022): een geanimeerd Apple-origineel voor het hele gezin

Image
Image

IMDb-beoordeling: TBD

Met in de hoofdrol: Eva Noblezada, Simon Pegg, Jane Fonda

Directeur: Peggy Holmes

Beoordeling: TV-G

Duurtijd: 1 uur, 37 minuten

Heb je ooit het gevoel gehad dat je het meeste geluk van de wereld hebt? Nou, dat doe je niet. Sam Greenfield (Eva Noblezada) is eigenlijk het meest ongelukkige meisje ter wereld, maar haar fortuin begint te keren wanneer ze een magische kat ontmoet die Bob (Simon Pegg) heet.

Apple TV+ heeft veel kindvriendelijke inhoud, maar er zijn niet veel films voor gezinnen, dus Luck is een welkome aanvulling op het platform. Geluk is een origineel van Apple, dus je zult het niet vinden op Disney Plus of een andere streamingdienst.

Billie Eilish: The World's A Little Blurry (2021)-The Singer's Coming-of-Age Story

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.9/10

Starring: Billie Eilish

Directeur: R. J. Bestek

Beoordeling: R

Runtime: 2 uur, 20 minuten

Billie Eilish is een van de populairste nieuwe sterren in de muziekwereld en nu heeft ze haar eigen documentaire op Apple TV. The World's a Little Blurry beschrijft de opkomst van de tiener singer-songwriter van een normale 17-jarige tot een begrip, terwijl ze haar debuutalbum 'When We All Fall Asleep, Where Do We Go?' opnam en uitbracht. Hoe is het voor een tiener om onderweg te leven, op te treden in wereldwijde tournees en hitlijsten op te nemen met haar familie? Deze film probeert deze vragen en meer te beantwoorden.

Finch (2021): Een man, een hond en een robot maken een roadtrip

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.9/10

Met in de hoofdrol: Tom Hanks, Caleb Landry Jones

Directeur: Miguel Sapochnik

Beoordeling: PG-13

Runtime: 1 uur, 55 minuten

Finch (Tom Hanks) is een robotica-ingenieur in een post-apocalyptische wereld. Hij woont al jaren in een ondergrondse bunker met zijn hond Goodyear en werkt aan een robot genaamd Jeff. Maar als hij er zeker van wil zijn dat er voor Goodyear wordt gezorgd nadat hij weg is, gaat Finch op een roadtrip door de woestenij van het Amerikaanse Westen. Het is een ongewone premisse, maar Hanks is altijd kijkbaar en de film belooft wat hart en humor te bevatten.

Cha Cha Real Smooth (2022): Een ontroerend liefdesverhaal

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.0/10

Starring: Cooper Raiff, Dakota Johnson, Evan Assante

Directeur: Cooper Raiff

Beoordeling: R

Runtime: 1 uur, 47 minuten

Terwijl zijn vriendin in het buitenland studeert, krijgt Andrew (Cooper Raiff) een baan als feeststarter voor lokale bar mitswa's. Onverwacht vormt hij een band met de moeder van een autistisch kind dat onder de indruk is van Andrews vermogen om iedereen aan het dansen te krijgen.

Niet echt een rom-com, Cha Cha Real Smooth zal je waarschijnlijk aan het lachen en huilen maken. De film werd gelijktijdig uitgebracht in de bioscoop en op Apple TV+.

CODA (2021): een familiefilm over het nastreven van je dromen

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.2/10

Met in de hoofdrol: Emilia Jones, Troy Kotsur, Marlee Matlin

Directeur: Sian Heder

Beoordeling: PG-13

Runtime: 1 uur, 51 minuten

Dit origineel van Apple is het verhaal van de 17-jarige Ruby (Emilia Jones), het enige horende lid van een dove familie, of een "CODA" (kind van dove volwassenen). Ze dient als tolk voor haar familie tijdens het werken op hun worstelende vissersboot. Maar wanneer ze zich aansluit bij het middelbare schoolkoor en een passie voor muziek ontwikkelt, worstelt ze tussen haar dromen najagen en zich verplicht voelen om voor haar gezin te zorgen.

The Tragedy of Macbeth (2022): Joel Cohen's kijk op Shakespeare's gedoemde Schotse koning

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.7/10

Met in de hoofdrol: Denzel Washington, Frances McDormand, Alex Hassell

Directeur: Joel Cohen

Beoordeling: R

Runtime: 1 uur, 45 minuten

Veel regisseurs hebben hun eigen draai gegeven aan Shakespeare, maar deze Macbeth-bewerking van Joel Cohen belooft een interessante bewerking te worden. Denzel Washington speelt de titulaire Schotse koning die gedoemd is door zijn eigen waanzin en ambitie, terwijl Frances McDormand zijn moorddadige vrouw speelt.

Wolfwalkers (2020): een prachtige geanimeerde fantasiefilm

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.1/10

Starring: Honor Kneafsey, Eva Whittaker, Sean Bean

Director: Tomm Moore, Ross Stewart

Beoordeling: PG

Runtime: 1 uur, 43 minuten

Wolfwalkers is een mooie geanimeerde avonturenfilm over een meisje en haar vader gestuurd om alle wolven uit te roeien uit het bos rond het Ierse dorp Kilkenny. Maar er is meer dan een beetje magie in die bossen en die wolven. De film heeft een weelderige visuele stijl, sterke stemuitvoeringen en een grote hoop Ierse folklore. Het is goed om met het hele gezin naar te kijken.

Wie ben jij, Charlie Brown? (2021): Onderzoek naar een blijvend stukje popcultuur

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.3/10

Met in de hoofdrol: Lupita Nyong'o, Drew Barrymore, Al Roker, Kevin Smith

Directeur: Michael Bonfiglio

Beoordeling: TV-G

Runtime: 54 minuten

Wie ben jij, Charlie Brown? onderzoekt de betekenis van de popcultuur en de blijvende populariteit van het Peanuts-stripverhaal en de man die het heeft gemaakt, cartoonist Charles Schulz. Verteld door actrice Lupita Nyong'o (Black Panther, Us), interviewt het de weduwe van Charles Schulz, Jean, samen met beroemdheden als Drew Barrymore, Al Roker, Kevin Smith en meer. De documentaire bevat ook een geheel nieuw geanimeerd verhaal over Charlie Brown, die op zoek is naar zichzelf.

It's the Small Things, Charlie Brown (2022): Beste nieuwe originele Charlie Brown Special

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.9/10

Starring: Hattie Kragten, Rob Tinkler, Jacob Soley

Directeur: Raymond S. Persi

Beoordeling van bewegende beelden: TV-G

Duurtijd: 38 minuten

In deze Earth Day-special moet de Peanuts-bende een bloem redden die op het honkbalveld is ontsproten voordat deze tijdens de grote wedstrijd wordt vertrapt.

Apple TV+ heeft talloze exclusieve Charlie Brown- en Snoopy-tekenfilms die geschikt zijn voor alle leeftijden. Als een toegevoegde bonus heeft deze een positieve milieuboodschap.

Cherry (2021): een duister verhaal over PTSS en drugsverslaving

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.6/10

Met in de hoofdrol: Tom Holland, Ciara Bravo, Jack Reynor

Directeur: Anthony Russo, Joe Russo

Beoordeling: R

Runtime: 2 uur, 20 minuten

Gebaseerd op de bestseller van Nico Walker, schittert Tom Holland als een rechteloze voormalige dierenarts die zich tot bankoverval wendt om zijn drugsverslaving te financieren. Na thuiskomst van de oorlog in Irak, lijdt Cherry aan PTSS en komt ze terecht bij een stel verdorven buitenbeentjes. Het enige goede in zijn leven is zijn relatie met Emily (Ciara Bravo). Holland kan zijn acteerspieren strekken en verder gaan dan Spider-Man.

Come From Away (2021): Beste voor Broadway-fans

Image
Image

IMDb-beoordeling: 9.4/10

Met in de hoofdrol: Petrina Bromley, Jenn Colella, De'Lon Grant

Directeur: Christopher Ashley

Beoordeling: TV-14

Runtime: 1 uur, 40 minuten

Gefilmd in het Gerald Schoenfeld Theatre in New York City voor een publiek van 9/11-overlevenden en eerstelijnswerkers, is deze bekroonde Broadway-musical het verhaal van 7.000 mensen die zijn gestrand in een klein stadje nadat de vluchten op 11 september 2001 aan de grond zijn gehouden. De stedelingen verwelkomen hen allemaal terwijl ze worstelen om de gebeurtenissen van de dag te verwerken en nieuwe hoop te vinden in een buitengewone situatie.

Palmer (2021): Een drama over familie en het oppakken van de stukjes

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.3/10

Starring: Justin Timberlake, Ryder Allen, June Squibb

Directeur: Fisher Stevens

Beoordeling: R

Runtime: 1 uur, 50 minuten

Palmer is het verhaal van een universiteitsvoetballer (Justin Timberlake) die terugkeert naar zijn geboortestad om een nieuw leven te beginnen na een tijd in de gevangenis te hebben doorgebracht. Daar komt hij in contact met een jonge jongen (Ryder Allen) die door zijn moeder in de steek is gelaten. Samen kunnen ze misschien de stukjes van hun gebroken leven weer in elkaar zetten, als Palmers verleden niet in de weg staat.

Het jaar waarin de aarde veranderde (2021): een positieve draai geven aan de Covid-19-pandemie

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.5/10

Starring: David Attenborough

Directeur: Tom Beard

Beoordeling: TV-PG

Runtime: 48 minuten

Deze documentaire special, verteld door David Attenborough, werpt een blik op enkele van de meer opbeurende verhalen die uit 2020 zullen komen. Toen de hele wereld op slot ging terwijl het Covid-19-virus ziek maakte en miljoenen doodde, had het een positieve effect op het milieu. Walvissen keerden terug naar Glacier Bay, capibara's verschenen in buitenwijken van Zuid-Amerika en meer. De documentaire vertelt hoe kleine veranderingen in menselijk gedrag, zoals een paar dagen per jaar geen cruises maken of stranden sluiten, een drastische impact kunnen hebben op de natuur en biedt een blauwdruk voor hoe we in de toekomst harmonieuzer kunnen leven met onze omgeving.

Beastie Boys Story (2020): Beste niet-wereldschokkende hiphop-tijdcapsule

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.8/10

Met in de hoofdrol: Mike D, Adam Horovitz

Directeur: Spike Jonze

Beoordeling: TV-MA

Runtime: 1 uur, 59 minuten

Hiphophoofden kunnen het zich niet veroorloven om deze carrière-omspannende terugblik op de baanbrekende groep, de Beastie Boys, niet te missen. Vanaf het begin van de groep, bijna 40 jaar geleden, via hun doorbraak vroege albums, hun heruitvinding uit de jaren 90, tot de dood van mede-oprichter Adam "MCA" Yauch in 2012, deze documentaire omvat het hele gamma.

Geregisseerd door Spike Jonze - die ook de iconische muziekvideo "Sabotage" van de band regisseerde, samen met indie-filmhits als Her, Adaptation en Being John Malkovich - de film brengt misschien geen nieuws of biedt belangrijke inzichten, maar het is nog steeds een geweldige tijdcapsule voor oude fans en nieuwe bekeerlingen.

Boys State (2020): beste onderzoek naar hoe bestuur er in de toekomst uit zou kunnen zien

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.7/10

Starring: Ben Feinstein, Steven Garza, Robert MacDougall

Director: Amanda McBaine, Jesse Moss

Beoordeling: PG-13

Runtime: 1 uur, 49 minuten

Deze bekroonde documentaire (die de Grand Jury Prize voor documentaires won op Sundance 2020) is extra relevant in de nasleep van de Amerikaanse presidentsverkiezingen en een hernieuwde focus op democratie en bestuur wereldwijd.

Boys State vertelt de reis van meer dan 1.000 tieners die het gelijknamige jaarlijkse evenement bijwonen, waarin ze een regering ontwerpen. Dit proces omvat alles wat je zou verwachten, inclusief het creëren van partijen, het voeren van campagnes en alle rommel en lelijkheid die met politiek gepaard kunnen gaan - dit alles maakt het een belangrijke kijk op hoe we onszelf besturen en hoe dat eruit zou kunnen zien in de toekomst.

Swan Song (2021): een sciencefictionfilm over verdriet

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.3/10

Starring: Mahershala Ali, Naomie Harris, Glenn Close

Directeur: Benjamin Cleary

Beoordeling: R

Runtime: 1 uur, 56 minuten

Swan Song is een tranentrekker van een film met in de hoofdrol Mahershala Ali als Cameron, een echtgenoot en vader bij wie een terminale ziekte is vastgesteld. Zijn dokter (Glenn Close) stelt hem een intrigerende oplossing voor: zichzelf vervangen door een kloon. Hoe ver gaat Cameron om zijn familie te beschermen tegen verdriet?

The Banker (2020): Beste drama met een sociaal geweten

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.3/10

Met in de hoofdrol: Anthony Mackie, Samuel L. Jackson, Nicholas Hoult

Directeur: George Nolfi

Beoordeling: PG-13

Runtime: 2 uur

De première van deze film, die is gebaseerd op ware gebeurtenissen, werd ontsierd door beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen een coproducent, maar dat mag niet afdoen aan zijn kracht.

The Banker vertelt het waargebeurde verhaal van een paar zwarte vastgoedondernemers in Los Angeles en Texas in de jaren vijftig. Het paar wordt geconfronteerd met uitdagingen als gevolg van racisme en rekruteert een blanke man om zich voor te doen als het hoofd van hun bedrijf. Het trio koopt eigendommen en integreert buurten, waarbij ze racisme bestrijden, totdat een verdachte directeur en misstappen van de blanke partner het bedrijf ten val brengen.

The Elephant Queen (2018): Beste natuurdocumentaire over een kudde olifanten

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.8/10

Starring: Sadoc Vazkez, Chiwetel Ejiofor, Sadoc Vazquez

Director: Mark Deeble, Victoria Stone

Beoordeling: PG

Runtime: 1 uur, 36 minuten

In de voetsporen van natuurdocumentaires zoals March of the Penguins, volgt deze bekroonde film de reis van een kudde olifanten die door droogte is ontheemd.

De film, verteld door Chiwetel Ejiofor, werd geprezen om zijn genuanceerde en gevoelige uitstraling, de natuur, de gemeenschap en het gezin. The Elephant Queen is geschikt voor kijkers van alle leeftijden en vertelt een complex, lonend verhaal.

The Velvet Underground (2021): Documentatie van een van Rock 'N' Roll's meest invloedrijke bands

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.3/10

Starring: Mary Woronov, Lou Reed, Johnathan Richman

Directeur: Todd Haynes

Beoordeling: R

Runtime: 1 uur, 50 minuten

Hoewel ze tijdens het hoogtepunt van hun carrière in de jaren '60 en '70 commercieel niet succesvol waren, wordt The Velvet Underground nu beschouwd als een van de meest invloedrijke rockbands aller tijden. Deze nieuwe documentaire brengt de opkomst van de band in kaart en combineert diepte-interviews met nooit eerder vertoonde optredens en wat experimentele kunst. Het is zowel duister als eerbiedig, en een waardig vervolg voor regisseur Todd Haynes, die ook verantwoordelijk is voor de Bob Dylan-film I'm Not There.

Aanbevolen: