Zijn cd-wisselaars nog steeds levensvatbaar?

Inhoudsopgave:

Zijn cd-wisselaars nog steeds levensvatbaar?
Zijn cd-wisselaars nog steeds levensvatbaar?
Anonim

Auto's hebben de neiging een paar jaar achter te blijven op de algemene stroom van consumententechnologie, vooral vanwege het langdurige ontwerpproces. Nieuwere technologieën zoals Bluetooth en USB verschijnen meestal in aftermarket-head-units lang voordat de grote autofabrikanten ze incorporeren, en oudere technologieën, zoals cassettebandjes en compact discs, blijven veel langer in auto's dan elders.

Zelfs als je cd's hebt gedumpt ten gunste van een digitale muziekcollectie, of zelfs een abonnement op een dienst als Spotify of Apple Music, heeft je auto waarschijnlijk nog steeds een cd-speler. En als je nog steeds naar cd's luistert in je auto, dan is er een sterk argument om te investeren in een cd-wisselaar, zodat je meerdere cd's kunt shufflen zonder te verwisselen, zelfs in deze tijd van Pandora en Spotify.

Image
Image

Wat heb je aan cd-wisselaars?

Compact-cd-wisselaars zijn apparaten die een aantal van de belangrijkste problemen oplossen die doorgaans optreden bij het luisteren naar cd's op autoradiosystemen.

De grootste hindernis waar het compact disc-formaat aanvankelijk onder leed, was de neiging om over te slaan en te stotteren wanneer het werd geschud, wat een enorm struikelblok was voor vroege auto-cd-spelers. Verschillende maatregelen ter bescherming tegen schokken hebben ervoor gezorgd dat dit geen probleem is, maar er zijn nog steeds een paar in het oog springende problemen.

In vergelijking met puur digitale media schieten traditionele cd's tekort wat betreft totale luistertijd, en er zijn ook veiligheidsproblemen bij het handmatig wisselen van cd's tijdens het rijden. Omdat je met cd-wisselaars naadloos kunt schakelen tussen meerdere schijven met één druk op de knop, lossen ze beide problemen op.

Afgezien van deze twee hoofdproblemen, kan een cd-wisselaar ook de tekortkomingen van een fabriekskopeenheid die geen cd-speler heeft, compenseren. Zo kunt u naadloos een cd-speler toevoegen aan uw autoradiosysteem terwijl u de fabrieksapparatuur onaangeroerd laat.

De belangrijkste soorten cd-wisselaars zijn:

  • Afstandsbediening CD-wisselaars - Deze kunnen overal in uw auto worden geïnstalleerd, van onder een stoel tot weggestopt in de kofferbak. Sommige van deze units zijn ontworpen om naadloos te integreren met een specifieke lijn hoofdunits, en andere zijn universeel.
  • Cd-wisselaars in het dashboard - Voor het installeren van een cd-wisselaar in het dashboard is een autoradio-upgrade vereist, aangezien deze de wisselaar in feite rechtstreeks in de head-unit integreren. Je neemt afscheid van je head-unit, maar je hoeft niet in je kofferbak of onder een stoel te graven om schijven te verwisselen.

Beide typen cd-wisselaars zijn verkrijgbaar als originele uitrusting en aftermarket-upgrades.

In-Dash CD-wisselaars

Sommige auto's worden vanuit de fabriek geleverd met cd-wisselaars in het dashboard, maar dit type head-unit is ook verkrijgbaar op de aftermarket. Dit type cd-wisselaar bevat een ingebouwd magazijn dat volledig in de head-unit zit, dus de meeste passen in een dubbele DIN-vormfactor. Ze zijn relatief eenvoudig te bedienen, omdat u meestal de ene cd na de andere invoert totdat de wisselaar vol is.

De belangrijkste voordelen van cd-wisselaars in het dashboard zijn dat er geen extra bedrading nodig is en dat er geen afstandsbediening is die in de kofferbak of onder een stoel kan worden gemonteerd. Dat betekent dat ze minder ruimte innemen dan op afstand gemonteerde cd-wisselaars, en aftermarket-units kunnen doorgaans met heel weinig gedoe worden geïnstalleerd.

Het belangrijkste nadeel van cd-wisselaars in het dashboard is dat er doorgaans niet zoveel cd's in passen als een externe eenheid. Het is meestal ook moeilijker om te veranderen welke cd's je in het apparaat hebt, omdat je ze een voor een moet uitwerpen en ze vervolgens een voor een moet vervangen. Externe eenheden zijn meestal gemakkelijker in de omgang, en soms kunt u zelfs meerdere magazijnen gebruiken.

Op afstand gemonteerde cd-wisselaars

Sommige auto's worden ook geleverd met in de fabriek geïnstalleerde cd-wisselaars op afstand, maar deze eenheden worden veel vaker aangetroffen in de aftermarket. Als uw voertuig oorspronkelijk een cd-wisselaar als optie had, kunt u een fabriekseenheid toevoegen of een adapter gebruiken om een aftermarket-eenheid toe te voegen. Anders zit je vast met de aftermarket en een handvol verschillende installatie-opties.

CD-wisselaars op afstand kunnen op verschillende locaties worden gemonteerd, waaronder de kofferbak, het handschoenenkastje en onder een stoel. Deze apparaten worden doorgaans niet op het dashboard gemonteerd vanwege hun relatief grote afmetingen, maar er zijn enkele uitzonderingen.

Afhankelijk van waar een externe cd-wisselaar is gemonteerd, is een nadeel van deze optie de moeilijkheidsgraad die nodig is om te veranderen welke cd's erin zijn geïnstalleerd. Als de wisselaar zich in de kofferbak bevindt, kunt u de schijven alleen verwisselen als het voertuig geparkeerd staat. Units die in het passagierscompartiment zijn gemonteerd, zijn echter veel gemakkelijker in de omgang.

Externe cd-wisselaars passen doorgaans ook op een groter aantal cd's dan hun tegenhangers in het dashboard, en veel van hen ondersteunen ook verwijderbare magazijnen. Wanneer een wisselaar een verwijderbaar magazijn heeft, kunt u meerdere magazijnen hebben die elk zijn gevuld met specifieke cd's, waardoor u de ene set snel kunt verwisselen voor een andere. Bij sommige externe cd-wisselaars kunnen zelfs meerdere magazijnen tegelijk worden geïnstalleerd.

Belangrijke eigenschappen van de cd-wisselaar

Let bij het kopen van een cd-wisselaar op deze belangrijke kenmerken:

  • Schokbescherming - Dit kan helpen voorkomen dat uw cd's overslaan als u over ruw terrein rijdt. Als je al een cd-speler in je auto hebt, maar deze is erg oud, dan is een nieuwe cd-wisselaar meestal een enorme verbetering op deze afdeling.
  • CD-RW-compatibiliteit - Sommige oudere cd-spelers kunnen geen cd's afspelen die met een cd-brander zijn gemaakt, zelfs niet als u de schijf in plaats daarvan als audio-cd brandt van een data-cd. De meeste nieuwe cd-wisselaars zijn compatibel met schijven die u zelf thuis brandt.
  • Ondersteuning voor meerdere audiocodecs - De meeste nieuwe cd-wisselaars kunnen ook gegevens-cd's lezen die zijn gebrand met nummers in populaire formaten zoals WMA, MP3, AAC en andere.
  • Disc-titeling - Dit is een handige functie omdat het je head-unit in staat stelt de naam van het nummer weer te geven in plaats van het nummer van het nummer.

Hoewel deze en andere functies belangrijk zijn in zowel in het dashboard als op afstand gemonteerde cd-wisselaars in termen van bruikbaarheid, zijn connectiviteit en compatibiliteit ook belangrijke kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden in het geval van op afstand gemonteerde eenheden.

De enige manier om een cd-wisselaar aan een fabriekskopeenheid toe te voegen, is meestal door een OEM-eenheid te vinden, terwijl cross-compatibiliteit een functie is die u eerder op de aftermarket zult vinden.

Aanbevolen: