De beste films op HBO op dit moment (augustus 2022)

Inhoudsopgave:

De beste films op HBO op dit moment (augustus 2022)
De beste films op HBO op dit moment (augustus 2022)
Anonim

Terwijl HBO in de jaren 70 begon als een kabelkanaal met abonnement, is het uitgebreid met streamingdiensten zoals HBO Max. Maar hoe je het ook bekijkt, HBO heeft honderden films beschikbaar, van de Gouden Eeuw van klassieke films tot moderne, net uitgebrachte bioscoopfilms. Om je te helpen het meeste uit je tijd te halen, hebben we nu de beste films op HBO verzameld.

The Bob's Burgers Movie (2022): The Belchers brengen het naar het grote scherm

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.2/10

Genre: Animatie, Avontuur, Komedie

Met in de hoofdrol: David Byrne, Chris Giarmo, Jacqueline Acevedo

Regie: H. Jon Benjamin, Kristen Schaal, Dan Mintz

Beoordeling: PG-13

Runtime: 1 uur, 42 minuten

Als een enorm zinkgat recht voor Bob's Burgers verschijnt, staat het bedrijf van de familie Belcher opnieuw onder water. Kunnen ze het op tijd laten repareren voor hun grote heropening?

Deze langverwachte aanpassing op het grote scherm bevat originele muzieknummers uitgevoerd door de originele cast van de show, naast een paar nieuwe personages. Het is eigenlijk een lange aflevering van de show die elke Bob's Burgers-fan zal bevredigen.

David Byrne's American Utopia: beste musical voor fans uit de jaren 80

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.3/10

Genre: Documentaire, Musical

Met in de hoofdrol: David Byrne, Chris Giarmo, Jacqueline Acevedo

Directeur: Spike Lee

Beoordeling: TV-14

Runtime: 1 uur, 45 minuten

American Utopia is een bewerking van de Broadway-show en het gelijknamige muziekalbum, gemaakt door Talking Heads-frontman David Byrne en Brian Eno. De show bevat nummers van dit nieuwste album, samen met oudere hits als 'Once in a Lifetime' en 'Burning Down the House'. Nadat de Broadway-show lovende kritieken had gekregen, besloot regisseur Spike Lee een filmversie te regisseren, en het is een slimme, speelse kunstuiting.

Joker (2019): Grittiest Villain Origin Story zonder een superheld

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.4/10

Genre: Misdaad, Drama, Thriller

Met in de hoofdrol: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz

Director: Todd Phillips

Beoordeling: R

Runtime: 2 uur, 2 minuten

Voordat Batman er was, was er een ongelukkige clown genaamd Arthur Fleck. Wanneer de Joker verontwaardiging oproept bij miljardair Thomas Wayne, heeft dit een terugslageffect wanneer mensen de straat op gaan in clownmaskers.

De uitvoering van Joaquin Phoenix is niet zo memorabel als eerdere interpretaties van het personage. Desalniettemin is zijn kijk op de beroemdste schurk van Gotham de beste die we hebben gezien in de recente reeks DC-films.

Old (2021): Een Shyamalan-film met een twist

Image
Image

IMDb-beoordeling: 5.8/10

Genre: Drama, Horror, Mysterie

Met in de hoofdrol: Gael García Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell

Director: M. Night Shyamalan

Beoordeling: PG-13

Runtime: 1 uur, 48 minuten

Een gezinsuitje naar een privéstrand klinkt als de perfecte vakantie totdat wordt onthuld dat het strand niet echt privé is en iedereen heel snel ouder wordt.

Old is direct herkenbaar als een M. Night Shyamalan-film, met zijn onhandige humor en veelheid aan wendingen. Meer een thriller dan een horrorfilm, het is tam genoeg voor een tienerpubliek.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022)-Een langverwachte prequel van Harry Potter

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.2/10

Genre: Actie, Avontuur, Fantasie

Starring: Eddie Redmayne, Jude Law, Ezra Miller

Directeur: David Yates

Beoordeling: PG-13

Runtime: 2 uur, 22 minuten

Wanneer Grindelwald (Mads Mikkelsen) een complot smeedt om Supreme Mugwump van de International Confederation of Wizards te worden, neemt professor Albus Perkamentus (Jude Law) Newt Scammander (Eddie Redmayne) in dienst om zijn oude aartsvijand te stoppen.

Harry Potter-fans eisen al tientallen jaren een op zichzelf staand verhaal over Perkamentus, en hoewel de film zich meer op de andere personages richt, is The Secrets of Perkamentus onbetwist een van de beste in de serie.

Nightmare Alley (2021): Guillermo Del Toro's Beautiful Noir

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.4/10

Genre: Misdaad, Mysterie

Met in de hoofdrol: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette

Directeur: Guillermo Del Toro

Beoordeling: R

Runtime: 2 uur, 30 minuten

Directeur Guillermo Del Toro's vorige film, The Shape of Water, was een aangrijpend en ontroerend verhaal over twee verloren zielen die elkaar vinden en echt contact maken, ondanks dat een van hen een kattenetende visman is. Nightmare Alley is niet zo mooi, maar zit nog steeds vol met de solide uitvoeringen en prachtige beelden die al het werk van Del Toro zo speciaal maken.

Deze film is een bewerking van de roman van William Lindsay Gresham uit 1946 (die in 1947 voor het eerst werd verfilmd) en vertelt het verhaal van Stanton Carlisle (Cooper), een man met een duister verleden die een goede – en mogelijk lucratief - schuilplaats in een reizend carnaval. Deze studie van de donkere kant van een toch al behoorlijk louche wereld is een must-see voor fans van noir en Del Toro.

The Batman (2022): The Dark Knight keert terug

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.3/10

Genre: Actie, Misdaad, Drama

Met in de hoofdrol: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano

Director: Matt Reeves

Beoordeling van bewegende beelden: PG-13

Duurtijd: 2 uur, 56 minuten

Twee jaar in zijn stint als de caped crusader, Batman (Robert Pattinson) heeft veel vijanden, maar hij heeft ook een gestoorde bewonderaar die bekend staat als de Riddler (Paul Dano). Terwijl de Riddler één voor één achter Gothams elite aan gaat, ligt de toekomst van de stad opnieuw in de handen van de donkere ridder.

Met zijn geweldige cast, schrijfstijl en actiescènes is The Batman de Batman-film waarvan je niet wist dat je hem nodig had. Opvallende optredens zijn onder meer Zoë Kravitz als Catwoman en Colin Farrell als Penguin.

No Country for Old Men (2007): A Chilling Modern Western From the Cohen Brothers

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.1/10

Genre: Misdaad, Drama

Met in de hoofdrol: Josh Brolin, Javier Bardem, Tommy Lee Jones

Regie: Ethan Coen, Joel Coen

Beoordeling: R

Runtime: 2 uur, 2 minuten

Gebaseerd op de roman van Cormac McCarthy, is No Country for Old Men een modern western- en misdaaddrama van de gebroeders Cohen. Wanneer Llewelyn Moss (Josh Brolin) de nasleep van een mislukte drugsdeal ontdekt, besluit hij het geld dat hij ter plaatse vindt te houden. Maar dit trekt de aandacht van een huiveringwekkende huurmoordenaar genaamd Anton Chigurh (Javier Bardem) en een wereldvermoeide sheriff (Tommy Lee Jones). Gevuld met fantastische uitvoeringen, is de film een duister en meeslepend moraliteitsverhaal.

Thelma & Louise (1991): Een klassieke roadmovie met een feministische boodschap

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7,5/10

Genre: Drama

Starring: Susan Sarandon, Geena Davis

Directeur: Ridley Scott

Beoordeling: R

Runtime: 2 uur, 10 minuten

Thelma (Geena Davis) is een zachtmoedige huisvrouw die ermee instemt op roadtrip te gaan met haar beste vriendin Louise (Susan Sarandon). Maar als ze onderweg in de problemen komen, worden ze vluchtelingen die naar Mexico vluchten. Soms zowel grappig als hartverscheurend, hielpen de geweldige uitvoeringen en feministische inslag van deze film er een popcultuurfenomeen van te maken.

Life of Pi (2012): Beste onwillige vriendschap tussen een man en een tijger

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.9/10

Genre: Avontuur, Drama

Met in de hoofdrol: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain

Directeur: Ang Lee

Beoordeling van bewegende beelden: PG

Duurtijd: 2 uur, 7 minuten

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Yann Martel, is Life of Pi het spannende verhaal van een jonge man die een schipbreuk overleeft en in een roeiboot terechtkomt met een enkele verstekeling - een Bengaalse tijger. Op drift op de Stille Oceaan zonder hulp in zicht, worstelt de man om zichzelf in stand te houden terwijl hij een band opbouwt met zijn nieuwe bootmaat. De film is zowel emotioneel als charmant, met verbluffende beelden, en het leverde regisseur Ang Lee een Oscar op in het jaar van zijn debuut.

No Sudden Move (2021): Soderberghs nieuwste misdaaddrama

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.5/10

Genre: Misdaad, Drama

Met in de hoofdrol: Amy Seimetz, Brendan Fraser, Benicio Del Toro, Don Cheadle

Directeur: Steven Soderbergh

Beoordeling van bewegende beelden: R

Duurtijd: 1 uur, 55 minuten

No Sudden Move is het nieuwste misdaaddrama van regisseur Steven Soderbergh (Logan Lucky, Ocean's Eleven). Het speelt zich af in het Detroit van de jaren vijftig en gaat over een stel criminelen die worden ingehuurd om een document te stelen. Maar als de overval misgaat, gaan ze op zoek naar de mysterieuze persoon die hen in dienst had. De film bevat een fantastische cast van bekende acteurs, waaronder Brendan Fraser, Benicio Del Toro, Don Cheadle, Jon Hamm en meer, en belooft een duistere misdaadserie vol wendingen te worden.

Between The World And Me (2020): een tijdige aanpassing van het bestverkochte boek

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.4/10

Genre: Documentaire

Met in de hoofdrol: Mahershala Ali, Angela Bassett, Courtney B. Vance

Director: Kamilah Forbes

Beoordeling: TV-14

Runtime: 1 uur, 25 minuten

Gebaseerd op het veelgeprezen bestsellerboek van Ta-Nehisi Coates, is Between the World and Me een krachtige kijk op hoe het is om als zwarte man op te groeien in Amerika. Coates omlijst zijn boek als een brief aan zijn tienerzoon, en het is nu net zo relevant als toen het voor het eerst werd gepubliceerd in 2015. De HBO-film is deels toneelbewerking, deels animatie en deels documentaire. Het bevat optredens van Ta-Nehisi Coates, Mahershala Ali, Angela Bassett, Oprah Winfrey en nog veel meer.

Gremlins 2: The New Batch (1990)-Furriest Dark Comedy-vervolg uit de jaren 90

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.4/10

Genre: Komedie, Fantasie, Horror

Starring: Zach Galligan, Phoebe Cates, Howie Mandel

Directeur: Joe Dante

Beoordeling van bewegende beelden: PG-13

Duurtijd: 1 uur, 46 minuten

Wat is er vreemder dan schattige harige wezens die in monsters veranderen als je ze na middernacht voedt? Een vervolg op een film met precies dat uitgangspunt. In The New Batch herenigt Billy (Zach Galligan) zich opnieuw met zijn mogwai om de stad te redden van gremlins.

Het grootste deel van de cast van de klassieker uit 1984 keert terug, waaronder Howie Mandel als de stem van Gizmo. Je kunt de originele Gremlins ook bekijken op HBO Max.

Aanbevolen: