Google verbetert eindelijk Android-tablet-apps

Google verbetert eindelijk Android-tablet-apps
Google verbetert eindelijk Android-tablet-apps
Anonim

Google werkt zijn reeks productiviteits-apps voor Android-telefoons regelmatig bij, maar jaar na jaar slaan veel van deze verbeteringen tablets en opvouwbare apparaten over.

Nou, de tablet-kant van Android krijgt eindelijk wat liefde van Google, aangezien veel van de productiviteits-apps van het bedrijf behoorlijk substantiële revisies ondergaan voor degenen die liever met grotere schermen werken.

Image
Image

Ten eerste krijgen Docs, Spreadsheets en Drive updates om slepen en neerzetten te ondersteunen, zodat je teksten en afbeeldingen van de ene app naar de andere kunt trekken, waardoor een enkel ecosysteem voor alle software behouden blijft. Google versterkt Drive nog verder en voegt de optie toe om twee bestanden naast elkaar te openen.

Toetsenbordsnelkoppelingen komen ook naar Drive, Docs en Slides, wat zeker iedereen zal bevallen die zijn Android-tablet als primaire computer met een bekabeld of Bluetooth-toetsenbord gebruikt. Dit zijn onder andere populaire snelkoppelingen zoals selecteren, knippen, kopiëren, plakken, ongedaan maken en opnieuw uitvoeren.

"Vandaag maken we Google Workspace-apps nog beter op de grotere schermen van Android", schreef Scott Blanksteen, Senior Director of Project Management, in de post op The Keyword.

Deze updates worden de komende weken uitgerold naar Google Workspace-accounts en persoonlijke Google-accounts. Het bedrijf zegt ook dat er meer verbeteringen voor Android-tablets komen, maar gaf geen details.

Waarom de plotselinge nadruk op tablets? Het kan zijn dat het bedrijf gewoon luistert naar de eisen van de consument, of dat ze een opfrisbeurt hebben voor de Google Pixel Slate. Een andere mogelijkheid is de steeds groter wordende markt voor opvouwbare apparaten, aangezien Samsung onlangs aankondigde dat de opvouwbare apparaten van het bedrijf in 2021 een omzetstijging van 300 procent hadden doorgemaakt ten opzichte van 2020.

Aanbevolen: