Met de rechtermuisknop klikken op Chromebook

Inhoudsopgave:

Met de rechtermuisknop klikken op Chromebook
Met de rechtermuisknop klikken op Chromebook
Anonim

Wat te weten

  • Een Chromebook-toetsenbord gebruiken: beweeg de cursor over het item waarop u met de rechtermuisknop wilt klikken, houd de Alt-toets ingedrukt en tik met één vinger op het touchpad.
  • Op een Chromebook-touchpad: beweeg de cursor over het item dat u wilt selecteren en tik met twee vingers op het touchpad.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u met de rechtermuisknop op een Chromebook klikt om tekst te kopiëren en te plakken of om verborgen menu's te openen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op laptops met Chrome OS.

Met de rechtermuisknop klikken op het Chromebook-touchpad

De meeste Chromebooks hebben een rechthoekig touchpad zonder extra knoppen. Als u met één vinger ergens op het touchpad tikt of erop drukt, wordt er met de linkermuisknop geklikt. Om met de rechtermuisknop te klikken, beweegt u de cursor over het item dat u wilt selecteren en tikt u met twee vingers op het touchpad.

Als je een externe muis op je Chromebook hebt aangesloten, zou je de rechtermuisknop moeten kunnen gebruiken.

Met de rechtermuisknop klikken met het Chromebook-toetsenbord

U kunt met de rechtermuisknop klikken met het touchpad in combinatie met het toetsenbord. Beweeg de cursor over het item waarop u met de rechtermuisknop wilt klikken, houd de toets Alt ingedrukt en tik met één vinger op het touchpad.

Waarom rechtsklikken op Chromebook

Klikken met de rechtermuisknop heeft vele doelen die variëren afhankelijk van de toepassing. Als u met de rechtermuisknop op een object klikt, wordt vaak een contextmenu weergegeven met opties die in andere delen van het programma niet worden aangeboden. Als u bijvoorbeeld met de rechtermuisknop in een webbrowser klikt, worden onder andere opties weergegeven om de huidige pagina af te drukken of de broncode ervan te bekijken.

Een paar Chromebook-extensies, zoals CrxMouse Chrome Gestures, voegen geavanceerde touchpad-functionaliteit toe aan Google Chrome.

Om een item van het klembord te plakken, klikt u met de rechtermuisknop op de bestemming en selecteert u Plakken of gebruikt u de Ctrl+ V sneltoets.

De Tap-to-Click-functionaliteit uitschakelen

Als je de voorkeur geeft aan een externe muis, kun je de tik-om-te-klikken-functionaliteit uitschakelen om onbedoeld klikken tijdens het typen te voorkomen. Tik-om-te-klikken uitschakelen:

  1. Selecteer de Chrome OS-taakbalk in de rechterbenedenhoek van het scherm en selecteer het tandwiel Settings in het menu.

    Image
    Image
  2. Selecteer Device in het linkermenuvenster en selecteer vervolgens Touchpad.

    Image
    Image
  3. Zoek Tik-om-te-klikken inschakelen en gebruik de tuimelschakelaar ernaast om de tik-om-te-klikken-functie in en uit te schakelen.

    Image
    Image

    Wijzigingen worden onmiddellijk van kracht, dus u moet op het touchpad drukken om tikken-om-te-klikken weer in te schakelen.

Aanbevolen: