Nieuwe AirTag-update erkent bezorgdheid over privacy van gebruikers

Nieuwe AirTag-update erkent bezorgdheid over privacy van gebruikers
Nieuwe AirTag-update erkent bezorgdheid over privacy van gebruikers
Anonim

Apple AirTags zijn gemaakt met de bedoeling het gemakkelijker te maken om verloren voorwerpen terug te vinden, maar ze zorgden ook voor veiligheids- en privacyproblemen over mogelijke ongewenste tracking.

Vorige maand onthulde The Washington Post hoe gemakkelijk het voor iemand kan zijn om een andere persoon te stalken. Gelukkig lijkt een recente update, zoals gerapporteerd door CNET, het potentiële probleem aan te pakken door het venster waarin de AirTag een waarschuwing laat horen in te korten en willekeurig te maken.

Image
Image
Afbeelding: Appel.

Appel

Bij hun eerste release zouden AirTags die van hun eigenaren zijn gescheiden, na ongeveer drie dagen automatisch een waarschuwingsgeluid laten horen - goed voor verloren sleutels, minder goed voor een geplante tracker. Met deze nieuwe update, die nu beschikbaar is, zal de AirTag in plaats daarvan binnen acht tot 24 uur willekeurig zijn alarm laten klinken. Dit stelt onwetende AirTag-dragers veel eerder op de hoogte van het apparaat, en hopelijk kunnen ze hun misbruik beter ontmoedigen.

Een geplante (of gewoon onnodige) AirTag uitschakelen is een kwestie van erop tikken met een iPhone (of een ander NFC-compatibel apparaat) en de instructies op het scherm volgen. Android-apparaten zijn nog niet compatibel met het Zoek mijn-netwerk van Apple, maar daar komt ook een app voor.

Image
Image
Afbeelding: Appel.

Appel

Samen met de AirTag-update werd aangekondigd dat er een Android-app in ontwikkeling is die helpt bij AirTag-detectie. Er zijn geen specifieke details onthuld voor deze nieuwe app, maar deze zou later dit jaar moeten verschijnen.

AirTag-gebruikers die geïnteresseerd zijn in de nieuwe update hoeven niet lang te wachten. De distributie is al begonnen en vindt automatisch plaats wanneer een AirTag zich binnen het bereik van een iPhone bevindt.

Aanbevolen: