Pas op, Apple! Galaxy Watch kan een veel betere batterijduur krijgen

Inhoudsopgave:

Pas op, Apple! Galaxy Watch kan een veel betere batterijduur krijgen
Pas op, Apple! Galaxy Watch kan een veel betere batterijduur krijgen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Volgens de laatste reeks lekken zal de Galaxy Watch 5 een indrukwekkende batterijduur van drie dagen hebben.
  • Experts geloven dat de lekken aannemelijk zijn, waardoor de aankomende smartwatch een enorme sprong voorwaarts is ten opzichte van de bestaande Galaxy Watch 4.
  • De lange levensduur van de Galaxy Watch 5 zou Samsung kunnen helpen concurreren met de immer populaire Apple Watch.
Image
Image
Galaxy Watch 4.

Samsung

Het gerucht gaat dat de Galaxy Watch 5 een batterijduur van drie dagen biedt, waardoor hij opv alt tussen een legioen premium smartwatches die amper 24 uur meegaan.

Een nieuwe reeks geruchten over de Galaxy Watch 5 geeft aan dat de aankomende wearable van Samsung een indrukwekkende batterijduur van drie dagen zal bieden. Gezien het feit dat de Galaxy Watch 4 nauwelijks twee dagen zou kunnen duren, is dat een duidelijke verbetering voor het draagbare vlaggenschip van Samsung. Verwacht wordt dat Samsung meer zal onthullen over de Galaxy Watch 5 tijdens het Galaxy Unpacked-evenement op 10 augustus, maar het klinkt alsof de laatste geruchten perfect zijn over de batterij van de smartwatch.

"Aangezien de Galaxy Watch 4 twee dagen meegaat, klinkt een batterij van drie dagen heel redelijk", vertelde Michael Gartenberg, technisch analist en voormalig marketingdirecteur van Apple, aan Lifewire via Twitter. Gartenberg noemde dit een "betekenisvolle" upgrade, omdat "mensen een weekend weg kunnen gaan en geen oplader hoeven mee te nemen."

Drie dagen is een lange tijd voor een (mainstream) smartwatch

De veronderstelde batterijduur van drie dagen van de Galaxy Watch 5 breekt geen records. Veel smartwatches kunnen dagenlang zonder opladen, zoals de Garmin Fenix 6 Pro Solar, die maar liefst 16 dagen meegaat. Maar dat premium-apparaat heeft een fors prijskaartje van $ 750 en is lang niet zo mainstream als de Galaxy Watch.

Als Samsung echter een batterij van drie dagen in de Watch 5 stopt, kan het een van de handvol vlaggenschipproducten zijn die zo lang meegaan. Zoals Ben Dickson, software-engineer en oprichter van TechTalks, Lifewire via Twitter vertelde, hangt de aantrekkingskracht van de levensduur van de batterij "af van het horloge" en betekent niet meteen dat de wearable succes zal hebben.

Image
Image

"Apple Watch heeft zeer goede functies, maar een slechte batterijduur. Garmin heeft een behoorlijke batterijduur, maar is niet zo solide als Apple", zei Dickson. "Dus een batterijduur van drie dagen zou acceptabel zijn voor iets van het kaliber van Apple en Samsung."

De Galaxy Watch 5 heeft misschien niet de langste batterijduur op de markt, maar hij is gepositioneerd om een van de beste te bieden voor een mainstream wearable met een redelijk prijskaartje - en ver overtreft wat de Apple Watch biedt. Beperkte looptijd is al lang een probleem voor kopers van smartwatches, en het verminderen van de frequentie van opladen zou een groot verkoopargument kunnen zijn.

Geruchten wijzen op een goedkopere basisprijs

Over prijzen gesproken, nieuwe geruchten stellen dat de Galaxy Watch 5 een startadviesprijs heeft die lager is dan die van de bestaande Galaxy Watch 4. De Galaxy Watch 5 kost naar verluidt $ 10 minder dan het uitgaande model, terwijl de Galaxy Watch 5 Pro (de vervanging van de Watch 4 Classic) zal $ 30 duurder zijn. In tegenstelling tot de geruchten over de batterij is Gartenberg echter niet zeker van de geldigheid van deze cijfers.

“Gezien de economie, zou ik zeggen dat dat tot het einde toe beslist zal zijn,” zei hij.

De economie is de laatste tijd niets, zo niet tumultueus, en het is mogelijk dat Samsung de koers zal veranderen in de dagen voorafgaand aan de onthulling van de Galaxy Watch 5. Deze eerste cijfers zijn bemoedigend en hopelijk zullen we meer te weten komen over de prijzen tijdens de Galaxy Unpacked van volgende maand.

Image
Image

Opstapelen voor de competitie

De Apple Watch is al lang de kampioen van smartwatches, dankzij een eersteklas ontwerp en een reeks exclusieve functies die niet te vinden zijn op andere wearables. Volgens een rapport van Statista uit juni 2022: "Apple is de marktleider in het segment van wearables [sinds 2017], met een omzet van bijna negen miljard euro in het draagbare segment begin 2022."

In datzelfde rapport wordt Samsung genoemd als de naaste concurrent van Apple, als "een van de grootste eigenaren van wearables-patenten". Samsung heeft zelfs meer dan drie keer zoveel patenten voor wearables als Apple, wat betekent dat het bedrijf grote plannen zou kunnen hebben voor zijn Galaxy Watch-assortiment.

We zullen niet precies weten wat de toekomst in petto heeft voor de nieuwste wearable totdat deze wordt onthuld, maar Gartenberg gelooft dat het spel voor de levensduur van de batterij "kopers nog een reden zal geven om Samsung als hun volgende aankoop te beschouwen."

Aanbevolen: