Hoe met de rechtermuisknop op iPad te klikken

Inhoudsopgave:

Hoe met de rechtermuisknop op iPad te klikken
Hoe met de rechtermuisknop op iPad te klikken
Anonim

Wat te weten

  • Als u met de rechtermuisknop op de iPad wilt klikken, houdt u uw vinger op of in de buurt van tekst om het rechtsklikmenu te openen.
  • Je kunt niet overal op de iPad met de rechtermuisknop klikken.
  • Het rechtsklikmenu heeft minder functies dan het uitvoeren van dezelfde optie op een computer.

Dit artikel geeft informatie over hoe je met de rechtermuisknop op een iPad kunt klikken en waar je die functie kunt gebruiken.

Kun je met de rechtermuisknop op iPad klikken?

Ja, u kunt met de rechtermuisknop op een iPad klikken, maar alleen in een beperkte capaciteit.

Als je gewend bent geraakt aan het gebruik van het rechtsklikmenu op je computer, weet je dat het een wereld van opties kan openen waartoe je met linksklikken geen toegang zou hebben. Maar klikken is inherent een muisfunctie, wat betekent dat het in de computermuis en het desktopbesturingssysteem is ingebouwd om contextuele menu's te openen.

Je kunt nog steeds enkele van de functies uitvoeren waarvoor je met de rechtermuisknop op je computer zou klikken, maar niet elke functie is beschikbaar, en de functies die dat wel zijn, zijn typisch specifiek voor het werken met tekst. U kunt bijvoorbeeld op een tekstitem op uw iPad of in uw webbrowser op de iPad tikken en vasthouden, en het opent een rechtsklikmenu met een paar functies.

U kunt ook een met Bluetooth verbonden muis gebruiken om met de rechtermuisknop op uw iPad te klikken. Je krijgt nog steeds beperkte rechtsklikmenu's wanneer je het gebruikt, maar een muis is misschien de gemakkelijkere manier om te werken als je ruimte en een muis hebt om te gebruiken.

Hoe klik je met de rechtermuisknop op een iPad zonder muis?

Als u met de rechtermuisknop op uw iPad wilt klikken, hoeft u alleen maar met één vinger op het scherm te drukken en deze daar een seconde of twee vast te houden (niet bewegend). Dit gebaar opent het contextuele menu voor de applicatie die je gebruikt.

Er is echter één aspect dat u moet begrijpen over rechtsklikken op de iPad: het is app-contextueel. Dit betekent dat de "rechtsklik" afhankelijk is van de app die u gebruikt.

Als u bijvoorbeeld met de rechtermuisknop op een lege plek op uw startscherm probeert te klikken door uw vinger op het scherm te houden, krijgt u geen contextueel menu. In plaats daarvan beginnen je pictogrammen te wiebelen. Dat komt omdat de 'rechtsklik' op het startscherm (een app genaamd Springboard) de mogelijkheid voor u activeert om pictogrammen en apps op uw scherm te herschikken of te verwijderen.

Als u echter op een link in uw webbrowser tikt en vasthoudt (in feite een rechtermuisknop), opent dit een ander menu met opties zoals Open in nieuw tabblad, Openen in incognito, Openen in nieuw venster, Toevoegen aan leeslijst enKopieer link

Image
Image

Maar als je niet-gelinkte tekst aanraakt en vasthoudt, krijg je een tekstgericht rechtsklikmenu. Dat menu bevat tekstgerelateerde functies zoals Copy, Look Up, Translate, Spreken, Delen en Spell Door met uw vinger van het rechtsklikmenu naar een van deze opties te schuiven, wordt die opdracht geactiveerd.

Image
Image

Ondersteunen alle apps rechtsklikken?

Omdat rechtsklikken is ingebouwd in iPadOS, kunnen alle apps dat doen als app-ontwikkelaars contextuele menu's aan hun apps toevoegen. Het is veilig om aan te nemen dat apps deze functie ondersteunen, en je zult het weten door op het item te tikken en vast te houden waarmee je meer wilt doen: menupictogram, woord(en), andere dingen in de app, enz.

FAQ

    Hoe kopieer en plak ik op een iPad?

    Als u tekst op iPad wilt kopiëren, houdt u ingedrukt totdat het eerste woord is gemarkeerd, sleept u om alle gewenste tekst te markeren en tikt u vervolgens op Copy. Om een link te kopiëren, tikt u op de link, houdt u deze vast en tikt u vervolgens op Copy. Dubbeltik om te plakken of tik en houd vast en selecteer vervolgens Plakken.

    Hoe krijg ik de Home-knop op mijn iPad-scherm?

    Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Touch om de iPad Home-knop op uw aanraakscherm weer te geven> AssistiveTouch . Ga op oudere modellen naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid.

Aanbevolen: