Zijn Macs echt goedkoper dan pc's?

Inhoudsopgave:

Zijn Macs echt goedkoper dan pc's?
Zijn Macs echt goedkoper dan pc's?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuwe studie (in opdracht van Apple) beweert dat Macs goedkoper zijn dan pc's op de werkplek.
  • Onafhankelijke ondernemers bevestigen dit.
  • Macs lijken nog steeds duurder omdat Apple geen goedkope, goedkope modellen maakt.
Image
Image

Verrassing: Apple-computers zijn goedkoper in aanschaf en gebruik op de werkplek dan pc's.

Volgens een nieuwe studie van Forrester (PDF) zijn Macs tijdens hun leven goedkoper uit. De aankoopprijs kan (of zie hieronder) hoger zijn dan bij het kopen van pc's, maar nadat je hebt betaald voor ondersteuning, beveiliging en software, begint Apple-uitrusting op een koopje te lijken. En dan is het gewoon een stuk minder gedoe.

Het probleem? Apple heeft dit onderzoek laten uitvoeren. Toch bevat de claim een kern van waarheid, dus vroegen we een paar bedrijfseigenaren naar hun ervaring met Apple versus pc's. Spoiler alert: de bevindingen van het door Apple gefinancierde onderzoek zijn correct.

"Apple-hardware ziet er duur uit. Als ik een pc-laptop koop, pond voor pond, op papier, krijg ik veel meer waar voor mijn geld", vertelde Paul Walker, oprichter van het Britse videoproductiebedrijf FnX Media. Lifewire via e-mail.

"Ik heb echter een klein bedrijf, en de realiteit is dat als ik het hele pakket in aanmerking neem, voor een eigenaar van een klein bedrijf in de videobusiness, Apple-producten veel minder kosten dan de concurrentie. En voor mijn bedrijf, deze totale eigendomskosten zijn absoluut cruciaal bij mijn keuze voor Apple-producten."

Niet goedkoop

Het eerste deel van het kopen van een computer is de aankoopprijs. Like-for-like zijn Macs niet duurder dan vergelijkbare pc's. Het is gewoon dat Apple niet in de buurt van de lage kant komt. Dus terwijl Dell bijvoorbeeld een goedkope laptop voor een paar honderd dollar uitschakelt, doet Apple dat niet.

…voor mijn bedrijf zijn deze totale eigendomskosten absoluut cruciaal bij het kiezen van Apple-producten.

MacBooks beginnen bij $999. Hierdoor lijken MacBooks duur, maar als je ze vergelijkt met Dells van $ 999, komen ze als beste uit de bus, vooral nu ze snelle, krachtige Apple Silicon-chips gebruiken.

Dankzij die M1-chips en behoorlijk gezonde specificaties voor de instapmodellen, kunnen organisaties die MacBook Airs van $ 999 inzetten in plaats van te springen voor gelijkwaardige maar duurdere pc's.

Macs gaan ook langer mee. Ik heb een oude iMac uit 2010 die nog steeds goed werkt. Veel mensen geven hun oude MacBooks door aan vrienden en familie wanneer ze upgraden.

Ondersteuning

De volgende stap is ondersteuning. Het Apple/Forrester-onderzoek zegt dat elke Mac $ 635 bespaart vanwege lagere implementatie- en ondersteuningskosten. Dit komt doordat Macs minder werk nodig hebben om te ondersteunen en daarom minder IT-personeel nodig hebben.

Je hebt misschien die vriend-van-een-vriend-verhalen gehoord, waar IT-personeel probeerde Macs op de werkplek te voorkomen omdat het hen werkloos zou kunnen maken. En dat blijkt waar te zijn - in sommige gevallen tenminste.

Image
Image

"We zijn in 2012 of 2013 overgestapt op Apple-computers voor mijn digitale marketingbureau", vertelde Jay Berkowitz, oprichter van het bureau Ten Golden Rules, via e-mail aan Lifewire.

"De Apple-computers zijn uiterst betrouwbaar geweest. Verschillende modellen uit 2015 en 2016 zijn nog steeds in gebruik en werken perfect. We hebben al jaren geen IT-resource en we hebben duizenden dollars bespaard op hardware, IT-consultants tijd, en vooral verloren werkefficiëntie."

Software

Uiteindelijk komt uw computerkeuze, persoonlijk of zakelijk, neer op de software. Als je een app die je nodig hebt niet kunt uitvoeren, koop je de machine niet.

Jaren geleden hadden bedrijven pc's nodig omdat hun bedrijfssoftware op pc's draaide. Dat is nog steeds het geval voor sommige propriëtaire software, maar naarmate meer en meer productiviteitsapps en -services online gaan of worden geleverd als platformonafhankelijke Elektron-apps, is dit minder een probleem.

En in de creatieve sector is het andersom. Voor muzikanten is Apple's Logic een van de goedkoopste manieren om een muziekproductiesuite te krijgen. En in de films kan Final Cut Pro een vereiste zijn voor uw werk.

Image
Image

In die gevallen kun je geen pc kopen. Logica kost $ 200, inclusief een enorme bibliotheek met geluiden, instrumenten en samples. Zijn grootste rivaal, Ableton Live Suite, loopt op tot $600.

Het Apple Silicon-tijdperk heeft één nadeel. In tegenstelling tot Intel Macs kun je Windows niet installeren op M1 Macs. Anders lijkt het er echt op dat Macs voor veel werkplekken de beste keuze zijn, net zoals Apple beweert.

Aanbevolen: