Een chatsessie starten in Gmail

Inhoudsopgave:

Een chatsessie starten in Gmail
Een chatsessie starten in Gmail
Anonim

Wat te weten

  • Zoek in de linkerbenedenhoek Hangouts > selecteer plus (+) om contact toe te voegen > zoek naar contact met naam, e-mail, of telefoon.
  • Beweeg vervolgens over contact > selecteer Chat pictogram om een tekstchat te starten of te openen.
  • Selecteer vervolgens videocamera om een videogesprek te voeren of persoon met plus (+) om een groeps-Hangout te maken.

Dit artikel legt uit hoe je een chatsessie in Gmail start met Google Hangouts.

Google Hangouts is stopgezet, dus sommige functies worden niet langer ondersteund en zijn verplaatst naar Google Meet en Google Chat.

Start een Hangouts-chat in Gmail

Volg deze stappen om een Google Hangouts-chatsessie te starten.

  1. Zoek Hangouts in de linkerbenedenhoek van je Gmail-inboxscherm. Je ziet alle huidige Hangouts-contacten onder je naam staan.

    Image
    Image
  2. Als u een contactpersoon wilt toevoegen, selecteert u het plusteken (+).

    Image
    Image
  3. Gebruik de zoekbalk om iemand te zoeken. Kies een contact dat Hangouts al gebruikt of stuur een uitnodiging om te chatten met iemand die het momenteel niet gebruikt.

    Image
    Image
  4. Om een chat te verzenden, beweegt u uw cursor over een contact en selecteert u Chat (pictogram met aanhalingstekens).

    Image
    Image
  5. Er verschijnt een nieuwe chatbox in de rechterbenedenhoek van Gmail. Typ uw bericht in het tekstveld en druk op Enter op uw toetsenbord om het te verzenden. Uw bericht verschijnt in het venster. Wanneer uw contactpersoon reageert, verschijnen hun berichten ook in het venster, vergelijkbaar met een sms-gesprek.

    Image
    Image
  6. Gebruik de bedieningselementen om het venster uit te klappen (pijl), een videogesprek te starten (videocamera) of een groeps-Hangout te maken (persoon met plusteken). Als u klaar bent, sluit u het venster door X. te selecteren

    Image
    Image

Aanbevolen: