De 7 beste muziekeditors van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste muziekeditors van 2022
De 7 beste muziekeditors van 2022
Anonim

Veel v alt onder het domein van muziekbewerking. U kunt beltonen maken of delen van nummers wegknippen die u niet wilt. Muziekbewerkingssoftware kan ook worden gebruikt om ruis uit een nummer te verwijderen, meerdere muziekbestanden samen te voegen tot één, het algehele geluid te verlagen, uw stem te bewerken, virtuele instrumenten toe te voegen, enz.

Hieronder staat een lijst met muziekeditors die al deze dingen en meer kunnen doen. Sommige zijn gratis en andere hebben een gratis proefperiode.

MP3Cut.net: beste online muziekeditor voor het maken van ringtones

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Nauwkeurige bewerkingsknoppen.
  • Laad nummers uit Dropbox of Google Drive.
  • Toggle een fade-in en/of fade-out.
  • Beltonen maken van video's.

Wat we niet leuk vinden

Moet wachten tot het nummer is geüpload naar de website.

Veel muziekeditors kunnen een nummer omzetten in een beltoon, maar MP3Cut.net is daar perfect voor, omdat het online draait en geen heleboel extra, vaak verwarrende functies bevat.

Upload het nummer vanaf je computer, een URL of je Google Drive- of Dropbox-account en knip vervolgens de uiteinden uit die je niet in de beltoon wilt hebben. Sla het tenslotte op in het juiste formaat voor je telefoon.

MP3Cut.net zou ringtones moeten kunnen maken voor alle telefoons. Wanneer u klaar bent met het bewerken van het nummer, zijn de ondersteunde exportformaten MP3, M4R (voor iPhone), M4A, WAV en FLAC.

Je kunt deze gratis muziekeditor gebruiken vanaf elke computer met een webbrowser.

Soundtrap: beste muziekeditor voor het maken van remixes

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Extreem gemakkelijk te gebruiken.
  • Veel instrumentopties.
  • Geen software-installatie nodig.
  • Bibliotheek met vooraf gemaakte loops.

Wat we niet leuk vinden

  • Slaat niet automatisch op.
  • Verschillende functies zijn niet gratis.

Van alle beschikbare remixers voor nummers die je kunt kopen, gratis downloaden of online gebruiken, is de Soundtrap-website verreweg het gemakkelijkst te gebruiken. Niet alleen dat, het heeft tal van uitstekende eigenschappen.

Al je lagen zijn gemakkelijk toegankelijk vanaf de zijkant van de pagina waar je liedjes, instrumenten en geluiden kunt toevoegen. Je kunt ook een instrument of microfoon aansluiten en rechtstreeks opnemen in het programma.

Er zijn verschillende kleine functies die Soundtrap de beste maken. Eén optie kan met één klik alles isoleren, behalve het nummer waar je mee te maken hebt. Dit maakt het veel gemakkelijker om je te concentreren op het bewerken van specifieke delen van het nummer.

Iets anders dat we leuk vinden, is de cyclusmodus, die een specifiek tijdsbestek van het nummer keer op keer herha alt totdat je het stopt. Als je bijvoorbeeld het volume, de bas of de reverb van een instrument fijnafstemt over een specifiek gedeelte van de song, dan wil je deze modus gebruiken om ervoor te zorgen dat de rest van de song niet blijft spelen.

Je kunt ook vrienden uitnodigen om met je samen te werken, waar je elk hetzelfde project kunt bijwerken en live kunt chatten.

Als je klaar bent met bewerken, exporteer je naar MP3 of WAV. Je kunt ook MIDI-tracks opslaan in een bestand of op de Flat.io- of Noteflight-website.

Met de gratis versie kun je onbeperkte projecten maken en toegang krijgen tot honderden instrumenten, meer dan 150 duizend geluidseffecten en duizenden loops. Voor meer kunt u voor Soundtrap betalen. De prijzen variëren van $ 9,99 USD/maand tot $ 17,99/maand USD.

Het draait rechtstreeks van hun website, dus downloaden is niet nodig.

Audacity: beste alles-in-één gratis muziekeditor

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Indrukwekkende lijst met functies.
  • Draagbare optie.
  • Ingebouwde helpdocumenten.
  • Volledig gratis en open source.
  • Aanpasbare sneltoetsen.

Wat we niet leuk vinden

Misschien te veel voor de beginnende muziekeditor.

Audacity wordt vaak geprezen als de beste gratis, maar toch professionele muziekeditor op de markt. Het is open-source en heeft tal van functies waar elke zware muziekeditor dol op is.

Lees voordat je dit programma downloadt en gebruikt het privacybeleid van Audacity om er zeker van te zijn dat je vertrouwd bent met de voorwaarden.

Als het gaat om basisbewerkingen, biedt Audacity gemakkelijk toegankelijke knoppen en menu-opties die het eenvoudig maken om delen van het bestand te verwijderen, rechtstreeks vanaf een microfoon op te nemen, de snelheid of toonhoogte te wijzigen, of wat je maar wilt doen. Er zijn ook tal van andere effecten die u kunt toepassen, zoals echo, fade in/out, invert, repeat, phaser, wahwah, compressor, click remover en amplify.

Natuurlijk zijn er ook veel manieren waarop het als professionele muziekeditor presteert. In het Generate, Analyze, en Tools menu zijn opties voor zaken als het maken van ruis of tonen, het vinden van beats of stilte, macro's maken en meer.

Wat je ook leuk zult vinden, is het geschiedenismenu, waar je een lijst kunt zien van alle wijzigingen die je in het bestand hebt aangebracht en deze gemakkelijk kunt verwijderen om terug te gaan in de tijd naar een vorige staat.

Audacity dient ook als een audiobestandsconverter omdat je het geopende bestand kunt exporteren naar MP3, WAV, OGG, FLAC, MP2, AMR en andere audioformaten.

Deze gratis muziekeditor werkt op Windows en macOS. Deze compatibiliteitstabel op hun website vermeldt de nieuwste compatibele versie per besturingssysteem: Windows 11, 10, 8, 7, Vista; en macOS 12 tot en met 10.7 kunnen de nieuwste versie gebruiken.

Ocenaudio: topmuziekeditor voor snelle taken

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis muziekeditor.
  • Verschillende effecten.
  • Draagbare optie.
  • Re altime preview van effecten.

Wat we niet leuk vinden

Eenvoudiger dan andere gratis muziekeditors.

Ocenaudio lijkt een beetje op Audacity hierboven, omdat het vrij eenvoudig is en op alle belangrijke besturingssystemen werkt. Dit programma is echter nog gemakkelijker te gebruiken en komt snel van pas bij repetitieve muziekbewerkingstaken.

De gebruikersinterface is eenvoudig en modern, dus het zou een fluitje van een cent moeten zijn om te begrijpen. Er zijn niet zoveel functies als in Audacity, maar dat zou een goede zaak kunnen zijn, vooral als je een programma wilt dat wat gebruiksvriendelijker is.

Als je sneller werkt met een toetsenbord, zul je het geweldig vinden dat je hiermee sneltoetsen kunt toewijzen aan een breed scala aan taken, zodat je dingen nog sneller gedaan krijgt.

Ocenaudio ondersteunt ook plug-ins, het importeren van online muziekbestanden, het genereren van ruis en tonen, het opnemen van een microfoon, het opslaan op een FTP-server, het maken van iPhone-beltonen en het exporteren naar verschillende audiobestandsindelingen.

Kortom, als je nieuw bent in het bewerken van muziek, maar je hebt iets geavanceerder nodig dan de eerste paar hierboven, probeer deze dan voor een van de meer geavanceerde programma's in deze lijst. De functies zijn handig maar niet overweldigend.

Het werkt met Windows 11, 10, 8, 7, Vista en XP; macOS; en Linux. Oudere besturingssystemen kunnen eerdere versies van de software downloaden.

Adobe Audition: beste stembewerker voor zang

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Intuïtief workflowontwerp.
  • Ongelooflijk krachtig.
  • Audioreparatietools.
  • Gebruik gratis met een proefversie.

Wat we niet leuk vinden

  • Hoge systeemvereisten.
  • Prijzen op basis van abonnementen.

Adobe Audition slaagt er goed in om gebruiksvriendelijkheid in evenwicht te brengen met functionaliteit. Het is absoluut een robuust muziekbewerkingsplatform, maar in tegenstelling tot sommige vergelijkbare programma's is het niet erg moeilijk te gebruiken.

Een gebied waar Audition CC uitblinkt, is het bewerken van muziek voor zangers. Het programma helpt je om stilte, gezoem, instrumentals en ruis te verwijderen. De tool voor stemverbeteraar kan worden gebruikt om mannelijke of vrouwelijke stemmen te targeten. De automatische toonhoogtecorrectietool is ook handig voor muzikanten.

Je kunt Adobe Audition voor Windows of macOS apart kopen of als bundel met andere Adobe-software. De prijs is bijvoorbeeld zo laag als $ 20,99 USD/maand voor alleen Audition, of u kunt Adobe's hele collectie van meer dan 20 apps pakken voor $ 54,99 USD/maand.

FL Studio: meest uitgebreide muziekeditor

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Professionele functies voor het bewerken van muziek.
  • Verschillende edities om uit te kiezen.
  • Plugin-ondersteuning.
  • Gratis proefversie beschikbaar.
  • Mobiele apps.

Wat we niet leuk vinden

  • Is niet gratis.
  • Enorm installatiebestand (grote download).
  • Weinig gratis plug-ins.
  • Steile leercurve.

FL Studio is een krachtpatser voor elke muziekeditor. Hoewel het zeker niet zo eenvoudig is om er meteen uit te komen zoals sommige van de andere, minder complexe editors in deze lijst, zal je niet meer verlangen naar meer.

Je krijgt een grote lijst met gratis en betaalde plug-ins die je kunt gebruiken om de functionaliteit van het programma uit te breiden, een multitouch-gebruikersinterface, een grote geluidsbibliotheek, het FL Studio-forum en de video-tutorials van FL Studio.

Er zijn vier FL Studio-edities die je kunt kopen voor Windows (11, 10 en 8) of macOS (High Sierra of hoger), allemaal met gratis levenslange upgrades. De goedkoopste optie, Fruity genaamd, is $ 99. Gebruik de wizard voor het selecteren van edities om te bepalen welke voor u geschikt is.

Audio-Joiner.com: beste editor voor het samenvoegen van songbestanden

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer gemakkelijk te gebruiken.
  • Ondersteunt onbeperkte nummers.
  • Werkt online.
  • Opslaan op je computer of een online opslagdienst.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan geen tracks toevoegen die online zijn opgeslagen, alleen lokale.
  • Is niet ideaal voor het samenvoegen van tientallen nummers.

Met de meeste muziekeditors kun je nummers in één bestand kopiëren en plakken om ze effectief samen te voegen, maar dat is niet altijd gemakkelijk. Deze online muziekfusie is doodeenvoudig in gebruik: upload de muziek, kies welke delen je wilt knippen en welke je wilt samenvoegen, en sla het vervolgens weer op je computer op.

Als je liedjes samenvoegt, kun je dingen doen zoals liedjescompilaties maken van je favoriete muziek en verschillende kleinere clips samenvoegen tot één groter bestand.

De muziekeditor van Audio-Joiner.com kan niet eenvoudiger te gebruiken zijn. Knippen is net zo eenvoudig als het naar links en rechts slepen van de tabbladen, en u krijgt elke keer een voorbeeld om ervoor te zorgen dat u elk bestand precies begint en beëindigt waar u maar wilt. Je kunt de selectie zelfs verfijnen met je pijltjestoetsen.

Tracks kunnen gemakkelijk voor of na andere worden georganiseerd, en voor elke clip is een fade-in/out-knop beschikbaar.

Iets anders dat deze muziekfusie tot een favoriet maakt, is dat als je de mix eenmaal hebt opgeslagen - naar MP3, M4A, WAV of FLAC - je kunt terugkeren naar de editor met exact dezelfde setup waarmee je werkte. Dit maakt het maken van vergelijkbare geluidsmixen met dezelfde bestanden eenvoudig, maar zonder dat je alles elke keer opnieuw hoeft te uploaden.

Je kunt het gebruiken vanaf elke computer die een moderne webbrowser ondersteunt.

Aanbevolen: