Hoe meer RAM toe te wijzen aan Minecraft

Inhoudsopgave:

Hoe meer RAM toe te wijzen aan Minecraft
Hoe meer RAM toe te wijzen aan Minecraft
Anonim

Wat te weten

  • Open de launcher: Edit > More Options op je installatie om de RAM-instellingen aan te passen.
  • Verander de bestaande Xmx2G in een andere waarde, zoals Xmx4G, om toegewezen RAM te wijzigen.
  • Er is geen manier om meer RAM toe te wijzen aan Bedrock.

Dit artikel legt uit hoe je meer RAM aan Minecraft kunt toewijzen voor je eigen persoonlijke games, en hoe je meer RAM kunt toewijzen aan een Minecraft-server zodat meer mensen op je server kunnen spelen. Deze tips zijn alleen van toepassing op Minecraft: Java Edition, omdat er geen manier is om het toegewezen RAM-geheugen voor Minecraft: Bedrock Edition te vergroten.

Hoe Minecraft meer RAM te geven

Minecraft: Java Edition heeft een eigen opstartprogramma waarmee je gemakkelijk allerlei instellingen voor het spel kunt aanpassen. Een van de instellingen die u kunt aanpassen, is hoeveel RAM het spel kan gebruiken. Als je een grote kaart gebruikt met veel aangepaste creaties, veel mods hebt geïnstalleerd of gewoon de best mogelijke prestaties voor je Minecraft-game wilt, kan het toewijzen van meer RAM een groot verschil maken.

Zo doe je het:

  1. Open het Minecraft-opstartprogramma. Log indien nodig in op uw Microsoft- of Mojang-account.
  2. Selecteer in het startscherm van het opstartprogramma Installaties in de bovenste menubalk.

    Image
    Image
  3. Je zou je huidige installatie van Minecraft op de pagina moeten zien staan, samen met alle andere installaties van de game die je op je systeem hebt staan. Selecteer degene waaraan u meer RAM wilt toewijzen en klik vervolgens op het menupictogram met drie stippen aan de rechterkant.

    Image
    Image
  4. Selecteer Bewerken.

    Image
    Image
  5. Selecteer Meer opties onderaan het scherm.

    Image
    Image
  6. Onder de kop JVM Argumenten zie je een balk met een reeks tekst erin. Bij het begin zou je iets moeten zien dat lijkt op - Xmx2G of iets dergelijks. Het 2G gedeelte daarvan geeft de 2 GB RAM aan die Minecraft eraan heeft toegewezen. Om dat te verhogen, hoeft u alleen maar de waarde van het getal te wijzigen.

    Selecteer het tekstveld om je cursor erin te plaatsen, gebruik dan je toetsenbord om de 2 te verwijderen en vervang het door een ander nummer. Tijdens onze tests hebben we dit gewijzigd in 4G, waarbij 4 GB RAM is toegewezen aan onze Minecraft-installatie.

    Image
    Image

    Minecraft heeft ten minste 2 GB nodig om te kunnen functioneren, dus zorg ervoor dat u ten minste 2 GB toewijst wanneer u wijzigingen aanbrengt in de hoeveelheid geheugen. Het zou ook een goed idee zijn om niet meer RAM toe te wijzen dan uw systeem heeft, of zelfs in de buurt van het maximum. Als je het niet zeker weet, wordt in dit artikel uitgelegd hoe je kunt achterhalen hoeveel RAM je hebt.

  7. Selecteer Opslaan. Vervolgens kun je het tabblad Play selecteren, gevolgd door Play om Minecraft met meer RAM te gaan spelen.

Meer RAM toewijzen aan een Minecraft-server

Als je je eigen Minecraft-server gebruikt die vrienden en familie kunnen gebruiken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze voldoende RAM heeft. Zonder voldoende, ben je beperkt in het aantal spelers dat je server kan ondersteunen, en kan het spel vertragen als veranderingen in de wereld naar elke andere speler worden gestuurd.

Gelukkig gaat het toewijzen van meer RAM aan een Minecraft-server nog steeds snel en gemakkelijk. Volg gewoon deze stappen.

  1. Open de map waarin u de Minecraft-server hebt geïnstalleerd.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop of tik en houd vast op een lege ruimte in de map en selecteer New gevolgd door Text Document.

    Image
    Image
  3. Open het document en kopieer en plak het volgende erin:

    java -Xmx@@@@M -Xms@@@@M - jar server.jar nogui

    Verander vervolgens de @-symbolen in de hoeveelheid RAM die u aan de server wilt toewijzen. Het moet worden geschreven in het aantal Megabytes geheugen en moet een veelvoud van 64 zijn. Dus voor ongeveer 2 GB geheugen, typ 2048. Dat zou luiden:

    java -Xmx2048M -Xms2048M - jar server.jar nogui

    Image
    Image
  4. Selecteer File in de linkerbovenhoek en selecteer Save As. Stel vervolgens Opslaan als type in op Alle bestanden. Hernoem het bestand naar file server launcher.bat en selecteer Save.

    Image
    Image
  5. Selecteer het bestand file server launcher om uw Minecraft-server te starten met de nieuw verbeterde toewijzing van RAM.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe wijs ik meer RAM toe aan Minecraft CurseForge?

    Om meer RAM toe te wijzen met behulp van het CurseForge Minecraft-opstartprogramma, start u de CurseForge-app en selecteert u Settings Selecteer onder Game SpecificMinecraft Sleep onder Java-instellingen de schuifregelaar Toegewezen geheugen naar de gewenste locatie.

    Hoe wijs ik meer RAM toe aan het Minecraft Twitch-opstartprogramma?

    Om meer RAM toe te wijzen aan Minecraft met het Twitch-opstartprogramma, opent u het Twitch-opstartprogramma en drukt u op Crtl + Komma om Instellingen te starten Minecraft en ga naar Java-instellingen Sleep onder Toegewezen geheugen de schuifregelaar naar rechts om het toegewezen RAM-geheugen te vergroten.

    Hoe wijs ik meer RAM toe aan Minecraft met de Technic launcher?

    Om meer RAM toe te wijzen met behulp van het Technic Minecraft-opstartprogramma, opent u het Technic-opstartprogramma en selecteert u Launcher-opties. Selecteer het tabblad Java Settings en ga naar Memory. Gebruik de Memory dropdown om de gewenste hoeveelheid RAM te selecteren.

Aanbevolen: