De 8 beste commerciële back-upsoftwareprogramma's van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste commerciële back-upsoftwareprogramma's van 2022
De 8 beste commerciële back-upsoftwareprogramma's van 2022
Anonim

Een back-up maken van uw belangrijke bestanden, of misschien uw hele harde schijf, is een van de meest waardevolle onderhoudstaken die u op uw computer kunt uitvoeren. Zodra er een back-up van uw gegevens is gemaakt, zal een crash van de harde schijf of het per ongeluk verwijderen lang niet zo pijnlijk zijn.

Computerback-upsoftware maakt het automatisch maken van een back-up van uw gegevens een must-have-functie van elk succesvol back-upplan. Hier is een lijst van enkele van de meest populaire commerciële back-upsoftwaretitels die beschikbaar zijn.

Bekijk deze lijst met gratis back-upsoftware voordat u beta alt voor een van de onderstaande back-uptools. Beter nog, bekijk deze lijst met online back-upservices voor cloudback-upoplossingen, een aantoonbaar betere manier om een back-up van uw belangrijke gegevens te maken.

Acronis Cyber Protect Home Office

Image
Image

Acronis Cyber Protect Home Office (voorheen Acronis True Image) is een complete back-upoplossing voor uw thuiscomputer, net zoals de andere populaire back-upsoftwareprogramma's die hier worden geprofileerd.

Je kunt een back-up maken van de bestanden van je keuze of een volledige imageback-up maken van je hele pc, en deze opslaan op plaatsen zoals een NAS of een externe harde schijf.

Met de dubbele beveiligingsfunctie kunnen uw lokale back-ups ook automatisch online worden opgeslagen. Om te beschermen tegen te hoge kosten, kunt u specificeren welk Wi-Fi-netwerk back-ups zal uitvoeren.

Een paar functies zijn hetzelfde voor elk plan, maar de duurdere bevatten natuurlijk enkele extra opties.

Je kunt Essentials krijgen voor een jaarlijkse prijs van $49,99, inclusief volledige imageback-up, actieve schijfklonen, snel herstel en bescherming tegen ransomware.

Een andere optie is Advanced, die een jaar geldig is voor $89,99 en dezelfde functies heeft als het Essential-abonnement, maar ook back-up in de cloud, antivirusbescherming en Microsoft 365-back-up. U krijgt 500 GB cloudopslag als onderdeel van die prijs.

De laatste optie is Premium voor $124,99 per jaar met dezelfde functies als de andere twee opties, maar ook met 1 TB onlineruimte, blockchain-certificering van bestanden en elektronische handtekeningen van bestanden.

Deze prijzen gelden slechts voor één computer en zijn exclusief tijdelijke kortingen. Kijk op hun website voor actuele aanbiedingen of om computers toe te voegen.

Deze back-upsoftware is beschikbaar voor Windows 11, Windows 10, Windows 8 en Windows 7, evenals voor Windows Home Server 2011 en macOS 10.14–12

AOMEI Backupper Professional

Image
Image

AOMEI Backupper Professional is een volledig uitgerust back-upprogramma dat een back-up kan maken van verschillende gegevenstypen, zoals eenvoudige back-up van bestanden/mappen, klonen van schijven, partitieback-up en back-up van volledige schijven.

Een eenvoudige herstelwizard is inbegrepen, naast de mogelijkheid om een back-up te comprimeren, een back-up op te splitsen in kleinere stukken en andere functies.

AOMEI Backupper Professional kost $49,95 en is compatibel met Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP. Eén licentiecode werkt op één pc en wordt geleverd met gratis levenslange upgrades.

Als u de software met meer dan één computer wilt gebruiken, moet u voor afzonderlijke licenties betalen. Koop er twee of drie tegelijk en je krijgt korting.

Er is ook een gratis versie van deze software genaamd AOMEI Backupper Standard, hoewel het enkele van de functies van de professionele versie mist.

EaseUS Todo Backup Home

Image
Image

EaseUS Todo Backup Home is een goede keuze voor een back-upprogramma. Het maakt niet alleen back-ups van bestanden en mappen, zoals documenten en e-mail, maar ook hele schijven, partities en zelfs Android-apparaten.

Het is gemakkelijk te gebruiken vanwege de ingebouwde wizard die u door de stappen leidt voor het maken van een back-uptaak. Het ondersteunt ook standaardfuncties zoals compressie en e-mailmeldingen, die niet zijn opgenomen in EaseUS Todo Backup Free.

EaseUS Todo Backup Home is ook geweldig voor het migreren van uw besturingssysteem naar een nieuwe harde schijf en het klonen van gegevens tussen schijven die verschillende sectorgroottes gebruiken.

Het kost $29,95 /jaar USD voor één computer en werkt met Windows 11, 10, 8 en 7, evenals macOS 10.9 tot en met 10.13.

Net zoals de meeste andere back-upsoftware uit deze lijst, werkt een enkele licentie alleen om een back-up van één computer te maken. U moet betalen voor afzonderlijke licenties om een back-up te maken van extra computers

Genie Timeline Pro 10

Image
Image

Genie Timeline Pro 10 is nog een andere uitstekende keuze voor uw thuisback-upbehoeften. Net als andere back-upprogramma's, kunt u een back-up maken van uw hele systeem, bepaalde bestanden en mappen, of zelfs bepaalde soorten bestanden zoals muziek, afbeeldingen, enz. - wat voor u ook belangrijk is.

Back-up- en herstelwizards maken het gemakkelijk om uw gegevens veilig te bewaren en te herstellen na een noodgeval. Compressiemogelijkheden en versleuteling van militaire kwaliteit maken Genie Timeline Pro 10 tot een uitstekende voordelige keuze voor geavanceerde gebruikers.

Genie Timeline Pro 10 kost $59,95 en werkt met Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP. Er zijn kortingen beschikbaar als u het 3-pack of 5-pack koopt.

O&O DiskImage 17 Professional

Image
Image

O&O DiskImage 17 Professional maakt het gemakkelijk om back-ups te maken van alles, van enkele bestanden tot hele harde schijven, zelfs degene die met Windows is geïnstalleerd.

Onder andere is ondersteuning voor codering, de mogelijkheid om gegevens te herstellen naar hardware die verschilt van de bron, een reddingsopstartmedium voor noodgevallen en een gebruiksvriendelijke brandwizard waarmee u bestanden op externe schijven kunt branden en verwijder herschrijfbare schijven.

O&O DiskImage 17 Professional kost $49,95 en is compatibel met Windows 11, Windows 10 en Windows 8.1.

De prijs gaat tot $ 69,95 als je een back-up van twee tot vijf computers moet maken. Bij de optie met vijf apparaten komt de prijs per computer echter neer op $ 14, wat veel is vergeleken met het kopen van vijf afzonderlijke licenties voor één pc.

Er is ook O&O PowerPack voor $ 59,95 dat niet alleen het nieuwste DiskImage-programma bevat, maar ook O&O Defrag (defrag-programma), O&O SafeErase (bestandsvernietiger) en O&O AutoBackup (software voor gegevenssynchronisatie).

NovaBACKUP voor pc

Image
Image

Net als sommige andere aanbevolen back-upprogramma's, kan NovaBACKUP voor pc dienen als noodherstelsoftware en back-up van harde schijven, systeempartities en specifieke bestanden en mappen zoals films en muziek.

Een eenvoudige wizard wordt gebruikt om back-ups te coderen en de bron-/bestemmingsmap te kiezen.

Naast andere functies kan NovaBACKUP voor pc virusscanning inschakelen, e-mailmeldingen verzenden en back-upafbeeldingen herstellen naar verschillende hardwaretypen en schijfgroottes.

NovaBACKUP voor pc kost per jaar $49,95 voor back-up vanaf één computer. Het wordt ook geleverd met 5 GB cloudopslag, zonder extra kosten. Het werkt met Windows 11, Windows 10 en Windows 8.1.

Er is ook een optie om afgeprijsde versies te kopen die op drie of vijf computers kunnen worden gebruikt. De optie met vijf computers kost bijvoorbeeld $ 99,95 per jaar, in totaal ongeveer $ 20 per computer per jaar (minder dan de helft van de optie met één apparaat).

Ashampoo Backup Pro 16

Image
Image

Ashampoo Backup Pro 16 leidt u door een eenvoudige wizard om een back-up te maken van een volledige harde schijf en enkele bestanden van en naar elke lokale of netwerkmap.

Het ondersteunt onder andere vier soorten aangepaste compressie, codering, e-mailrapporten en het herstellen van afzonderlijke bestanden en mappen.

De prijs voor Ashampoo Backup Pro 16 is $49,99. Het werkt met Windows 11/10.

Veritas Systeemherstel

Image
Image

Veritas System Recovery is een noodhersteltool van bedrijfsklasse, maar de prijs is concurrerend genoeg met andere thuisgerichte back-upprogramma's.

Het Veritas Systeemherstel is een compleet back-uppakket dat bestaat uit één gebruiksvriendelijk programma, waardoor het een uitstekende keuze is.

Het herstelsysteem ondersteunt veelvoorkomende functies zoals AES-codering en externe back-up. Meer geavanceerde mogelijkheden zijn ook toegestaan, zoals het herstellen naar andere hardware en het maken van een back-upimage van een volledige computer.

Veritas Systeemherstel is beschikbaar voor Windows.

Aanbevolen: