Wat is goedkoper: Uber of taxi?

Inhoudsopgave:

Wat is goedkoper: Uber of taxi?
Wat is goedkoper: Uber of taxi?
Anonim

Rideshare-services zoals Uber en Lyft zijn de afgelopen jaren in bijna elke grote stad geïnfiltreerd, waardoor taxi's effectief hun geld krijgen. Hoewel het misschien makkelijker is om met een druk op de knop een Uber op uw smartphone te bellen, kan het moeilijk zijn om de goedkopere optie te bepalen tussen het nemen van een Uber of een taxi.

Image
Image

Wat is goedkoper: Uber of taxi's?

Taxitarieven variëren sterk per locatie, en hetzelfde geldt voor Uber-tarieven. Uber biedt ook verschillende serviceniveaus op basis van uw voorkeuren. Zo verhouden lokale tarieven zich tot de standaard UberX:

  • In New York City rekent een taxi een starttarief van $ 2,50, 50 cent per 1/5 mijl en verschillende toeslagen. UberX rekent een basistarief van $ 2,55, een toeslag per minuut van 35 cent en een toeslag van $ 1,75 per mijl.
  • In Philadelphia rekenen taxi's $ 2,70 voor de eerste 1/10 mijl, 25 cent voor elke extra fractie van een mijl en 25 cent voor elke 37,6 seconden wachten. UberX rekent boekingskosten van $ 2, een basistarief van $ 1,38, een vergoeding per minuut van 32 cent en een vergoeding per mijl van 92 cent.
  • In Washington D. C. rekenen taxi's een basistarief van $ 3, $ 2,16 per mijl en ongeveer $ 2 per elke vijf minuten wachttijd. UberX rekent boekingskosten van $ 2, basistarief van $ 1,21, 30 cent per minuut en 80 cent per mijl.
  • In Los Angeles kost een taxi $ 2,85 voor de eerste 1/9 mijl, 30 cent voor elke extra 1/9 mijl en 30 cent voor elke 37 seconden wachttijd. UberX rekent echter geen basistarief, 28 cent per minuut en 80 cent per mijl. (Er zijn boekingskosten van $ 2,30.)

De kosten van uw reis zijn afhankelijk van veel factoren, waaronder de afgelegde afstand, verkeersomstandigheden en het tijdstip van de dag. Hoewel sommige tarieven qua structuur en bedrag vergelijkbaar zijn, is er één groot verschil: taxi's rekenen per mijl wanneer ze zich verplaatsen, maar ze rekenen per minuut terwijl ze stationair draaien. Uber daarentegen rekent per mijl en per minuut, ongeacht of de auto rijdt of stationair draait, op enkele uitzonderingen na.

Als je overweegt welke dienst je naar het vliegveld moet nemen, is de goedkopere optie bijna altijd Uber. In feite zijn er maar drie grote luchthavens (New York's LaGuardia Airport, New York's JFK en Boston's Logan Airport) waar het goedkoper is om een taxi te nemen in plaats van een Uber.

Kostenvariabelen om te overwegen

Bij het vergelijken van de kosten van Uber en taxi's zijn er extra variabelen waarmee u rekening moet houden. Zo geven veel taxichauffeurs hun chauffeurs rond de 20 procent fooi. Uber biedt ook een fooioptie.

Uber's prijsstijging is een andere belangrijke variabele die de kosten kan beïnvloeden. Surge pricing betekent in wezen dat de kosten van Uber variëren afhankelijk van de vraag, dus verwacht een hoger tarief te betalen op nachten waar veel vraag is naar taxi's, zoals op oudejaarsavond. Naast een minimumtarief brengt Uber ook annuleringskosten in rekening die per stad verschillen.

Als je de Uber-app opent en een prijsstijging van 1,8 ziet, kost een reis van $ 10 je dichter bij $ 18. Vermijd prijsstijgingen door een paar minuten te wachten of een paar stratenblokken (als u zich in een veilige omgeving bevindt) in een andere richting te lopen. Eén klant betaalde berucht $ 14.000 voor een Uber-rit van 20 minuten vanwege hoge prijzen, dus let op hoeveel u in rekening wordt gebracht.

Uber vs. Taxis: The Verdict

Uber is doorgaans goedkoper voor langere ritten met een hogere snelheid, terwijl taxi's een betere keuze zijn voor ritten in drukke gebieden zoals New York City. Dat gezegd hebbende, geografische locatie is ook van belang. Volgens een RideGuru-analyse is Uber goedkoper dan een taxi in steden als San Francisco, Los Angeles en Detroit, terwijl taxi's goedkoper zijn in New York City. Het is een bijna gelijkspel in steden als Washington, D. C. en Nashville. Uit een onderzoek van GoBankingRates bleek dat Uber in 16 van de 20 grote Amerikaanse steden de voordeligste keuze was.

Aanbevolen: